Переглядфільму «20 днів в Маріуполі» — Університет «КРОК»

Новини та події

Переглядфільму «20 днів в Маріуполі»

22 березня 2024 Новини та події

Новини з кінопремії «Оскар» приємно вразили кожного українця, адже фільм «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова здобув премію «Оскар» як найкращий повнометражний документальний фільм — перший український фільм, який отримав «Оскар».

Прониклива промова режисера зі сцени театру «Долбі» в Лос-Анджелесі вразила і торкнулась душі кожного.

«Я вдячний. Але, напевно, я буду перший режисером на цій сцені, який би хотів не робити цей фільм. Я хотів би мати змогу обміняти це на те, щоб Росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста; щоб росіяни не вбивали десятки тисяч моїх співгромадян України. Я б віддав це, аби вони звільнили всіх заручників, солдатів, які захищали нашу землю, цивільних, які в їхніх тюрмах. Але я не можу змінити історію, не можу змінити минуле, проти ми всі разом, ви і я, ми зараз серед найталановитіших людей світу. Ми можемо зробити так, щоб історію виправити, щоби правда перемогла. І щоби загиблі люди Маріуполя та ті, хто віддали своє життя, — щоби їх ніколи не забули. Тому що кіно формує спогади, спогади формують історію», — Мстислав Чернов.

Департамент зі студентських питань та Центр інформаційних технологій влаштує показ фільму 22 березня о 14:40 в Актовій залі Університету.

Оновлено: Четвер, 21 березня 2024 17:28
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Переглядфільму «20 днів в Маріуполі»