Відгук з дисципліни «Управління проєктами в галузі ІТ» — Університет «КРОК»

Новини та події

Відгук з дисципліни «Управління проєктами в галузі ІТ»

11 серпня 2022 Новини та події

Чи вивчали Ви коли-небудь дисципліну, яка виходить за рамки своєї галузі? А чи зустрічались з викладачами, пари з якими проводиться в формі дискусій? Якщо так, то далі Ви ознайомтесь, а якщо ні, то мерщій вивчати.

Почну з викладачів. На лекціях викладав Валентин Анатолійович Рач, а семінарах – Марія Віталіївна Матюшенко. Зустрічі проходили з великим спектром дозволів, однак для осіб обравших смартфон замість занять передбачені «непереливки» ставити запитання стало нормою, бо цікавитись набагато краще, ніж просто слухати. На практичних заняттях інша ситуація, треба багато замислюватись та відповідати на заданні питання. Обидва викладачі на своїх заняттях приймали то роль провідника уроку, то роль одного з учасників диспуту. Хоча, на мій погляд, останнього було більше, що є чудовою ідеєю з гарною реалізацією.

Продовжу вже про матеріали в дисципліні, а конкретно відзначу те, що курс в рамках ІТ-індустрії втримати неможливо. Перефразую. Усі дані, що можливо отримати, подаються у відсотковому відношенні 90 до 10, де 90 – це загальне управління проєктами, 10 – управління проектами в ІТ-галузі. Ці знання, вміння та навички можна застосовувати в різних сферах. Хочеш створити проєкт будки для свого песика?.. Будь-ласка! А хочеш проєкт столу в кухні?.. Ласкаво просимо!

Разом з матеріалами проходять тести та опитування. Перші направлені на перевірку знань, а от останні наприкінці курсу формують профіль студента до управління проєктами. Особисто мені, результат опитування відверто не сподобався, оскільки побачив такі цитати: «Ви можете досягти успіху в інших видах діяльності, але не в управлінні проєктами», «Ви, мабуть, здатні займатися бізнесом, але Вам довелося б докласти до цього багато зусиль і наполегливості…». Не відкладаючи зауваження у другій цитаті я ринувся прикладати свої зусилля, але в напрямку управління проектами.

Трохи про систему оцінювання. Зайду з далеку. Завдання мають терміни та умови проходження. Дається дата до якої завдання вже повинно бути виконане, переносити чи відкривати доступ після сплину часу ніхто не буде. А умовами проходження є складання переліку інших завдань, які відкриють доступ до наступної секції питань. Це працює й для тестів та опитувань. Проходячи всі можливі роботи з курсу йде накопичування балів, яке розраховується за формулою зазначеної у силабусі.

Гармонічним завершенням курсу став повноцінний проєкт, який складався з одного файлу документації та презентації до нього.

Особисто мені все сподобалось, навіть цитата «Ви можете досягти успіху в інших видах діяльності, але не в управлінні проєктами».

 

Фещенко Микита
(у вересні 2021 року проходив навчання
з цієї дисципліни на 4 курсі (семестр) ІПЗ/Р-18к) 

 

Оновлено: Четвер, 11 серпня 2022 20:24
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Відгук з дисципліни «Управління проєктами в галузі ІТ»