Як подолати етап психологічного виснаження? — Університет «КРОК»

Новини та події

Як подолати етап психологічного виснаження?

01 серпня 2022 Новини та події

Зараз ми всі перебуваємо під дією довготривалого сильного стресу: ми працюємо, волонтеримо, бачимось з друзями, купуємо продукти, підтримуємо ЗСУ і кожного дня боремось за власну свободу та права.

Окрім життя під час війни та подолання втрат, що несуть воєнні дії за собою, додаються рутинні питання та проблеми, які ми день за днем вирішуємо. Все це дуже виснажує нашу психіку та наші життєві ресурси.

Навчально-науковий інститут психології Університету «КРОК» підготував для вас чек-лист нагадувань про те, як полегшити свій стан, коли настає етап виснаження та втоми:

Зупинятися та відновлюватися!
Не вимагати від себе бути завжди супер-героєм/героїнею. Дозволити собі іноді нічого не робити. (Наприклад, на один день влаштувати собі повний відпочинок від соціальних мереж/роботи/волонтерства і просто зробити те, що розслабляє.)

Називати свої почуття та виражати їх. (Допоможуть запитання: Що саме я зараз відчуваю? Що мені б хотілося зробити зараз? І старатися знайти на них відповідь, а після цього робити те, що покращило б ваше самопочуття. І у межах можливого зробити це.).

І пам’ятайте, що ваш досвід – неповторний та індивідуальний. Його не варто порівнювати з досвідом інших! Кожні ваші почуття мають право на існування. І ви маєте право потурбуватися про себе та відреагувати на негативну реакцію так, як вам потрібно!

Оновлено: Вівторок, 02 серпня 2022 14:13
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Як подолати етап психологічного виснаження?