Екскурсія в музей «Косий капонір» — Університет «КРОК»

Новини та події

Екскурсія в музей «Косий капонір»

07 березня 2024 Новини та події

28 лютого 2024 року з метою поглиблення знань з навчального компоненту «Кримінально-виконавче право», вивчення історії розвитку кримінально-виконавчої системи України, студенти 4 курсу Юридичного факультету та викладач дисципліни Доляновська І.М. відвідали музей-фортецю «Косий капонір».

Косий капонір це фортифікаційна споруда середини ХІХ століття в складі Госпітального укріплення Нової Печерської фортеці. Упродовж 1863—1918 років капонір використовувався як місце утримання політичних в'язнів, зокрема, з середовища військовослужбовців.

У 1930—1941 роках і від 1971-го донині — музей. У 1863—1864 роках тут утримували в ув'язненні учасників польського повстання, сімох. У 1865 році Косий капонір був переобладнаний на політичну в'язницю з особливо суворим режимом, що діяла до 1918 року; її порівнювали з іншою політичною тюрмою — Шліссельбурзькою фортецею. З 1991 Косий капонір належить до Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця». Тут працює музейна експозиція «Історія використання споруд Київської фортеці»; в ній представлені дані про відомих ув'язнених, карета смертників, в якій відправляли на страту, описані умови утримання ув'язнених.

 

 

 

 

 

Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Екскурсія в музей «Косий капонір»