Професійна студія для туристів. Цифровізація туристичної галузі як інструмент для покращення репутації дестинації — Університет «КРОК»

Новини та події

Професійна студія для туристів. Цифровізація туристичної галузі як інструмент для покращення репутації дестинації

28 листопада 2022 Новини та події

Діджиталізація у туризмі – вимога часу! В перекладі з англійської слово «digitalization» означає «оцифровування», «цифровізація», або «приведення в цифрову форму».

8 листопада 2022 року відбулась зустріч студентів спеціальності «Туризм» із Оленою Чернегою – кураторкою проєкту цифровізації за напрямами туризм, культура, спорт в м. Києві при КМДА.

Тема зустрічі «Цифровізація туристичної галузі як інструмент для покращення репутації дестинації» (в рамках дисципліни «Організація туристичних подорожей» та програми «Школа професійного зростання для майбутніх фахівців з туризму»). Захід організовано Міхо Оленою Іванівною – доцентом кафедри туризму та за партнерської взаємодії лабораторії туризму «Академія подорожей» Академії праці, соціальних відносин і туризму із запрошенням студентів вузу-партнера. На захід були запрошені студенти 1-4 курсів спеціальності «Туризм», викладачі кафедри туризму, колеги-партнери. Під час зустрічі спікерка звернула увагу на нові підходи до розвитку туризму за сучасних умов та необхідність цифровізації сфери туризму, збереження та відтворення у майбутньому пам’яток та культурного надбання Києва, використання технологій доповненої реальності при проведенні екскурсій, віртуалізації музейних експозицій тощо.

Було такрж презентовано Туристично-культурний хаб на порталі guide.kyivcity.gov.ua, де розміщено інформацію про туристичні локації, актуальні події, туристично-інформаційні центри, карту метро, міський транспорт тощо. Новий хаб є інклюзивним, враховує потреби людей із порушеннями зору, доступні різні версії сайту. На порталі представлені 3D-тури по таким локаціям: Скарбниця Національного музею історії України, Музей становлення української нації, Київський зоопарк, станція метрополітену «Золоті Ворота», печери Києво-Печерської Лаври, музей «Золоті Ворота», парк «Наталка», Пейзажна алея тощо.

За офіційною інформацією цього року Київ став фіналістом премії World Smart City Awards і претендує на звання «найрозумнішого» міста у світі». Це одна з найпрестижніших премій у світі, якою відзначають інноваційні міста та проєкти. Вперше в історії українське місто претендує на головну нагороду.

Отже, використання цифрових технологій для популяризації міста як туристичної дестинації отримали значний поштовх для розвитку.

Щиро дякуємо пані Олені за цікаву розповідь, мотивацію розвивати туризм за будь яких умов, готувати підґрунтя для туристичного буму, який обов’язково чекає наше місто і нашу країну після Перемоги.

Щиро дякуємо Олені Іванівні Міхо за організацію зустрічі, закоханість у професію, за можливість щоразу демонструвати нові тематичні знахідні для спілкування із професіоналами! Дякуємо усім студентам та колегам, які були присутні на заході!!!

***

Думка студентів.
Відгук Крамаренка Миколи, студента 2 курсу спеціальності «Туризм» (Тур-21), учасника заходу: «Дуже задоволений сьогоднішнім заходом! Надзвичайно цікаво і корисно. Пані Олена розповіла про цифровізацію сфери туризму, і його перспективи в Україні. На прикладі платформи «Київ Цифровий» спікер розказала про особливості діяльності, про конкретні цілі на найближче майбутнє.

Дізнався про методи цифровізації в Україні і світі. Наприкінці зустрічі пані Олена чітко відповіла на всі поставлені запитання, за що велике дякую! Не дивлячись на проблеми зі зв'язком, захід вдалося провести, за що окрема подяка Олені Іванівні та кафедрі туризму!».

Оновлено: Понеділок, 28 листопада 2022 19:34
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Професійна студія для туристів. Цифровізація туристичної галузі як інструмент для покращення репутації дестинації