Результати опитування студентів про реалізацію та вдосконалення ОП «Маркетинг» — Університет «КРОК»

Новини та події

Результати опитування студентів про реалізацію та вдосконалення ОП «Маркетинг»

03 лютого 2024 Новини та події

В Університеті «КРОК» ми впевнені, що ідеї та думки студентів є важливими для успіху системи освіти. Ми віримо, що, прислухаючись до відгуків наших студентів, ми можемо створити для них більш захоплюючий та цінний процес навчання.

У грудні 2023 року кафедрою маркетингу та поведінкової економіки було проведено опитування студентів, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Маркетинг» Університету «КРОК». Опитування було анонімним і мало на меті зібрати цінні відгуки студентів про реалізацію освітньої програми для подальшого покращення її якості.

Рекомендуємо ознайомитися з результатами опитування.

Студенти надали відповіді на такі питання:

1. Результати опитування показали: 53% студентів оцінили ОП «Маркетинг» за 5-ти бальною шкалою (1 бал – найнижча оцінка, 5 – найвища) на 5 балів, 35% - на 4 бали, що є високим результатом.

2. 83% опитаних студентів оцінили рівень задоволеності загальними та спеціальними компетентностями, які вони здобули у процесі навчання на освітнй програмі «Маркетинг» за 5-ти бальною шкалою (1 бал – найнижча оцінка, 5 – найвища) від 5 до 4 балів, а 18% – рівень задоволеності – ві 3 до 2 балів.

3. Опитування показало, що в середньому студент витрачає до 4 годин на день на самостійну підготовку для загальними та фаховими компетентностями.

4. Серед запропонованих фахових компетентностей, які студенти виокремили, що здобули у процесі навчання на освітній програмі «Маркетинг», результати розподілились таким чином:

  • здатність логічно і послідовно відтворювати отримані знання предметної області маркетингу – 56% опитаних студентів;
  • здатність критично аналізувати й узагальнювати положення предметної області сучасного маркетингу – 58%;
  • здатність коректно застосовувати методи, прийоми та інструменти маркетингу – 63%;
  • здатність аналізувати поведінку ринкових суб’єктів та визначати особливості функціонування ринків – 53%;
  • здатність обґрунтовувати, презентувати і впроваджувати результати досліджень у сфері маркетингу – 50%;
  • здатність пропонувати вдосконалення щодо функцій маркетингової діяльності – 60%.

5. 95% опитаних студентів повідомили, що їм подобається самостійно формувати власну освітню траєкторію.

6. Студенти відзначили, що найбільш ефективними під час навчання на освітній програмі «Маркетинг» вважають такі методи навчання:

  1. методи проблемного навчання – обрали 63% опитаних студентів;
  2. пояснювально-ілюстративні методи – 60%;
  3. дослідницькі методи – 58 %;
  4. репродуктивні методи - 53%.

7. Майже 90% опитаних студентів повідомили, що отримують інформацію про зміст дисципліни, форми контрольних заходів, критерії оцінювання, навчально-методичну літературу від викладача на першому занятті та з силабусів, які розміщені на Мудл.

8. 90% опитаних студентів оцінили як високий рівень забезпечення навчально-методичними матеріалами, надавши оцінки від 5 до 4 балів (де 1 бал – найнижча оцінка, 5 – найвища).

9. Результати опитування показали, що для набуття соціальних навичок студенти здебільшого віддають перевагу:

  1. виступам з презентацією – 48% опитаних студентів;
  2. розробкам та захистам міні-проєктів – 40%;
  3. управління міні-командою при розв’язанні практичних завдань – 30%;
  4. дискусії – 60%; 5) проведення досліджень – 43%.

10. Результати опитування засвідчили, що 85% студентів оцінили як високий рівень освітньої, організаційної, консультативної та соціальної підтримки здобувачів на освітній програмі «Маркетинг» від 5 до 4 балів (де 1 бал – найнижча оцінка, 5 – найвища).

11. Розподіл думки студентів щодо найбільш зручних засобів комунікації виглядає наступним чином: 55% опитаних студентів віддали перевагу Мудл; 68% - Тімс та 73% - корпоративній пошті.

12. На питання як часто студенти користуються бібліотекою, інформаційними ресурсами Університету «КРОК» та електронним кабінетом студента за 5-ти бальною шкалою, де 1 бал – найнижча оцінка, 5 – найвища, відповіді розподілилися таким чином:

  1. 5 балів (постійно) – 18% опитаних студентів;
  2. 4 бали (часто) – 25%;
  3. 3 бали (інколи) – 38%;
  4. 2 бали (дуже рідко) – 19%.

13. На питання про оцінку рівня дотримання студентом академічної доброчестості за 5-ти бальною шкалою, де 1 бал – найнижча оцінка, 5 – найвища, 70% опитаних студентів повідомили, що вони оцінюють свій рівень дотримання академічної доброчесності на 5 балів, 20% на 4 бали і 10% на 3 бали.

14. 96% опитаних студентів оцінили як високий рівень безпеки освітнього середовища в Університеті «КРОК» для життя та здоров’я.

15. Серед найбільш актуальних проблем, які здобувачі вищої освіти виділили в реалізації освітньої програми «Маркетинг» були названі війна та вимкнення світла. 14% опитаних студентів повідомили, що проблем під час навчання не виявили.

16. Враження студентів щодо навчання на освітній програмі «Маркетинг» в Університеті «КРОК», побажання та пропозиції щодо вдосконалення освітньої програми (приклади):

  • Я цілком задоволена навчанням, велика подяка викладачам, їх терпінню та вмінню пояснити все так, щоб дійсно це було зрозуміло студентам
  • Мені подобається практична сторона вивчення предметів, дискусії на заняттях та обговорення питань, взятих з практичного життя. Цікаво було проходити додаткові курси з інших платформ.
  • Мені дуже подобається ця професія і навчання в нашому університеті. Я рада що вибрала саме цю професію.
  • Все подобається, лише хотілося би додати ще більше цікавих практичних занять, можливо екскурсії, тощо.
  • По-перше, я хочу висловити велику подяку за можливість навчатися в цій програмі. Вона надає чудову базу для розвитку навичок у галузі маркетингу. Мені особисто сподобалася велика кількість теоретичних та практичних знань, які я здобула під час навчання. Програма також вражає різноманітністю предметів та можливістю вибору спеціалізацій, що дає всім студентам можливість глибше вивчати певні аспекти маркетингу, які їх цікавлять найбільше. Також, було б чудово мати доступ до актуальних джерел інформації та додаткових ресурсів, які допомогли б студентам вивчати нові тренди та інструменти в маркетингу. Загалом, я задоволена своїм навчанням на програмі «Маркетинг» і сподіваюся, що ви будете продовжувати зростати та вдосконалювати програму на користь всіх студентів. Дякую вам за ваші зусилля та підтримку.
  • Все класно
  • Поліпшити організованість, більше креативних завдань, менше самоопрацювання
  • На програмі «Маркетинг» хочеться бачити більше практичних завдань та проєктів замість теоретико-наукових
  • Мені дуже подобається програма маркетинг, особливо кількість цікавих завдань та дисциплін
  • Можливо ці дисципліни з'являться у подальшому, але зараз дуже бракує обов'язкових дисциплін з інтернет маркетингу та смм
  • Збільшити кількість практичних занять, особливо з інтернет маркетингу.
  • Чудово, мені дуже подобається навчатися
  • Все супер, мене все влаштовує
Оновлено: П'ятниця, 02 лютого 2024 23:15
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Результати опитування студентів про реалізацію та вдосконалення ОП «Маркетинг»