Фільтрувати матеріали за датою: січня 2015 — Університет «КРОК»

Новини та події

30 січня 2015 Новини та події

29 січня в Університеті «КРОК» відбувся День відкритих дверей ONLINE. Усі бажаючі могли переглянути пряму трансляцію заходу на сайті Університету. Інтерактивний формат проведення дозволив глядачам отримати важливу інформацію про вступ та навчання у вузі, про нововведення вступної кампанії 2015 року і нюанси нового Закону України «Про вищу освіту», а також поставити запитання, що їх хвилюють, та оперативно отримати на них відповіді.

Із глядачами спілкувалися автор популярного освітнього блогу «Учись», директор департаменту зв’язків з громадськістю та реклами Університету «КРОК» Костянтин Чабала і головний редактор студентської онлайн-газети «KROK Times» Марина Гусакова.

Особливу увагу під час трансляції було приділено таким питанням, як поділ тестів ЗНО за рівнями, неможливість вступу за сертифікатами минулих років, мінімальна кількість балів для вступу, вступ за результатами двох тестів, вагові коефіцієнти, визначення пріоритету заяви на вступ тощо.

Відповідаючи на запитання глядачів, Костянтин Чабала розповів про найбільш популярні серед абітурієнтів напрями та спеціальності, переваги для випускників підготовчих курсів, умови вступу до університету після закінчення коледжу та ін.

Учасників Дня відкритих дверей зацікавили спеціалізовані освітні програми Університету «КРОК». Розкриваючи особливості цих програм, Костянтин Чабала зауважив, що вони створювалися відповідно до запитів ринку праці. За словами ведучого трансляції, новий Закон України «Про вищу освіту» надав більше можливостей для розробки подібних освітніх продуктів, і «КРОК» скористався ними вже цього навчального року. Тому у 2015-му спеціалізованими можна назвати всі навчальні програми Університету. При чому більшість напрямів підготовки стали основою для кількох спеціалізацій. Наприклад, на базі напряму «Правознавство» розроблено програми «Приватне право», «Публічне право» та «Право Європейського Союзу».

Спеціалізації створювалися за участю фахівців із підбору персоналу. Вони орієнтовані на запити роботодавців і залишатимуться актуальними в найближчі роки.

Наступний День відкритих дверей в онлайн-режимі відбудеться наприкінці лютого. Інформацію про дату проведення буде розміщено на сайті Університету. Крім того, протягом року вступники можуть звертатися зі своїми запитаннями до інформаційного відділу Приймальної комісії «КРОКу» (каб. 316; тел.: (044) 455-57-57, 455-57-07, ел. пошта: [email protected]). 

27 січня 2015 Новини та події

24 січня 2015 року 17 активістів Студради Університету знову поринули в прекрасний світ театру, подивившись спектакль «Наполеон та корсиканка».

Постановка Театру імені Лесі Українки гідна захоплення. Це щирий спектакль, що стосується кожного. У ньому розповідається про дружбу, кохання, владу, перемогу і поразку.

Дія відбувається у 1819 році на острові Святої Олени. Це вигадана історія про те, як проста корсиканка з королівським ім'ям Жозефіна завоювала довіру відставного імператора, перед яким раніше тремтіла вся Європа. Ставши справжнім другом і ад'ютантом його імператорської величності, ця чудова, смішна і хоробра жінка змусила Бонапарта забути про свою велич, повернула йому прості людські бажання танцювати і співати, сваритися і сміятися по-корсиканськи...

Вистава про те, як важко будь-якій людині залишатися поза активним життям – чи то імператор, чи то проста людина. Старість однаково безжальна до всіх, і з плином часу ніхто не пам'ятає і не шанує минулих заслуг. І в цей момент дуже важливо, щоб поруч опинився хтось живий і справжній, хто допоміг би жити далі, залишивши минуле позаду.

«КРОКівці» в захваті від вистави і всім рекомендують подивитися дуже людяну і добру комедію чеського драматурга Іржі Губача.

26 січня 2015 Новини та події

25 січня 2015 року виповнилося 26 років Навчально-науковій фірмі «КРОК», на базі якої у 1992 році було засновано наш Університет!

Щиро вітаємо засновників:

ЛАПТЄВА Сергія Михайловича

ГУКАЙЛА Юлія Михайловича

ПАРАЩЕНКО Людмилу Іванівну

ФІНІКОВА Тараса Володимировича

Зичимо сил та наснаги в усіх Ваших справах, і нехай мрія про краще майбутнє окриляє Вас на нові звершення, а всі добрі починання вінчає успіх!

З повагою вдячний Вам колектив Університету «КРОК»

26 січня 2015 Новини та події

19 грудня  в Університеті відкрилося «Літературне кафе» – новий проект Студентської ради, що реалізується під керівництвом заступника голови інформаційного комітету Студради Євтушенко Валерії та активіста Назаренка Вячеслава.

Головна функція «Літературного кафе» – інтелектуальний відпочинок. Мета проекту – виховувати інтерес до культури, підвищувати престиж книги та любов до читання, долучати молодь до літературних скарбів, формувати в студентів естетичний смак і духовні цінності, збагачувати їхній емоційний світ. «Кафе» покликане об’єднати талановитих молодих авторів, сприяти розвитку в них навичок роботи з текстом, вміння порівнювати, узагальнювати, уваги до психологізму, художньої деталі тощо.

Зустріч поціновувачів прози та поезії пройшла в чудовій атмосфері. Організатори запропонували оригінальний формат заходу: учасники спочатку описували улюблені книги, а потім грали в цікаву гру, де потрібно було вгадувати назву намальованої книги.

Виявилося, що наші студенти належать до тих, хто надає перевагу читанню творів, а не перегляду відзнятих за ними фільмів. Молоді люди з ентузіазмом радили один одному свої улюблені книги і домовилися, що до наступної зустрічі перечитають їх, щоб потім обговорити в дружному колі.

Крім  того, студенти декламували власні вірші і твори улюблених авторів, складали чотиривірші, використовуючи запропоновані слова.

У першому засіданні «Літературного кафе» взяли участь 17 осіб. Зустріч сподобалася студентам, і вони запропонували проводити якомога більше заходів у рамках проекту: зустрічей із письменниками, обговорень літературних творів, вечорів і днів творчості певних авторів, а також розширити тематику зустрічей – обговорювати не лише літературу, а й музику та фільми. Також учасники проекту висловили думку про необхідність створення відповідної рубрики в студентській газеті, де б розміщувалася інформація про літературні новинки, публікувалася студентська творчість, містилися рекомендації щодо відвідин цікавих літературних заходів, діяв дискусійний майданчик для постійної підтримки «зворотного зв’язку».


23 січня 2015 Оголошення

29 січня на сайті Університету «КРОК» в онлайн-режимі транслюватиметься День відкритих дверей. Пряма трансляція, що розпочнеться о 13.00, буде присвячена особливостям вступу в 2015 році і висвітлюватиме такі питання, як процес зарахування за пріоритетом заяв, зміни до правил прийому, можливість вступу за наявності результатів лише двох тестів, переваги навчання на підготовчих курсах тощо.

Також кожен, хто планує переглянути трансляцію, може надсилати свої запитання, скориставшись спеціальною формою. На електронну адресу, зазначену у формі, надійде нагадування про подію.

Відповіді на запитання будуть надані 29 січня під час Дня відкритих дверей.

Запрошуємо до перегляду майбутніх вступників та всіх, хто цікавиться питаннями вступу і здобуття освіти у вищому навчальному закладі!

Детальніше про День відкритих дверей ONLINE

21 січня 2015 Новини та події

12 грудня 2014 року представники студентських  рад «КРОКу» Євтушенко Валерія, Кіяшко Даниїл і Єловська Євгенія взяли участь  у всеукраїнському форумі, спрямованому на вирішення питання зайнятості молоді, розв'язання проблем безробіття, і зокрема працевлаштування молоді на перше робоче місце.

Форум проходив у Києві на базі НСК «Олімпійський». У заході взяли участь 200 осіб.

Під час урочистого відкриття форуму було нагороджено переможців конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді Києва. Після цього учасники розпочали роботу за такими секціями: «Профкар’єра – інновація у профорієнтації», «Альтернативні напрями розвитку самозайнятості та економічної активності молоді», «Шляхи удосконалення механізмів просування інтересів молоді на ринку праці України, зокрема в частині забезпечення першим робочим місцем», «Вища освіта крізь призму ринку праці».

Усі секційні напрацювання узагальнено у вигляді «резолюції  форуму». Учасники заходу передали свої пропозиції представнику Мінмолодьспорту для врахування під час розробки стратегії молодіжної політики на найближчі роки.

«Спочатку я сумнівався, що це буде цікаво, – розповідає про участь у форумі студент Київського коледжу нерухомості Кіяшко Даниїл. – Та щойно захід розпочався, я змінив свою думку на краще. Після закінчення заходу було відчуття, що час витрачено не марно. Я отримав позитивні емоції, а також корисну інформацію про вибір професії, існування законів, що суперечать самі собі, та державних організацій, що допомагають вирішити питання стосовно безробіття і влаштування на перше робоче місце. Шкодую лише про те, що не отримав такої інформації раніше. Та я ділюся цими корисними знаннями зі своїми знайомими й друзями, допомагаю їм визначитися з їхніми майбутніми професіями. Наприкінці конференції нам запропонували подумати над тим, що б ми хотіли виправити в навчальній системі. І наші пропозиції потім будуть розглянуті міністрами. Це дуже гарна ідея, що дозволяє відчути свою відповідальність і здатність впливати на органи влади».

«Все было на достаточно хорошем уровне: полезная информация, приятные люди, – ділиться враженнями студентка факультету міжнародних відносин Єловська Євгенія.Форум был довольно познавательным. Я узнала о нескольких программах, в которых хотела бы поучаствовать, встретила интересных людей и вообще задумалась над проблемой получения работы молодежью. Надеюсь, те идеи, которые мы предоставили, будут, если не полностью, то хотя бы частично реализованы».


21 січня 2015 Новини та події

25 грудня «КРОКівська» сім’я зібралася в актовому залі, щоб згадати старий рік та побажати Університету всього найкращого в році новому, зарядитися позитивними емоціями та святковим настроєм у передноворічний час. Перед «КРОКівцями» виступив ректор Сергій Михайлович Лаптєв.

Новорічно-різдвяний настрій глядачам щедро дарували талановиті ведучі. Присутні змогли  побачити продовження історії про Ігоря, Марину та Дениса. Цього разу Денис навчав Марину бути більш жіночною. Сяйво щирих посмішок супроводжувало концерт і жоден із тих, хто прийшов до актового залу, не залишився байдужим до нашої історії.


21 січня 2015 Новини та події

Голова Студради Університету «КРОК» Войтенко Анастасія, її заступник Мельник Ірина та заступник голови інформаційного комітету Студради Євтушенко Валерія  25 грудня 2014 року взяли участь у зустрічі представників органів студентського самоврядування, а також первинних профспілкових організацій ВНЗ України III–IV рівнів акредитації із першим заступником міністра освіти і науки України Інною Романівною Совсун. Тема зустрічі – «Студентське самоврядування: проблеми та шляхи розв’язання». Захід проходив у конференц-залі Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Під час спілкування із першим заступником міністра студенти особливо цікавилися питаннями, що стосуються стипендій та нового законопроекту про освіту, де передбачено ПДВ на освітні послуги та скасування студентських пільг на проїзд залізничним транспортом і місцевий проїзд.

21 січня 2015 Новини та події

Наприкінці 2014 року факультет міжнародних відносин відзначив своє 15-річчя.

Протягом святкового тижня Студентська рада факультету вражала  всіх  захоплюючими, корисними та цікавими заходами:
22 грудня – музичні вітання
23 грудня – вікторини, конкурси
24 грудня – благодійний ярмарок

24 грудня в актовій залі відбувся концерт, де лунало багато хороших слів на адресу «міжнародників», звучали щирі привітання, вручалися приємні подарунки.

Вітаємо студентів, викладачів, співробітників і випускників факультету, усіх, хто творить його історію та сьогодення, і бажаємо їм творчого й професійного розвитку, успіхів і процвітання, благополуччя і якомога більше креативних ідей на майбутні роки!


21 січня 2015 Новини та події

30 листопада – 6 грудня група з України в складі 16 осіб перебувала в Берліні в рамках проекту «Німецько-російський обмін». Зокрема, учасниками освітньої поїздки «Політичне виховання молоді в Берліні» стали активісти студентського самоврядування «КРОКу» – головний редактор університетської онлайн-газети Марина Гусакова та голова Студентської ради Університету Анастасія Войтенко.

Проект передбачав досить насичену й цікаву програму.

Уже першого дня була організована екскурсія, під час якої студенти відвідали меморіал «Берлінська стіна». Уранці другого дня  вони ознайомилися з меморіалом «Топографія терору», а ввечері зустрілися з Сандрою Хільдебрандт, референтом молодіжної політики сенатського управління освіти, молоді та науки.

Третій день розпочався із зустрічі з Фрауке Гронер в Бюро дітей і молоді «Марцано-Хеллердсдорф», де активістам представили низку проектів, спрямованих на підвищення рівня партиципації молоді Берліна в політичному і соціальному житті. Взагалі цей день став найбільш насиченим – було призначено ще два візити до молодіжних центрів «Бетонія» та «Імпульс», а також зустріч із представником недержавної організації «Німецько-російський обмін», на якій учасники обговорювали роль НДО в Німеччині.

У середу, 3 грудня, відбулася екскурсія до купола Рейхстагу. Після цього учасники зустрілися в координаційному бюро у справах дітей та молодіжної політики «Dreischeibe», де були представлені проекти, що проводяться в Берліні. Також у ратуші Ліхтенберг пройшло обговорення на тему «Місто і муніципалітет».

Останні два дні були організовані за менш щільним графіком – група мала лише по дві зустрічі. Так, у четвер Берн Энггерт, член палати депутатів Берліна, розповів учасникам проекту про діяльність молоді та сім'ї соціал-демократичної партії Німеччини, а пізніше відбулася екскурсія Палатою депутатів м. Берліна. У п'ятницю член Бундестагу Марі Луїза Бех розповіла групі про роботу «Партії зелених».

Незважаючи на напружений графік, студенти знаходили час і на культурну програму: завдяки спонсоруванню МЗС Німеччини учасники проекту могли відчути місцевий колорит під час обідів і вечерь у різних ресторанах міста.

Тож завдяки проекту українці могли не лише перейняти досвід такої потужної держави ЄС, як Німеччина, а й зануритися в її повсякденне життя.

 Студенти «КРОКу» висловлюють подяку ректору Університету Сергію Михайловичу Лаптєву і директору Київського ліцею бізнесу Людмилі Іванівні Паращенко за надані можливості.

 Своїми враженнями від поїздки до Берліну поділилася Марина Гусакова:

«Мабуть, мене дійсно можна назвати студентом-щасливчиком! Так вже склалося, що за п’ять років навчання в Університеті «КРОК» я бувала за кордоном щороку, і я дуже вдячна «КРОКу» за надані можливості.

У цьому році пунктом мого призначення стало місто Берлін. Раніше мені вже доводилося бувати в Німеччині, але ця поїздка особлива. Мені пощастило стати учасницею програми «Німецько-російський обмін», що реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Нашій групі була запропонована дуже  цікава програма, що передбачала зустрічі з громадськими діячами, політиками, звичайними жителями Німеччини. Дуже запам'ятався похід до найвідомішої німецької будівлі – Рейхстагу. Нам навіть вдалося побувати під куполом і побачити панораму міста.

Щодо культурної програми, то нам невимовно пощастило: на час нашого візиту до Німеччини припадало одне з неймовірно гарних свят – день Святого Миколая. Увесь передсвятковий тиждень ми могли насолоджуватися ярмарком, де можна було зігрітися гарячим глінтвейном і спробувати знамениті німецькі сосиски! :)

Я вже практично магістр і дуже скоро завершу навчання в моєму улюбленому Університеті, тому вважаю, що ця поїздка стала «жирною» крапкою в моїх студентських пригодах. Та звичайно, це не стосується пригод життєвих…»

 
 
20 січня 2015 Новини та події

18 січня 2015 року активісти Студентської ради відвідали Новий театр на Печерську і подивилися справжню комедію дель арте.

Виставу «Арлекін – слуга двох панів» за п'єсою венеціанського драматурга 17 століття Карло Гольдоні поставив талановитий режисер із Риму Себастьяно Марія Сальвато за підтримки італійського культурного центру в Україні. Яскраві жарти, комічні імпровізації, веселі пісні і танці – це все італійський театр масок.

Комедія дель арте (сommedia dell arte) – це дуже специфічна техніка і систематизований вид мистецтва, оскільки кожен персонаж, кожна маска представляє свій стереотип. Стереотип поведінки, характеру, голосу, руху і малюнка руху на сцені. Це італійська комедія-імпровізація з постійними персонажами, що переходять із вистави у виставу. Вона вимагає від акторів особливих професійних якостей і володіння багатьма видами мистецтв. Насамперед мистецтвом опери, а також синтезом акторського та акробатичного мистецтв.

Студенти «КРОКу» в захваті від вистави і запрошують усіх подивитися спектакль, який став прецедентом постановки комедії дель арте в Україні.

Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Фільтрувати матеріали за датою: січня 2015