«Качанівка-Соколиний хутір» – навчальний маршрут для майбутніх фахівців з туризму — Університет «КРОК»

Новини та події

«Качанівка-Соколиний хутір» – навчальний маршрут для майбутніх фахівців з туризму

22 листопада 2021 Новини та події

З перших кроків студентського життя необхідно навчати майбутній професії…

Таким своєрідним «вступом до спеціальності» є тур на Чернігівщину – «Качанівка-Соколиний хутір», який проводиться обов’язково на початку навчального року. Це один із перших практико-орієнтованих заходів для студентів 1 курсу спеціальності «Туризм», який вже став для наших студентів традиційним з 2014 року, коли з’явилась перша група з туризму. До нашої щорічної мандрівки приєднуються також студенти старших курсів, друзі, колеги, партнери.

Вже багато років організовує мандрівку наш постійний стейкхолдер – туроператор «Сакумс». А нашим незмінним організатором та натхненником від Університету «КРОК» є Мелько Людмила Федорівна – завідувач кафедри туризму.

Чим же цей маршрут, як показує практика, захоплює студентів?!

Спочатку ми знайомимося з Качанівкою – перлиною палацо-паркового мистецтва України 18-19 ст., виплеканий трьома поколіннями сім’ї Тарновських. Качанівка вражає і захоплює! Захоплює і багатогранна історія сім’ї засновників, яка створила і духовний осередок у Качанівці. Тут у 19 сторіччі перебували і надихались на творчість Т.Шевченко, М.Гоголь, М.Глінка, І.Рєпін, Марко Вовчок та багато інших видатних особистостей. У Качанівці в 1981 р. був створений заповідник, а у 2001 р. йому наданий статус національного.

На сьогодні – це популярна туристична дестинація, яку відвідують тисячі туристів. Наші студенти, особливо 1 курсу, як правило вперше сюди приїздять, і перебувають щоразу у неймовірному захопленні!

Але це тільки перша частина навчальної мандрівки.

Попереду – відвідування центру агротуризму – «Соколиний хутір» у с.Петрушівка, що поряд з Качанівкою, та професійний майстер-клас від його засновника – Черепа Миколи Миколайовича!

Учасники нашого туру – це не просто туристи, це майбутні фахівці туристичної сфери. Тому туристичному бізнесу потрібно навчатися вже з перших кроків, на місцях, знайомлячись із кращим досвідом його корифеїв!

Микола Миколайович завжди нас гостинно вітає! І перше, що ми робимо, це куштуємо смачезний обід, у складі якого – неперевершений куліш!

А потім, на свіжому повітрі, в оточенні туристичних локацій, починається професійна розмова. З чого починався бізнес, які труднощі прийшлося подолати, що вдалося найбільше, скільки на території садиб для розміщення, скільки працівників залучено в організацію та функціонування центру, які музеї створені та функціонують, які туристичні потоки щороку, чи часто навідуються іноземні гості та представники державної влади, які задумки на майбутнє…

Студенти в захопленні, таке враження, що вони просто затамували подих… Це так пан Микола надихає… і передає досвід… Багато питань від студентів, і це приємно!

Продовження знайомства з чудо-осередком – відвідування музеїв. Цього разу ми більш детально познайомились із Картинною галереєю імені Тараса Григоровича Шевченка. Пан Микола нам усім виписав грамоти, які надаються відвідувачам музеї, продемонстрував свою майстерність чеканки монет-сувенірів…

До речі, Микола Миколайович ще й знаний фотохудожник, в Університеті «КРОК» ось уже декілька років знаходиться його прекрасна фотовиставка!

Швидко минув день, який був насичений знайомством з одними із кращих туристичних родзинок України, яскравою зустріччю із справжнім майстром своєї справи!

Щиро дякуємо Черепу Миколі Миколайовичу, всьому колективу осередку «Соколиний хутір» за гостинний прийом, професіоналізм, любов до туризму, закоханість у справу! Щиро дякуємо туроператору «Сакумс» за багаторічну співпрацю, дружбу та професіоналізм!

Щиро дякуємо кафедрі туризму, усім організаторам та учасникам мандрівки!

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Кафедра туризму / «Качанівка-Соколиний хутір-2021» 11.09.2021

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Вівторок, 23 листопада 2021 13:40
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » «Качанівка-Соколиний хутір» – навчальний маршрут для майбутніх фахівців з туризму