«Мрії, що стали дійсністю» – Історія студента ННІІКТ Мельника О. — Університет «КРОК»

Новини та події

«Мрії, що стали дійсністю» – Історія студента ННІІКТ Мельника О.

06 червня 2022 Новини та події

«Вітаю! Мене звати Мельник Олексій і я студент I-го курсу магістерської програми Навчально-наукового інституту інформаційних та комунікаційних технологій. Сьогодні хочу поділитись тим, як одна з моїх мрій стала реальністю.

Почну спочатку. У 2015 році я почав свою подорож у майбутнє з чудового Коледжу економіки права та, найголовніше, інформаційних технологій, на спеціальності «Розробка програмного забезпечення». Протягом чотирьох років навчання я паралельно займався різними активностями: від участі в екологічному гуртку до науково-дослідної діяльності, а також деякий час працював у Університеті КРОК в Департаменті автоматизації управління ЗВО.

В 2019 році, вступив до Університету «КРОК» на 3 курс освітньої програми «Комп’ютерні науки». У цей же час почав дивитися в напрямку різних зарубіжних навчальних програм. Загалом, цікавився університетами: «Які ж вони є закордоном?», і натрапив на пост у Facebook про програми мобільності в яких бере участь наш університет. Два роки я стежив за цими програмами і не бачив серед запропонованих університетів нічого з ІТ-напрямку або спеціальностей спрямованих на ІТ. Але я дуже хотів, щоб цей напрямок розвивався. Здобувши ступінь бакалавра в 2021 році, я вступив на магістерську програму з менеджменту, що пов'язаний з ІТ. Тобто моя програма, «Agile-технології розробки програмного забезпечення», є міксом менеджменту з ІТ.

А на другому семестрі магістерської програми я знову натрапив на повідомлення у Facebook про те, що в 2022 році буде програма відбору. Кожен міг взяти участь, і я наважився взяти участь у відборі в цьому році. Я обрав з великого списку університетів той, який мені сподобався найбільше – це Університет прикладних наук Гарца в Німеччині. Незважаючи на те, що стипендії в ньому немає, але програма дуже схожа на мою навчальну програму в КРОці, що є величезним плюсом для мене як майбутнього ІТ-менеджера. Програма в цьому університеті називається: «Курси з управління технологіями та інноваціями для студентів за обміном» (Courses in Technology and Innovation Management for exchange students). Тож після остаточного вибору я подав заявку, написав мотиваційного листа, успішно пройшов співбесіду з відбірковою комісією та опинився на другому місці серед усіх учасників! Разом з тим хочу зазначити, що на інтерв’ю з комісією дуже допоміг той факт, що я взяв участь у конкурсі стартапів від YEP! та зі своєю командою пройшов аж до фіналу. І взагалі, навчання на магістратурі та можливість обговорювати питання напряму з професором Рачом Валентином Анатолійовичем допомогли чітко поставити бажану ціль, розбити її на задачі та виконуючи їх одну за одною отримати такий бажаний результат - семестр в крутому університеті закордоном.

Під час навчання на магістратурі я також обговорював з керівництвом інституту питання співпраці з іноземними університетами в майбутньому та наскільки це зараз важливо. Важливо як для студентів і університетів, так і для самих IT-фахівців (а не тільки для юристів, економістів, міжнародників чи інших спеціальностей). Я сподіваюся, що в майбутньому студенти ІТ- та подібних спеціальностей гарантовано зможуть певний час навчатися в зарубіжних університетах за ІТ-програмами. Там вони наберуться досвіду, прославлять наш чудовий університет, і він буде розвиватися надалі в цьому напрямку.

Сподіваюся, що моя історія зможе надихнути і тебе також, читачу. Адже в Університеті «КРОК» можливо все, головне щось робити, а коли вже робиш, то нізащо не боятися!».

Щиро вдячні нашому студенту за таку відверту історію та бажаємо йому якнайбільше успіхів як у навчанні, так і просто у житті! Мрій про велике та досягай нових вершин, Олексію.

Оновлено: Понеділок, 06 червня 2022 17:37
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » «Мрії, що стали дійсністю» – Історія студента ННІІКТ Мельника О.