Про участь у проєкті в умовах війни — Університет «КРОК»

Новини та події

Про участь у проєкті в умовах війни

06 червня 2022 Новини та події

На сьогоднішній день, у зв’язку з подіями, що відбуваються на території України, користь кожного стала ціннішою за золото. Кожен, хто має можливість чи бажання, прагне якнайбільше вкласти власних зусиль заради наближення загальної цілі кожного українця, а саме перемоги. Саме тому таке питання, як користь стажерів дуальної освіти під час війни, є дуже актуальним у цей час.

Насамперед варто ознайомитися з поняттям «дуальна освіта», зрозуміти його завдання та цілі. Дуальна освіта — це вид освітнього процесу, під час якого поєднується стандартний спосіб навчання (проведення у закладах освіти) з освоєнням студентами робочих місць на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації.

Основним завданням дуальної форми навчання є усунення основних недоліків традиційних форм і методів навчання майбутніх кваліфікованих робітників, подолання розриву між теорією і практикою, що не рідко трапляється в період переходу від навчання до повноцінної роботи.

Чим же може допомогти студент, зокрема спеціальності «Журналістика»? Саме завдяки співпраці навчального закладу, в нашому випадку ВНЗ «Університет економіки та права «КРОК», з місцем надання практики — Телеканал «Україна Інформ», користь такого студента може бути не менш важливою, ніж справжнього працівника ЗМІ.

Не секрет, що засоби масової інформації — це неперервний потік інформації, що прямує від джерела, тобто події, до отримувача — глядача, слухача чи читача. Перебуваючи у проєкті з дуальної освіти COOPERA та працюючи в повноцінному ритмі сьогодення, студент знаходить, формує та надає матеріал у відкритий доступ, щоб проінформувати кожного українця про події, які відбуваються чи відбулися. Звернення Президента, зустріч іноземних послів чи навіть прості слова очевидця — все є корисним та важливим і все це він повинен передати далі. Але варто розуміти і пам’ятати, що сучасний ворог є всюди, не тільки на полі бою, де з ним воює ЗСУ. В соціальних мережах посеред правдивих новин завжди є фейки та провокаційні матеріали, які потрібно не просто вирізняти й ігнорувати, з ними треба боротися.

До прикладу, можу поділитися власним досвідом, як я, студентка 3 курсу спеціальності «Журналістика» у цей час працюю в медіа. Зокрема, моїм завданням у даній боротьбі стало висвітлення на сайті «Україна Інформ» новин, які відбулися чи відбуваються зараз. Знаходячи матеріали або отримуючи конкретні дані, я, як журналіст, готую їх та публікую, поширюючи на офіційному сайті. Фото чи відеоматеріали, аудіозаписи чи просто коротке повідомлення у вигляді звичайного тексту — все це обов’язково буде перевірено, відредаговано та сформоване в повноцінну новину, яка донесе правду до кожного.

У період навчання мені вдалося отримати знання, які під час проходження дуальної освіти вдалося перетворити на навички. А в період, коли загальне лихо постукало у двері кожного, мені вдалося використати все та примножити в декілька разів. Лише в цей час ми розуміємо, що кожен може більше, навіть звичайний студент-практикант, що ще не є висококваліфікованим журналістом, і той може зробити щось заради Неньки-України.

Оновлено: Понеділок, 06 червня 2022 16:25
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Про участь у проєкті в умовах війни