Святкуємо незалежність Фінляндської Республіки — Університет «КРОК»

Новини та події

Святкуємо незалежність Фінляндської Республіки

06 грудня 2018 Новини та події

4 грудня 2018 року в актовій залі Університету «КРОК» відбулись святкові урочисті заходи з нагоди 101-ї річниці незалежності Фінляндської Республіки.

Державне свято – День Незалежності – у Фінляндії відзначається в першій декаді грудня. Дата святкування приурочена до дня прийняття Декларації незалежності в 1917 році. Святкові заходи до Дня Незалежності дуже популярні навіть за межами країни. Так, зокрема, кожного року один із вищих навчальних закладів міста Києва має за честь святкувати незалежність Фінляндії та приймати почесних гостей – Надзвичайного і Поважного Посла Фінляндської Республіки в Україні пана Юха Віртанена з дружиною. Цього року Університет «КРОК» був удостоєний такої честі.

На початку заходу до урочистого слова було запрошено президента товариства «Україна – Фінляндія» професора Циганка Бориса Архиповича, який привітав усіх присутніх зі святом та наголосив на дружніх відносинах між Україною та Фінляндією впродовж багатьох років.

Наступним до вітального слова було запрошено Надзвичайного і Повноважного Посла України, президента Товариства україно-угорської дружби, проректора з міжнародних зв’язків, завідувача кафедри міжнародних відносин та журналістики, доктора політичних наук, професора Ткача Дмитра Івановича.

Під час свята в залі панувала щира та дружня атмосфера. До привітань приєдналися також учні Скандинавської гімназії, виступивши з літературно-музичною композицією «З Фінляндією в серці».

Цього святкового дня на сцені нашого Університету можна було почути «Дніпровський вальс» у виконанні народної артистки України Людмили Ларікової, партію фортепіано для якого виконала заслужений діяч естрадного мистецтва України, доцент Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського Ірина Шестеренко.

Усі зачаровано насолоджувалися авторським твором «Light of love» та музикою до кінофільму «Список Шиндлера» у виконанні скрипальки з Німеччини Лізи Гессе та концертмейстера, доцента Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського Наталії Лукашенко.

Яскравими виступами потішили всіх глядачів і студенти нашого Університету, а саме: танцювальний колектив Університету «КРОК» «K-girls» танцем «Фінська полька» (хореограф Аліна Гольцева), вокалісти Анастасія Григорець та Альона Шапатайло з піснями «Квітка Душі», «Як у нас на Україні» та Владислав Шамрін з піснею «Хто я для тебе?».

Щира подяка нашим незмінним ведучим – Катерині Клименко, Владиславу Штаку.

Щиро дякуємо товариству «Україна – Фінляндія» та Скандинавській гімназії. Сподіваємося на подальшу підтримку та розвиток відносин України та Фінляндії. До нових зустрічей!

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Урочистий вечір з нагоди 101-ї річниці незалежності Фінляндської Республіки / 4.12.2018

 

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: П'ятниця, 07 грудня 2018 09:14
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Святкуємо незалежність Фінляндської Республіки