Як бути у момент невизначеності? — Університет «КРОК»

Новини та події

Як бути у момент невизначеності?

19 грудня 2022 Новини та події

Важливе питання, відповідь на яке ми всі так хочемо знати. Адже тепер, у певному сенсі, момент невизначеності – це характеристика нашого життя. Перебування тривалий час у темряві та неконтрольовані відключення світла впливають на якість нашого самопочуття, не тільки ментального, а й фізичного. Такого роду невизначеність може спровокувати збій режиму дня, безсоння, збільшення стресу ще й від того, що немає можливості виконати необхідні завдання та поєднати рутину і навчання/роботу у нові реалії стилю життя. Але, як би це дивно не звучало, навчання чи продовження виконання якоїсь роботи навіть при відімкненні світла – це може стати порятунком.

Психологи рекомендують:

  • Продовжувати виконувати автономні завдання, які не пов’язані з електроенергією (наприклад, читати художні книжки або літературу по навчанню, перебрати конспекти з минулих років).
  • Малювати. Малювати все, що хочеться і всім, чим бажається.
  • Ввести у свій розпорядок дня фізичні активності (наприклад, короткі прогулянки на вулиці).
  • Використовувати автономні джерела світла (свічки, ліхтарики) аби не сидіти у суцільній темряві, навіть коли ви працюєте за ноутбуком).
  • За можливості не залишатися довгий час наодинці (можна хоча б вийти на вулицю, запросити до себе друзів, поїхати у коворкінг).
  • Ввести у свою рутину дихальні практики.
  • Кожного дня знаходити три речі, які можливі для виконання сьогодні вами і зосереджуватися на них. Приймати рішення кожного дня, робити хоча б щось заради життя.

Головне – пам’ятайте: все проходить, і це мине. Світло обов’язково буде у нас з вами, це не триватиме вічно!

Звертайте увагу на себе, бо ви у себе – єдиний ресурс, про який потрібно піклуватися.

Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Як бути у момент невизначеності?