Студентка «КРОКу» – серед переможців конкурсу, проведеного Міністерством юстиції України — Університет «КРОК»

Новини та події

Студентка «КРОКу» – серед переможців конкурсу, проведеного Міністерством юстиції України

23 грудня 2016 Новини та події

Серед 55 авторів кращих письмових робіт на тему розвитку права в Україні, підготовлених на фаховий конкурс, який проводило Міністерство юстиції, є і студентка магістратури юридичного факультету Університету «КРОК» Лілія Терещенко.

Із переможцями конкурсу зустрівся Міністр юстиції України Павло Петренко. У стінах міністерства відбулася змістовна цікава розмова про професію юриста, про виклики, які сьогодення поставило перед галуззю права в Україні, про те, як молоді люди, майбутні правники, бачать вирішення проблем.

Міністр зазначив, що переможцями стали ті роботи студентів, у яких викладене власне бачення того, що таке справедливість, що таке право, що таке юстиція. «Ті думки, які ви продемонстрували у своїх роботах, можливо, не мають ще достатньої академічності. Але вони мають набагато цінніше – ваші думки, які йдуть від серця. Ви описали ті речі, у які ви вірите і які захищатимете в майбутньому», – зазначив Павло Петренко.

Пригадуючи враження від зустрічі, Лілія Терещенко розповіла, що міністр похвалив студентів за реалістичний, серйозний підхід до ілюстрування думок конкретними прикладами з повсякденного життя нашого суспільства, а також за те, що автори дали власне, часом нестандартне бачення шляхів вирішення порушених у творах проблем.

У своїй роботі, яку серед інших творів-переможців буде опубліковано у збірнику Міністерства юстиції, Лілія Терещенко розкрила тему формування в суспільстві належного сприйняття такого явища, як люстрація. Автор вважає, що можливість на належному рівні провести законодавчо врегульований процес люстрації залежить від адекватного її сприйняття у суспільстві. У роботі студентка зазначила, що в Україні надзвичайно актуальним є питання проведення повного «перезавантаження» судової системи з метою її подальшого «здорового» функціонування в контексті побудови демократичної і правової держави, відповідно до європейських стандартів. Серйозне та відповідальне ставлення до написання конкурсної роботи не залишало сумнівів щодо перемоги представниці Університету «КРОК».

Лілія подякувала викладачам Університету, своєму науковому керівникові кандидату юридичних наук, доценту Ірині Вікторівні Тарасовій за допомогу в обранні теми та створенні конкурсної роботи, за підтримку. І взагалі – за цікаве творче, сповнене відкриттів навчання, за можливість глибоко і на сучасному рівні оволодівати обраним фахом.

Оновлено: Середа, 11 січня 2017 10:36
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Студентка «КРОКу» – серед переможців конкурсу, проведеного Міністерством юстиції України