Туризм: думка студентів 1 курсу про навчально-ознайомчу практику — Університет «КРОК»

Новини та події

Туризм: думка студентів 1 курсу про навчально-ознайомчу практику

08 липня 2021 Новини та події

Практична підготовка користується найбільшою популярністю у студентів спеціальності «Туризм» серед освітніх компонентів, навіть не дивлячись на формат онлайн, пов’язаний з сучасними викликами. Це і не дивно, враховуючи потужну практичну складову майбутньої професії.

Перша практика для студентів 1 курсу є навчально-ознайомчою, де студенти стали учасниками професійних студій, вебінарів, круглих столів, знайомились із музейною спадщиною України та світу, проходили курси на платформі «Освітній Хаб міста Києва».

Ми вже підбивали підсумки практичної підготовки студентів 1-3 курсів спеціальності «Туризм», з якими можна ознайомитись лінком:

Але надзвичайно цікавою є думка студентів, з якою ми хочемо поділитися.

Загальні враження про практику студентів 1 курсу групи ТУР-20 спеціальності «Туризм»:

Абросіна Анастасія: «Я дуже вдячна за такій досвід, за курси, за музеї. Це великий досвід та нові навички, які знадобляться у майбутньому. Дивлячись на спікерів та директорів, я захоплююсь, як вони завзято розповідають про нашу майбутню професію, та яка в них величезна мотивація працювати, навчатись. З яким запалом та гордістю вони розповідають студентам про свою роботу!»

Артюхова Софія: «Це був для мене найяскравіший досвід у житті. Досліджуючи музеї, я занурилась в історію країн, де вони знаходяться. Проходячи курси на Освітньому Хабі, я розвивала свої слабкі сторони, а відвідуючи конференції зі спікерами, дізналась про саму сферу туризму, її сторони, структуру. На жаль, під час карантину в нас не було змоги власно побачити музеї та побувати на конференціях».

Івасюк Олександр: «Практика надала мені змогу стати досвідченішим та більш усвідомленим майбутнім фахівцем з туризму; кожна наша зустріч була захоплюючою, цікавою та інформативною. Було дуже класно спілкуватися з різними людьми, які пов'язані із сферою туризму. Загалом, моє побажання побачити і зустрітися, поспілкуватися з фахівцями уже вживу».

Киценко Анастасія: «Практика дала нам змогу зрозуміти напрям подальшого розвитку. Ми познайомилися з великою кількістю компаній в яких, можливо, у майбутньому будемо працювати. Було дуже цікаво дізнатися подробиці роботи у даній сфері. Те, що нам вдалося почути і запам’ятати з усіх зустрічей та вебінарів важко знайти в Інтернеті».

Кумейко Артем: «Дуже все було професійно зроблено, всі заходи надзвичайно інформативні. Курси з Освітнього Хабу міста Києва теж дуже сподобались. Музеї – це також дуже круто! До практики я навіть не міг подумати, що є такі цікаві онлайн музеї. В мене залишилось дуже багато приємних вражень та великий багаж знать про свою професію».

Корочкін Владислав: «Для мене це був великий досвід, було дуже цікаво зустрічатися з керівниками впливових фірм, слухати про їх життєвий досвід».

Леончик Станіслав: «Під час практики я отримав досвід та немалий багаж вражень, познайомився зі структурою підприємства і, взагалі, з самим процесом роботи. Відчув, можливо, не всі тонкощі, не всі плюси чи складності обраної професії, але мені однозначно легше буде освоїтись в майбутньому на роботі, і тепер я знаю, чого очікувати від тих чи інших пропозицій роботи, і, власне, в чому вона буде полягати».

Медведєв Кирило: «Пройшовши практику та ознайомившись з роботою у туризмі, можна зробити висновок, що це дуже цікава та перспективна галузь. Особливо мені сподобалась конференція про круїзний туризм. У мене багато знайомих працює на лайнерах, багато розповідали про особливості та тонкощі цієї справи, але це все було зі сторони звичайного працівника. Те, що розповіли на конференції – інший рівень. Звісно, через пандемію не вийшло вийти на практику у якусь туристичну фірму чи готель, тому у наступному році, сподіваюсь, що ця мрія здійсниться. Мені вдалося покращити та розвинути свої навички комунікації, загальні знання та безліч усього іншого».

Нагайнікова Катерина: «Практика для мене була дуже інформативною та цікавою. Я дізналася трішки більше про саму професію від спеціалістів. Раніше я навіть і не знала, що такі світові музеї можна відвідати віртуально». Орел Яна: «Під час навчально-ознайомчої практики я багато нового дізналась, аналіз туристичної спадщини дав змогу більше орієнтуватись в сфері туризму. Також практика дала змогу покращити критичне мислення і далекоглядність, прагнення до вдосконалення».

Подерня Аліна: «Можу сказати, що ця практика пройшла з користю власне для мене. Можна сміливо подякувати всім спікерам, які виділили свій час, щоб розказати нам про свої компанії і роботу. Неможливо не згадати про курси Хабу міста Києва. Я була приємно здивована і вважаю, що це суперова ідея для вільного часу, щоб розвиватися, та ще й теми курсів ми вибираємо за власними інтересами. Отже, зробивши висновок, можу подякувати про такий невеличкий та корисний досвід. Бажання тільке одне, це вийти на очне навчання та здобувати знання в реальності».

Проценко Андрій: «Пройшовши практику я зрозумів, що турист не буває одним. Бути туристом – означає мати величезну сім’ю. Я б сказав би, якщо одного разу в цю сім’ю ввійдеш, уже ніколи не вийдеш. Це дуже цікаво, особливо слухати майстрів своєї справи. Надзвичайно багато було цікавої інформації, шкода, що дистанційно, але все ще попереду. Загалом, під час практики було надзвичайно цікаво, чому цікаво, тому що це щось нове, і дуже круте».

Підсумовуючи загальні враження про практику, можна сказати, що студентам практика сподобалась, не дивлячись на вимушений онлайн режим. Але головним є те, що студенти, в основному, були надзвичайно активними і мотивованими, що вони чітко визначилися зі своїми вподобаннями та їх причинами, та надали позитивні відгуки щодо усіх складових практики. Побажання у студентів одні – практика в режимі офлайн!

Щиро дякуємо студентам за активність та бажання професійно розвиватись!!! Щиро дякуємо усім партнерам та колегам за організацію та проведення практичної підготовки, бажання і можливість поділитися своїм досвідом та популяризацію туризму!!!

Оновлено: Четвер, 08 липня 2021 16:41
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Туризм: думка студентів 1 курсу про навчально-ознайомчу практику