Фільтрувати матеріали за датою: жовтня 2016 — Університет «КРОК»

Новини та події

31 жовтня 2016 Архів оголошень

Попереду осінні канікули. Для школярів – це чудовий час, щоб відпочити, поспілкуватися з друзями та… обрати майбутній фах.

Цієї осені пропонуємо Вам взяти участь у роботі профорієнтаційного табору PROF CAMP, де Ви зможе дізнатися багато корисного про різні професії і зробити крок до усвідомленого вибору власного професійного майбутнього.

29 жовтня 2016 Архів оголошень

ВПЕРШЕ В КИЇВРАДІ: ДІТИ vs ПОЛІТИКИ!

Запрошуємо всіх бажаючих дітей і дорослих взяти участь у роботі першого Київського дитячо-юнацького форуму М18: «МЕНШІ 18 – МИ МОЖЕМО БІЛЬШЕ!»!

29 жовтня 2016 р. з 11:00 до 16:00
Приміщення Київради, вул. Хрещатик, 36
Вхід вільний

Орієнтована кількість учасників – 1500 осіб упродовж дня

Мета Форуму М18 – відкрити двері Київради для дітей і молоді й організувати їх діалог з політиками і громадськими діячами, вплинути на молодіжну політику в столиці.

Під час місцевих виборів 2015 р. молодь, якій менше 18 років (М18) могла голосувати. В рамках проекту «М18: Вибори для дітей та молоді» мером столиці молодь обрала Віталія Кличка. Чи підтверджуються сподівання дітей і молоді на обрану владу? Чи здатні депутати Київради спілкуватися з М18 не як зі школярами, а як з реальними громадянами міста, які мають свій голос і можуть впливати на життя громади?

У програмі: ці та інші теми, ігри і дебати, дискусії й квести, цікаві знайомства й арсенал можливостей від навчальних закладів і громадських оранізацій.

Форум організовується з використанням формату «Berliner JugendForum», який проходить щорічно в Парламенті Берліну.

ВПЕРШЕ ДІТИ ГРАЮТЬ З ПОЛІТИКАМИ СЬОГОДНІ,
ЩОБ ЗАВТРА ПОЛІТИКИ НЕ ГРАЛИ НИМИ!

Організатори: Громадська організація «Агенція розвитку освітньої політики» за підтримки Департаменту освіти та науки, молоді і спорту КМДА, Міністерства закордонних справ ФРН у партнерстві з Київським молодіжним центром, мережею М18 в Україні.

Детальніше про М18:

«МЕНШІ 18 – МИ МОЖЕМО БІЛЬШЕ!» – це громадсько-освітній проект сприяння громадянській активності дітей і молоді, менших 18 років, формування їх активної життєвої позиції та здійснення політичної просвіти.

Національний координатор М18 в Україні – Паращенко Людмила Іванівна

28 жовтня 2016 Архів оголошень

Шановні студенти!

Якщо Ви бажаєте БЕЗКОШТОВНО провести навчальний семестр у європейському виші, то візьміть участь у КОНКУРСНОМУ ВІДБОРІ на програми обміну з вищими навчальними закладами країн Європи, серед яких Польща, Нідерланди, Угорщина, Литва, Латвія, Італія, Іспанія та ін.

Дата проведення: 28 жовтня 2016 р., початок о 14.30

Місце проведення: ауд. 305

За детальною інформацією звертайтеся до Управління міжнародного співробітництва – каб. 418, контактна особа: Анна Дробина, моб.: 093-508-74-17

27 жовтня 2016 Новини та події

Представники Університету «КРОК» взяли участь у Восьмому міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті» та Четвертій міжнародній виставці World Edu, що проходили 25–27 жовтня в Київському палаці дітей та юнацтва.

За результатами конкурсу учасників заходу Університет «КРОК» було визнано лауреатом 1 ступеня в номінації «Інновації з інтенсифікації міжнародного співробітництва у сфері освіти, науки та культури» та нагороджено дипломом і пам'ятним знаком.

Ця нагорода не випадкова, адже одним із пріоритетів діяльності закладу є входження до міжнародного простору вищої освіти, що забезпечує реалізацію стратегії інтернаціоналізації Університету: запровадження інноваційних форм міжнародного співробітництва, розвиток навчальних програм, викладання на яких здійснюється іноземними мовами, реалізація спільних навчальних програм, що дозволяють отримати два дипломи.

Університет «KРOK» є учасником міжнародних програм Європейського Союзу, таких як Tempus, Erasmus+; проектів ООН, ЄБРР, Regional Environmental Centre, програм німецької агенції DAAD та фонду країн Вишеградської четвірки; реалізує проекти з розвитку потенціалу та міжнародної кредитної мобільності.

З рядом європейських вишів Університет «КРОК» має підписані двосторонні договори з організації мобільності студентів. На сьогодні студенти Університету проходять навчання за обміном в Університеті Фоджа (Італія), Університеті прикладних наук ім. Яноша Кодолані (Угорщина), Академії підприємництва та менеджменту ім. Леона Козьмінського (Польща), Вищій школі бізнесу (Польща), Університеті ім. Миколаса Ромеріса (Литва), Університеті прикладних наук Ханзе (Нідерланди), Університеті Домброви Гурнічої (Польща), Університеті Туріба (Латвія) та деяких інших.

Успішно розвиваються в навчальному закладі і програми подвійних дипломів. На даний час Університет реалізує 3 таких програми, за якими студенти паралельно навчаються в Україні та партнерському університеті за кордоном. На стадії розробки та підготовки до запуску з вересня 2017 року ще одна програма.

Також на міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті» Університет «КРОК» нагороджено дипломом Міністерства освіти та науки України і Національної академії педагогічних наук України за активну участь в інноваційній освітній діяльності, а ректору Сергію Михайловичу Лаптєву висловлено подяку за впровадження інноваційних технологій для підвищення якості освітнього процесу.

Участь в освітніх виставках дає змогу вступникам та їхнім батькам поспілкуватися з представниками навчального закладу, познайомитися з програмами та можливостями, які пропонує Університет.

Запрошуємо завітати на стенд Університету на наступній освітній виставці «Освіта та кар’єра – 2016», що проходитиме в Українському домі (вул. Хрещатик, 2) з 17 по 19 листопада, або відвідати Університет у День відкритих дверей.

26 жовтня 2016 Новини та події

25 жовтня 2016 року в Університеті «КРОК» відбулася зустріч з делегацією з м. Янчжоу (Китайська Народна Республіка). До складу делегації входили: Чжоу Шен, секретар парткому, професор, доктор наук, Ху Дебін, начальник відділу приймальної комісії, Хуа Цун, начальник відділу кадрів Політехнічного коледжу м. Янчжоу, Конг Цін, декан факультету мистецтв, Бай Гуанцай, директор Інституту міжнародних зв’язків, Конг Вейця, заступник начальника канцелярії із закордонних справ народного уряду м. Янчжоу.

На зустрічі Університет «КРОК» представляли: Лаптєв С.М., ректор Університету, Ткач Д.І., проректор з міжнародних зв’язків, Надзвичайний та Повноважний Посол України, і Сердюк О.Є., керівник проектів та програм управління міжнародного співробітництва.

Під час двосторонніх переговорів було обговорено можливість здійснення мовної підготовки студентів із Китайської Народної Республіки на підготовчому відділенні Університету «КРОК» для вступу до вищих навчальних закладів України, а також реалізацію програм студентської та викладацької мобільності.

25 жовтня 2016 Новини та події

У вівторок, 25 жовтня 2016 року, в Університеті «КРОК» відбулася Звітна конференція студентів-психологів та вибори нового складу Студентської ради спеціальності «Психологія».

25 жовтня 2016 Новини та події

19 жовтня відбувся профорієнтаційний майстер-клас «Секрети побудови успішної кар’єри юриста», який організував для студентів юридичного факультету Центр розвитку кар’єри. На учасників чекали цікаві знайомства з успішними юристами, випускниками Університету «КРОК», які поділилися історіями власного успіху та відкрили секрети побудови кар’єри у юридичній галузі.

У ролі спікерів на заході виступили: Олександра Карпєєва, юрист, займається приватною практикою у сфері корпоративного права та інтелектуальної власності; Ігор Заверуха, адвокат Адвокатського об'єднання «Арсенал», має 10-річний досвід роботи в юридичній сфері.

Дві години майстер-класу пройшли в позитивній атмосфері. Студенти отримали відповіді на багато запитань, що хвилюють кожного спеціаліста-початківця. Зокрема, дізналися, з чого починати кар’єру юристу без досвіду, до яких компаній варто надсилати резюме, як бути успішним фахівцем у своїй справі, і що необхідно робити, щоб розпочати власну приватну практику.

Спікери розповіли про свій досвід роботи і перші кроки, які робили на шляху до першого робочого місця. Вони зазначили, якими особистими якостями, професійними знаннями й навичками мають володіти молоді спеціалісти після закінчення університету, щоб зацікавити роботодавця. Також розповіли багато цікавих історій та навели чимало прикладів із власної юридичної практики. Під час майстер-класу учасники вирішували кейсові завдання, підготовлені спікерами, що дало їм змогу відчути себе справжніми фахівцями-юристами.

Центр розвитку кар’єри висловлює велику подяку Олександрі Карпєєвій та Ігорю Заверусі за проведення цікавого майстер-класу. Спікерам вдалося мотивувати студентів на подальший саморозвиток і навчання, адже після закінчення майстер-класу всі учасники зазначили, що бажають працювати саме за спеціальністю.

Окрему подяку хочемо висловити нашому партнеру та співорганізатору Асоціації випускників «КРОКу» за активну допомогу в організації майстер-класу.

25 жовтня 2016 Новини та події

6 жовтня студенти Коледжу економіки, права та інформаційних технологій економічних спеціальностей 2 курсу та першокурсники – майбутні фахівці з програмного забезпечення відвідали виставку «По обидва боки Бабиного Яру» в ТРЦ «Арт Молл» під керівництвом викладача української мови і літератури Степаненко Наталії В'ячеславівни.

Не питай, по кому подзвін –
бо він по тобі.

Їх винищували за те, що вони були іншої національності, говорили іншою мовою та мали відмінне від інших віросповідання. Їх катували ні за що, за право бути людиною.

Жорстокість, яка не мала меж. Біль, що не забудеться.

Вранці, 29 вересня 1941 року, євреї з різних куточків Києва, виконуючи наказ нацистів, прямували в район Лук’янівського кладовища. Під приводом перепису й переселення їх вели до місця, звідки вони ніколи не повернуться.

У Бабиному Яру було знищено понад 100 тисяч людей, дві третини з яких були євреями. Серед жертв трагедії є також роми, українські націоналісти, радянські підпільники.

Виставка «По обидва боки Бабиного Яру» – сучасний мультимедійний проект, що представляє історію єврейської громади до початку Другої світової війни, трагедію Бабиного Яру та боротьбу за збереження пам’яті про жертв геноциду.

Поліекранна аудіовізуальна виставка справляє враження, пробуджує національну свідомість і змушує пам'ятати, щоб рухатися впевнено вперед, не роблячи помилок минулого.

Висловлюємо щиру подяку організаторам і А-Gallery за проведення заходу.

21 жовтня 2016 Новини та події

21 жовтня 2016 року начальник управління міжнародного співробітництва Лотарєв А.Г. і керівник проектів та програм Богаченко Г.К. взяли участь у Міжнародному інформаційному дні Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ у сфері вищої освіти, що проходив у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

До участі в заході було запрошено представників вищих навчальних закладів України, науково-дослідних установ, громадських організацій, роботодавців та інших зацікавлених осіб у модернізації вищої освіти, а також представників ЕАСЕА (Брюссель), Національних Еразмус+ офісів з 4 регіонів країн-партнерів Еразмус+. Організатори: Національний Еразмус+ офіс в Україні (проект ЄС) спільно зі Львівським національним університетом імені Івана Франка, у тісній співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні та за підтримки Міністерства освіти і науки України і Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури.

Під час Інформаційної сесії для вищих навчальних закладів та інших зацікавлених організацій було представлено структуру Програми ЕРАЗМУС+ у сфері вищої освіти; правила участі українських вищих навчальних закладів у конкурсах Програми за напрямом «Розвиток потенціалу вищої освіти» (колишня Програма Темпус); рекомендації з підготовки проектних заявок; пріоритети співпраці з ВНЗ у різних країнах. 

15 жовтня 2016 Новини та події

13 жовтня 2016 року відбулося відкриття дошки пам'яті на фасаді Університету «КРОК» на честь загиблих захисників України – Станіслава Дерев'янка, випускника Київського ліцею бізнесу (входить до освітньої корпорації «КРОК»), та Родіона Добродомова, студента Університету.

Право відкрити меморіальну дошку було надано Герою України, доктору юридичних наук, професору, завідувачу кафедри Університету «КРОК» Анатолію Йосиповичу Французу та заступнику директора ліцею бізнесу Петру Михайловичу Андруховцю. В церемонії відкриття взяли участь рідні та друзі захисників. Про вихованців середнього та вищого навчальних закладів тепло згадували їхні викладачі та студенти, вчителі та ліцеїсти.

Обидва воїни народилися у 1984 році. Обидва були активістами Євромайдану та Автомайдану. Обидва з перших днів АТО пішли боронити східні рубежі держави добровольцями.

Родіон Добродомов служив у батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» у Маріуполі. Він загинув 9 травня 2014 року в бою з озброєними сепаратистами, які захопили міське управління МВС.

20 червня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни Родіон Добродомов нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Станіслав Дерев’янко пішов на війну влітку 2014-го у складі добробату «Шахтарськ». Згодом став розвідником у 81-му ДШБ. Він був надзвичайно порядною і доброзичливою людиною, здобував освіту в Ірпінській богословській семінарії, але відклав підручники і пішов захищати справедливість та мир. У березні 2016 року від час бойових дій у промзоні поблизу Авдіївки розвідник загинув. За мужність та відвагу його посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, що віддали свої життя заради миру і свободи в Україні.

Вічна слава Героям.

Відкриття пам'ятної дошки / 13.10.2016

14 жовтня 2016 Архів оголошень

Напередодні Дня юриста ми стартуємо з новим проектом – KROK LAW FEST! Це практико-орієнтований юридичний фестиваль, що проходитиме з 25 по 27 жовтня 2016 року.

Цей проект було визнано кращим на Конкурсі стипендій від Асоціації випускників Університету «КРОК» у 2016 році. Його автор, а тепер і головний координатор Аліна Гольцева стала стипендіатом АВУ «КРОК»: випускниця Коледжу економіки, права та інформаційних технологій отримала змогу за підтримки Асоціації, КЕПІТу та Університету реалізувати проект у стінах «КРОКу».

За додатковою інформацією звертайтеся до Аліни Гольцевої за тел.: (+38) 096-448-09-86 або на e-mail: [email protected]

У програмі KROK LAW FEST

  • Майстер-класи за спрямуваннями:
    • Адвокатська діяльність
    • Політична діяльність
    • Ораторське мистецтво
    • Кримінальне право
  • Юридичний бліц
  • Відвідання засідань у судах м. Києва та екскурсії до юридичних компаній
  • Ділова гра «Судове засідання» на основі реальних справ

Організатори фестивалю:

Асоціація випускників Університету «КРОК» КЕПІТ

13 жовтня 2016 Новини та події

11 жовтня 2016 року в межах вивчення курсу «Етнічна кулінарія» студенти 3 курсу спеціальності «Туризм» разом з викладачем кафедри туризму Архіповим Віктором Віталійовичем, відвідали майстер-клас з приготування кави в школі баристів Happy Geek. Майстер-клас провів керівник школи, випускник КНУКіМ, бариста-тренер Антон Дихніч.

Під час майстер-класу студенти мали змогу зануритись в історію походження кави – від кавового зернятка до ароматної чашки готового напою; помандрувати «кавовими» материками і країнами – від Африки до Америки; дізнатися, як відрізняються один від одного різноманітні сорти кави, як їх вирощують; побачити на власні очі технологію приготування кави.

Антон провів короткий екскурс у світ професійного обладнання для приготування кави та поділився зі студентами досвідом організації кавової справи, розповів про переваги та недоліки подібного бізнесу.

На фоні цікавих розповідей студенти могли випробувати свій «кавовий нюх», побачити, як правильно робити латте-арт, дегустували різні сорти кави та різноманітні молочно-кавові напої.

Завершилась приємна зустріч спільним фото.

Дякуємо Антону Дихнічу та Віктору Віталійовичу Архіпову за прекрасно організований та проведений захід!

13 жовтня 2016 Архів оголошень

13 жовтня відбудеться урочисте відкриття дошки пам’яті на честь випускника Київського ліцею бізнесу Станіслава Дерев’янка та студента Університету «КРОК» Родіона Добродомова, які віддали свої життя заради миру і свободи в Україні.

Запрошуємо друзів, знайомих, побратимів, вчителів та викладачів, учнів та студентів і всіх, хто хоче вшанувати пам’ять Героїв.

Відкриття пам’ятної дошки проходитиме за адресою: м. Київ, вул. Лагерна, 30–32 (центральне подвір’я Університету «КРОК»).

Початок о 14:00.

12 жовтня 2016 Новини та події

6 жовтня відбулася екскурсія учнів – членів відділення економіки Київської Малої академії наук учнівської молоді до Національної парламентської бібліотеки України, яку провела головний бібліограф Наталія Петрівна Пушненко. Юні дослідники дізналися, що Національна парламентська бібліотека України – це державна наукова бібліотека в Києві, яка була заснована ще 1866-го року. Бібліотечні фонди налічують близько 4 мільйонів одиниць. Щороку заклад обслуговує понад 25 тисяч читачів, провадить міжнародний книгообмін, складає матеріали рекомендаційної бібліографії, посібники з бібліотекознавства, вивчає, узагальнює і поширює передовий досвід роботи бібліотек.

МАНівці завітали до музею історії бібліотеки, де ознайомилися з рідкісними та стародрукованими книжками, оглянули експозиції бібліотеки, представлені книжковими та художніми виставками.

Для юних науковців виявилася дуже незвичною робота з каталогами бібліотеки, пошук книжок за алфавітним покажчиком та визначення наявності необхідної літератури у друкованому, а не електронному форматі.

Після захопливої екскурсії МАНівці безкоштовно записалися до бібліотеки та отримали можливість надалі працювати у восьми читальних залах, двох інтернет-центрах, Центрі правової інформації та віртуальному читальному залі Електронної бібліотеки дисертацій.

Під час написання науково-дослідницьких робіт економічного спрямування набуті знання та навички допоможуть у здійсненні пошуку та аналізу інформаційних джерел і оформленні бібліографії.

Адміністрація Коледжу економіки, права та інформаційних технологій висловлює щиру вдячність за організацію екскурсії для юних науковців Піліній Аліні Миколаївні – завідувачу відділення економіки Київської МАН та Кагляк Олені Володимирівні – завідувачу кабінету відділення економіки.

11 жовтня 2016 Новини та події

6 жовтня від Центру розвитку кар’єри для студентів пройшов майстер-клас «Особистий бюджет: від теорії до практики». Бізнес-тренер Platinum Bank Наталія Дорошенко познайомила учасників з основами фінансової грамотності, а також навчила ефективно розпоряджатися власними коштами. Наталія розповіла, як правильно і для чого вести особистий бюджет, нагадала про важливість відкладання грошей, а також поділилася секретами, які допоможуть уникати марних та безконтрольних фінансових витрат. Студенти дізналися про прості правила, які допоможуть зберігати та заощаджувати власні кошти.

Тренер підготувала для учасників майстер-класу цікаві та корисні інтерактивні вправи, під час яких вони визначили основні статті своїх витрат, а також відкрили нові можливості для здобуття фінансових надходжень до власного бюджету. Зустріч завершилася головною порадою від спікера, яка допоможе нашим студентам досягнути фінансової стабільності та незалежності: «Потрібно не скорочувати витрати, а шукати нові джерела доходів».

Сподіваємося, що студенти будуть успішно використовувати всі поради, отримані під час майстер-класу, та зможуть ефективно керувати власним бюджетом!

Центр розвитку кар’єри висловлює велику подяку спікеру Наталії Дорошенко за проведення цікавого, насиченого приємними враженнями і емоціями майстер-класу. Окрему подяку хочемо висловити нашому партнеру Platinum Bank за надання нових можливостей для розвитку студентської молоді Університету «КРОК».

11 жовтня 2016 Новини та події

У вересні цього року студенти I курсу Коледжу економіки, права та інформаційних технологій Давид Кияниця, Сергій Максимчук, Катерина Суворова, Тетяна Шнейдер та голова циклової комісії з гуманітарно-соціальної підготовки Коледжу, доцент, кандидат політичних наук викладач історії України, всесвітньої історії  Ірина Вікторівна Рибак долучилися до III Конгресу юних посланців миру «Усім світом – за мир», приуроченого до всесвітнього Міжнародного дня миру.

На цьому масштабному заході наші студенти разом з іншими учасниками громадського руху «Діти – посланці миру», Послами миру, представниками міжнародних організацій, державних установ, київськими освітянами, школярами та їх батьками стали свідками напруженої, творчої річної роботи всіх активістів, юних лідерів руху щодо реалізації багатьох миротворчих проектів, втілених у власних школах та виховних закладах.

Відзначимо, що Конгрес юних посланців миру став важливою віхою і в активній громадській діяльності нашого КЕПІТу, оскільки в підсумковій Резолюції Конгресу було проголошено долучення Коледжу економіки, права та інформаційних технологій до числа учасників руху юних посланців миру «Усім світом – за мир». Щиро вітаємо всіх студентів, педагогічних працівників та особисто директора Коледжу Людмилу Петрівну Сумбаєву з цим досягненням.

Студенти Коледжу поділилися своїми враженнями:

Мене справді вразила та кількість дітей, що завітали на захід, їх напружені погляди, стурбованість та щира зацікавленість проблемами збереження миру на Батьківщині, у світі.
Твердо переконана, що участь дітей у подібних заходах не є марною справою, адже саме нам творити майбутнє нашої країни, суспільства!

Суворова Катерина, студентка I курсу КЕПІТ спеціальності «Фінанси і кредит з поглибленим вивченням права»

Міжнародний день миру – це не просто повсякденна мить життя, це фактично «секунда» єдності та солідарності всіх народів світу проти війни, терору та насилля. На Конгресі миру всі ми продемонстрували велику громадську підтримку й готовність нести світло саме таких ідей та засвідчили глибоку віру у світле майбутнє країни.

Кияниця Давид, студент I курсу КЕПІТ спеціальності «Фінанси і кредит з поглибленим вивченням права»

Висловлюємо щиросердну вдячність усім організаторам Конгресу і з радістю, натхненно долучаємося до реалізації такої високої, консолідуючої та гуманної мети, як «служіння заради миру» для всього українського суспільства, заради миру на планеті.

Мир на землі  – це затишок і тиша,
Це сміх дитячий і душі політ!
Коли поет чарівні вірші пише
Про незвичайний, дивовижний світ.

Мир на землі  – це росяні світанки,
Краса і творчість, пісня у гаях.
Мир на землі  – це вечори і ранки
Із радістю і щастям у серцях.

10 жовтня 2016 Новини та події

З 5 по 7 жовтня 2016 року в Києві проходила щорічна наймасштабніша подія у сфері туризму сезону «осінь-зима» – туристична виставка «UITM′2016 –23-й Міжнародний туристичний салон «Україна», у якій взяли участь туристичні компанії з понад 20 країн світу: Болгарія, Домініканська Республіка, Грузія, Єгипет, Ізраїль, Індія, Індонезія, Італія, Китай, Куба, ОАЕ, Мексика, Палестина, Перу, Словаччина, США, Таїланд, Танзанія, Туреччина, Угорщина, Україна, Франція.

Для студентів спеціальності «Туризм» уже стало традицією відвідуватиподібні заходи та вчитись аналізувати сучасний туристичний ринок. Студенти 2 та 3 курсу, насамперед ті, які працюють у туристичній індустрії, мали можливість 5–6 жовтня, у дні масштабної ділової програми, відвідати семінари провідних туристичних операторів (серед яких Coral Travel, Anex Tour). Інші студенти могли побувати на виставці в останній – третій день роботи. Уперше виставку відвідали студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» факультету економіки та підприємництва та 3 курсу спеціальності «Готельне обслуговування» Коледжу економіки, права та інформаційних технологій.

Студенти познайомились зі стендами та поспілкувались з представниками туроператорів, регіональних та місцевих туристичних представництв, туристичних видань. Цікавим та пізнавальним було знайомство з туристичною пропозицією Посольства Індонезії в Україні, національним стендом, де були представлені витвори мистецтва: індонезійський батик, традиційні ляльки ваянг, скульптура тощо.

Було приємно зустріти друзів-партнерів Університету «КРОК», серед яких Надія Петрівна Міклухо-Маклай,яка два роки тому разом зі своїм чоловіком, паном Олександром, брала участь у країнознавчому просвітницькому фестивалі «Діалог культур: країни Америки, Австралія та Океанія», що проходив у нашому Університеті. Пані Надія представляла на виставці туристичний центр «Вітрила Маклая».

Мелько Людмила Федорівна, завідувач кафедри туризму, та пані Надія обговорили можливості подальшої співпраці у сфері туризму.

Подібні заходи є невід’ємною важливою складовою підготовки майбутніх фахівців з туризму!

06 жовтня 2016 Новини та події

З 30 вересня по 4 жовтня 2016 року в Києві пройшов ІІ міжнародний турнір з футболу «Кубок Дружби – 2016», організатором якого виступив Всеукраїнський студентський союз «Студент за кордоном» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, Федерації футболу України, Українського державного центру міжнародної освіти, Спілки ректорів вищих навчальних закладів України.

Мета турніру – пропаганда здорового способу життя серед іноземних студентів, залучення якомога більшої кількості учасників до змагань, пропаганда футболу як одного із засобів фізичного виховання, підвищення рівня майстерності учасників, зміцнення дружніх зв'язків між ровесниками з різних країн та визначення переможців і кращих гравців. У турнірі взяли участь іноземні студенти з 16-ти країн світу, які навчаються в освітніх закладах на території України.

Вітаємо азербайджанських студентів Університету «КРОК»: Агасієва Ельвіна (капітан команди), Асадлі Табріза, Алієва Джамала, Рзаєва Октая, Самедлі Османа, Алієва Заміра, Валієва Ельвіна, Аллахярова Бейрака, Гулієва Васіфа, Абдуллаєва Ровшана, Мамедова Раміля з почесним четвертим місцем у турнірі!

06 жовтня 2016 Новини та події

4 жовтня 2016 року активісти екоклубу «ЛОТОС» Коледжу економіки, права та інформаційних технологій, старшокласники й ліцеїсти навчальних закладів Києва, які в 2015–2016 навчальному році долучилися до проекту Creative flowers, зібралися на підсумкову зустріч в актовій залі Університету «КРОК».

Керівник проекту – студентка 4 курсу юридичного факультету Університету «КРОК», активістка клубу «ЛОТОС» Вікторія Дяченко поінформувала про освоєння коштів гранту Президента України в сумі близько 40 тис. гривень, отриманих для реалізації проекту, надала учасникам зборів докладний звіт про виконані роботи, а саме – кількість створених і впорядкованих клумб на засмічених ділянках поблизу навчальних закладів, зупинок громадського транспорту тощо.

Команди екологів столичних ліцеїв, гімназій та шкіл (у тому числі асоційованих шкіл ЮНЕСКО) також звітували про участь у проекті, презентували фото- та відеоматеріали своїх старань: новостворених креативних клумб.

Учасники цьогорічного етапу проекту Creative flowers:

  • Фінансовий ліцей (директор Шукевич Юрій Володимирович, куратор проекту Мірошниченко Тетяна Анатоліївна)
  • Спеціалізована школа № 82 ім. Т.Г. Шевченка з поглибленним вивченням англійської мови (директор Сурма Наталія Вікторівна, куратор проекту Ковбас Світлана Львівна)
  • Спеціальна школа I–III ступенів з поглибленим вивченням англійської мови № 85 (директор Федунова Тетяна Миколаївна, куратор проекту Курочкіна Ольга Анатоліївна)
  • Спеціалізована школа I–III ступенів № 65 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов (директор Петруша Юлія Миколаївна, куратор проекту Оністрат Лейла Ровшанівна)
  • Спеціалізована школа № 125 з поглибленим вивченням англійської мови (директор Посадська Тетяна Леонтіївна, куратор проекту Грищенко Валентина Вікторівна)
  • Колегіум «Олімп» (директор Манзер Світлана Анатоліївна, куратор проекту Діброва Наталія Борисівна)
  • Середня загальноосвітня школа I–III ступенів № 119 (директор Хара Лідія Степанівна, куратор проекту Крицина Ірина Вікторівна)
  • Коледж економіки, права та інформаційних технологій (директор Сумбаєва Людмила Петрівна, куратор проекту Дяченко Вікторія Вікторівна)

На підсумковій зустрічі були присутні почесні гості: головний спеціаліст відділу молодіжної політики Департаменту освіти і науки, молоді та спорту м. Києва Островська Світлана Миколаївна, представник Молодіжної громадської організації «Нова Атлантида» та учасниця Руху «За затишну Землю» Григоренко Оксана, проректор з науково-педагогічної роботи (корпоративне управління), директор Департаменту довузівської підготовки кандидат психологічних наук Наконечна Наталія Василівна, директор Коледжу економіки, права та інформаційних технологій Сумбаєва Людмила Петрівна.

Загалом до участі у зборах долучилося понад 30 активістів проекту Creative flowers, а також представники адміністрації Університету «КРОК» та КЕПІТу.

За 3 роки існування проекту Creative flowers у м. Києві було створено 17 клумб.

Пишаємося таким результатом і хочемо наголосити: все залежить від кожного з нас, у тому числі і майбутнє нашої планети.

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Creative flowers / 04.10.2016

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

06 жовтня 2016 Новини та події

Студенти-науковці Коледжу економіки, права та інформаційних технологій завітали до першого українського онлайнового шопінг-клубу ModnaKasta у БЦ modnaVilla 27 вересня 2016 року. Організатором екскурсії виступила Київська Мала академія наук учнівської молоді.

Унікальність та безпрецедентність заходу полягала у тому, що вперше за п’ять років існування Київської Малої академії наук учнівської молоді юні науковці на власні очі побачили злагоджену роботу всіх без виключення підрозділів сучасної високотехнологічної компанії. Водночас це був перший в історії навчальний візит групи школярів до ModnaKasta (ТОВ «МАРКАСОН»).

Детальну екскурсію для талановитої та обдарованої молоді провела Наталія Логвін, піар-директор шопінг-клубу ModnaKasta. Вона продемонструвала, як працюють співробітники головного офісу, а також логістичного та процесінгового центрів, центру обслуговування клієнтів, фотостудії та кол-центру. Наостанок науковці переглянули мультимедійну презентацію про виклики та можливості IT-індустрії для сучасного бізнесу.

...У майбутньому на ринку залишиться два види компаній:
ті, хто в Інтернеті, і ті, хто вийшов з бізнесу...

Білл Гейтс «Бізнес зі швидкістю думки», 1999 рік

Представники ModnaKasta зазначили, що компанія гарантує оригінальність всієї продукції, максимальні знижки на товари порівняно з роздрібними магазинами, цілодобовий сервіс для клієнтів, широкий асортимент товарів та його щоденне оновлення, будь-який зручний варіант оплати, швидку доставку, можливість здійснювати покупки, не виходячи з дому, у будь-який час доби, безпроблемне повернення товару протягом 14 днів, виключення будь-яких ризиків покупок у інтернет-мережі.

Адміністрація Коледжу висловлює надзвичайну вдячність за запрошення Піліній Аліні Миколаївні – завідувачу відділення економіки Київської МАН, Кагляк Олені Володимирівні – завідувачу відділення економіки, Баценку Сергію Вікторовичу – керівнику секції правознавства, заступнику директора з адміністративно-господарської роботи Київської МАН.

04 жовтня 2016 Новини та події

Студенти І курсу Коледжу економіки, права та інформаційних технологій 2 жовтня 2016 року під керівництвом заступника директора з виховної роботи Чепіги Лідії Михайлівни та голови Студентської ради Коледжу Поварчук Альони взяли участь у Ході пам’яті в Києві на Подолі з нагоди 75 роковин масових розстрілів нацистами людей у Бабиному Яру.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих невинних людей різних національностей.

Присутні на Ході пам’яті свідки Бабиного Яру закликали в пам'ять про ці злочини дати відсіч злу в сучасному світі.

04 жовтня 2016 Новини та події

У середу, 4 жовтня 2016 року, студенти 1–2 курсів спеціальності «Туризм» відвідали Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр» – місце скорботи й пам’яті.

Для проведення екскурсії кафедра туризму запросила науковця, ерудита, людину глибоких знань – Клінченко Тетяну Володимирівну – кандидата історичних наук, доцента, етнокультуролога, політолога, яка багато років вивчала історію Бабиного Яру. Тому в нас була не звичайна екскурсія, а справжня глибока наукова історична лекція на місцевості.

29 вересня 1941року в окупованому нацистами Києві в Бабиному Яру почались масові розстріли мирного населення міста – за два дні було вбито 33771 особу єврейської національності. Загалом Бабин Яр став місцем розстрілу, за різними підрахунками, від 100 до 200 тис. осіб різних національностей, віросповідання та політичних поглядів, дві третини з яких становили євреї.

29 вересня 2016 року на території Бабиного Яру проводились міжнародні заходи на державному рівні з ушанування жертв трагедії, яка відбулась 75 років тому.

Бабин Яр – це урочище в північно-західній частині міста Київ. Уперше під такою назвою воно згадується в 1401 році, коли власниця корчми, що знаходилась на території урочища, продала ці землі домініканському монастирю.

Наша екскурсія розпочалась біля пам’ятника «Радянським громадянам та військовополоненим солдатам і офіцерам Радянської армії, розстріляним німецькими нацистами у Бабиному яру», який було відкрито 2 липня 1976 року. У композиції пам’ятника немає навіть і натяку на національності жертв. І лише в 1991 році в Бабиному Яру біля основи цього монумента до надпису українською мовою було додано плити з надписами російською та ідиш.

Також ми підійшли до Пам’ятного хреста розстріляним членам ОУН і поетесі Олені Телізі, Пам’ятника дітям, що розстріляні в Бабиному Яру, Пам’ятного знака «Менора», пам’ятних знаків, що відображають різні сторінки трагедії Бабиного Яру.

Пам’ятний знак «Менора»зображає єврейський семисвічник, що встановлений у 50-ту річницю початку розстрілів – 29 вересня 1991 року. Невеликий монумент з меморіальною плитою розташований у кінці «Дороги скорботи». Приблизно тут проходила межа старовинного єврейського кладовища, повз яке людей гнали на смерть.

Ми були вражені почутим та побаченим. Вважаємо, що кожна людина, має відвідати це місце пам’яті та скорботи.

Хочемо від щирого серця подякувати Клінченко Тетяні Володимирівні за глибину та щирість розповіді, професійне знання питання, змістовність, блискучий аналіз історичних фактів.

Мелько Людмила Федорівна, завідувач кафедри туризму, висловила сподівання, що Тетяна Володимирівна і в подальшому буде співпрацювати з Університетом «КРОК».

Семенюк Марина,
студентка 2 курсу спеціальності «Туризм»

04 жовтня 2016 Новини та події

29 вересня 2016 року в Університеті «КРОК» відбулася урочиста церемонія вручення дипломів випускникам факультету економіки та підприємництва, які навчались за освітньою програмою «Фінанси і кредит» (заочна форма) у рамках Україно-грузинського проекту.

На заході були присутні почесні гості: Радник Посольства Азербайджанської Республіки в Україні Ельман Багіров, Перший секретар Посольства Азербайджанської Республіки в Україні Фарід Бабаєв, Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні (2001–2010 рр.) Талят Алієв, Головний редактор сайту «Україна по-арабськи» Моххаммед Фараджаллах, Голова Всеукраїнської азербайджанської молодіжної організації (ВАМО) Іскандер Заманов. Дипломи випускникам вручали: засновник навчального центру «ТАО» Табуцадзе Александр Омарович, начальник управління міжнародного співробітництва Університету «КРОК» Лотарєв Андрій Григорович та к. е. н., доцент кафедри національної економіки і фінансів Плетенецька Світлана Михайлівна.

Університет «КРОК» щиро вітає випускників з Грузії та Азербайджану із отриманням дипломів бакалаврів та бажає подальших успіхів!

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Церемонія випуску / 29.09.2016

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

01 жовтня 2016 Новини та події

24 вересня 2016 року в Коледжі економіки, права та інформаційних технологій відбулась подія, яка об’єднала студентів Коледжу та їхніх друзів, кураторів, адміністрацію, випускників, батьків і просто перехожих в одну велику команду.

Розпочався спортивно-розважальний захід «Зелений парк Коледжу» (GPK) о 10 годині, але це не завадило першокурсникам прийти на дві години раніше, щоб вже вкотре провести репетицію. Після кортокої переклички групи вирушили парком на місце проведення заходу – до озера. Увесь парк «Нивки» гудів веселими та дружніми девізами, наповнений студентами, які були задіяні у квесті та поспішали до фінішу. Одночасно проходили КВК, де першокурсники попрацювали над темою «Злочин та кара», «КЕПІТ-Ерудит», в якому студенти демонстрували знання з історії Університету та Коледжу, а також «КЕПІТ-Показуха». У цей самий час відбувалось оцінювання плакатів та привітання. Членам журі було нелегко визначитися з переможцями.

Присутні на змаганнях батьки були приємно вражені здібностями своїх дітей і висловлювали слова подяки кураторам та адміністрації Коледжу.

Представники Студентської ради Коледжу гідно провели всі конкурси. Дуже приємно відзначити студентів першого курсу, які по закінченні заходу висловлювали свою думку про GPK, зазначаючи, що вони більше здружились, роззнайомились, відкрили нові можливості та таланти, і взагалі їм усе дуже сподобалось.

Вітаємо переможців: ІІІ місце – група «Фінанси і кредит з поглибленим вивченням іноземної мови», ІІ місце – група «Право Європейського Союзу», І місце – група «Сімейний бізнес у готельній справі». Усі групи, які брали участь у змаганнях, отримали солодкі призи. Так тримати!!!

Пропонуємо переглянути фотозвіт

GPK / 24.09.2016

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

01 жовтня 2016 Новини та події

20 вересня 2016 року кафедра туризму, секція фізичного виховання та спортивного туризму зібрали своїх вихованців на Перший туристичний зліт з нагоди Всесвітнього дня туризму, який відзначається 27 вересня. У ньому взяли участь студенти І–ІІІ курсів бакалаврату спеціальності «Туризм» факультету економіки та підприємництва Університету «КРОК» та студенти ІІІ–ІV курсів Коледжу економіки, права та інформаційних технологій, які навчаються за спеціальністю «Готельне обслуговування». Захід відбувся в рамках програми «Школа професійного зростання для майбутніх фахівців сфери туризму».

Власне, зроблено перший КРОК нового цікавого і перспективного студентського проекту. Туристичні зльоти по всьому світу – надзвичайно популярний вид гуртування фахівців у галузі туризму та любителів. Це певного виду змагання з використанням спортивних елементів, а також логічних ігор, виконання різних завдань на туристичну підготовку, на спритність та кмітливість.

День проведення Першого туристичного зльоту КРОКівчан виявився не надто комфортним щодо погодних умов, але справжнім туристам це ніколи не стає на заваді. От і наші студенти весело потяглися до парку «Нивки», де розділилися на чотири команди – «Банани», «Першовідкривачі», «Кажани», «NoName». Студенти університету та коледжу перемішалися в командах, що давало можливість знайомитися, допомагати один одному, підтримувати.

З вітальним словом виступила завідувач кафедри туризму Мелько Людмила Федорівна, яка ознайомила учасників з метою і завданнями заходу, розповіла про історію заснування Всесвітнього дня туризму та особливостями його святкування цього року, яке відбудеться у Таїланді (м. Бангкок) під девізом «Туризм – для всіх», у т. ч. для людей з фізичними вадами.

Координатор і головний суддя заходу Кондес Тетяна Василівна – завідувач секції фізичного виховання та спортивного туризму, ознайомила учасників з правилами та етапами проведення заходу.

Кафедра туризму, організовуючи зліт, поставила собі завдання – на практиці ознайомити майбутніх фахівців з особливостями проведення оздоровчих туристично-спортивних заходів. Тож, здавалося б, елементарні задачі – поставити палатку, запалити багаття, оперативно залізти до спального мішка і «заштормитися» в ньому – стали для молодих людей, більшість з яких робила це вперше, справжнім випробуванням. Водночас відбувалося формування їхніх практичних вмінь та навичок, професійних та особистісних компетенцій, проявлявся творчий потенціал.

Навіть такий конкурс, як виконання туристичної пісні, мало свою мету – від згуртування колективів команд до формування туристичної спільноти Університету «КРОК».

Людмила Мелько пояснила, що під час практико-орієнтованих заходів, якими перемежовується теоретична підготовка фахівців (і це є суттєва відмінність навчання спеціальності в Університеті «КРОК» від подібних профільних програм в інших ВНЗ), відбувається накопичення практичного досвіду. Зокрема, студенти самі фіксували та аналізували результати змагань і отримали завдання зробити відповідні записи у «Творчому щоденнику професійного самовдосконалення майбутнього фахівця туристичної сфери».

Кожна команда не залишилася без грамоти – найзгуртованіші, найталановитіші, найспритніші, найгостинніші. Кубок за найбільшою кількістю здобутих балів виборола команда «Банани» на чолі з Христиною Луцюк.

Cлід зазначити, що успішне проведення заходу стало можливим завдяки злагодженій роботі студентського оргкомітету, до якого увійшли студенти 2 курсу Ніна Заярна, Максим Костюк, Максим Піценко, Женя Піщев, Марина Семенюк, Катя Федорук, під головуванням Христини Луцюк. Також в організації туристичного зльоту допомагали Анабтаві Науман – студент 3 курсу спеціальності «Туризм» та Донцов Вадим – студент 3 курсу спеціальності «Економіка підприємства».

Майбутні спеціалісти в галузі туризму відчули на собі, як на практиці втілюється певна ідея та як організовуються туристичні змагання. Хтось поліпшив свої знання, уміння та навички, хтось набув їх уперше. А всі разом отримали запал бадьорості та наснаги до навчання. Кафедра ж туризму зробила для себе такі висновки: зльоти мають відбуватися щороку і організовувати їх уже будуть самі студенти, скажімо, для старшокласників шкіл-партнерів.

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Перший туристичний зліт / 20.09.2016

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Фільтрувати матеріали за датою: жовтня 2016