Фестиваль української писанки — Університет «КРОК»

Новини та події

Фестиваль української писанки

07 травня 2024 Новини та події

30 квітня 2024 року команда ЮНЕСКО Фахового коледжу Університету «КРОК» відвідала Фестиваль української писанки, що відбувся в Києві напередодні Великодніх свят.

Захід став особливо актуальним у світлі можливого внесення української писанки до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО у 2024 році. Т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв нагадав, що Україна спільно з Естонією подала відповідну номінацію для включення до Репрезентативного списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

На фестивалі 50 майстрів з різних регіонів України демонстрували особливості орнаментів та кольорів, притаманних писанкам їхнього краю. Протягом п'яти годин 530 учасників розписали понад 800 писанок, встановивши рекорд України з наймасовішого розпису писанок. Серед представлених експонатів - колекція писанок, евакуйована з Бахмута, частково пошкоджена під час обстрілів. Майстрині також експериментували з природними барвниками, створюючи унікальні розписи.

Спілкуючись з організаторами та майстринями, ми переконалися, що писанкарство - це не лише мистецтво, а й потужний символ української ідентичності. За словами співорганізаторки Марини Соботюк, збереження і популяризація цієї традиції серед молоді має велике значення для визнання України у світі.

Включення української писанки до списку ЮНЕСКО стане ще одним кроком у затвердженні української культурної спадщини на міжнародному рівні. Фаховий Коледж Університету «КРОК» пишається тим, що долучився до цієї знакової події і надалі підтримуватиме подібні ініціативи задля збереження наших традицій.

Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Фестиваль української писанки