Індивідуальний (тьюторський) супровід здобувачів з особливими потребами Університету «КРОК» — Університет «КРОК»

Новини та події

Індивідуальний (тьюторський) супровід здобувачів з особливими потребами Університету «КРОК»

27 травня 2021 Новини та події

27 травня 2021 року в Університеті у рамках проєкту «Школа тьюторів» відбувся семінар на тему: «Індивідуальний (тьюторський) супровід здобувачів з особливими потребами Університету «КРОК».

Під час заходу було висвітлено важливі аспекти тьюторства, зокрема його функції. Тьюторський супровід – це індивідуальна форма підтримки навчання студентів з інвалідністю. «Тutor» перекладається як опікун, піклувальник, репетитор, домашній учитель. Функції тьюторів визначаються в залежності від форми індивідуальної підтримки.

Практика тьюторства в нашому Університеті об’єднує декілька функцій.
По-перше, це функція соціального спрямовування. Допомагають студентам орієнтуватись в інформаційному та архітектурному просторі Університету, готуватись до залікової та екзаменаційної сесій, спілкуватись з викладачами та колегами по групі, вирішувати питання з адміністрацією.

Друга функція – консультаційна. Практично всім студентам з інвалідністю потрібна консультативна допомога різного типу. Тьютори супроводжують навчання таких студентів від моменту зарахування до навчального закладу і до його закінчення.

Третя функція – координаційна. Основне навантаження припадає на тьютора як на консультанта з питань навчання студентів з особливими потребами. До функціоналу тьютора входить ознайомлення студентів-першокурсників зі структурою університету, організацією навчального процесу, системою супроводу навчання, соціальною підтримкою, що надається студентам з інвалідністю. Тьютор, здійснюючи оперативний зв‘язок між студентами та всіма службами університету, допомагає вирішувати проблеми, що виникають у студентів з інвалідністю впродовж навчання.

Четверта функція полягає у наданні консультацій з користування технічними засобами. Тьютор допомагає студентам з інвалідністю навчитись працювати з комп‘ютерною та офісною технікою, іншим обладнанням та програмним забезпеченням Центру дистанційного навчання. До обов‘язків тьютора входить також надання допомоги студенту з інвалідністю з трансформування навчального матеріалу в альтернативну, адаптовану до його потреб, форму. У даному випадку пропонується залучати до процесу волонтерів (студентів старших курсів, які добре знаються на технічному обладнанні Центру дистанційного навчання та програмному забезпеченні).

Ми розуміємо потреби кожного і КРОКуємо разом до мети!

Оновлено: Понеділок, 31 травня 2021 12:18
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Індивідуальний (тьюторський) супровід здобувачів з особливими потребами Університету «КРОК»