Результати опитування здобувачів щодо реалізації ОП «Менеджмент (англ. мова навчання)» в Університеті «КРОК» в 2023 році — Університет «КРОК»

Новини та події

Результати опитування здобувачів щодо реалізації ОП «Менеджмент (англ. мова навчання)» в Університеті «КРОК» в 2023 році

08 січня 2024 Новини та події

Навчально-науковий інститут міжнародної освіти та кафедра міжнародного бізнесу Університету «КРОК» провели регулярне анонімне опитування здобувачів освітніх програм кафедри щодо задоволення освітніми послугами, діяльністю Університету та взаємодією з професорсько-викладацьким та адміністративним персоналом.

У грудні 2023 року відбулося опитування здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня, які навчаються за спеціальністю 073 «Менеджмент», освітня програма «Менеджмент (англійська мова навчання). Опитування проводилося з використанням платформи Microsoft Forms. Участь в опитуванні взяли здобувачі 2-4 курсів, найбільш активними були здобувачі 4-го курсу, що склало 48% респондентів.

Запитання в опитуванні стосувалися програми навчання, методів викладання, професійних компетентностей, оцінювання здобувачів, академічної свободи, освітнього середовища, комунікацій та загальних вражень про ОП.

Результати опитування демонструють наступне:

  1. Змістом ОП повністю задоволені 83% респондентів, що на 4% більше, ніж минулого року.
  2. Респондентам було запропоновано оцінити рівень задоволення методами викладання та навчання на програмі за 5-ти бальною шкалою (1 бал – незадоволений, 5 – повністю задоволений). 70% опитуваних повністю задоволені методами навчання та підходами до викладання, 26% опитуваних оцінили методи викладання оцінкою «4», і лише 4% опитуваних поставили оцінку «3», що свідчить про високий рівень підготовки викладацького складу та використання доцільних методів викладання та навчання.
  3. Серед запропонованих фахових компетентностей, які здобувачі відмітили, що здобули у процесі навчання, лідером є «здатність формувати та демонструвати лідерські якості та поведінкові навички» – 78% респондентів;
  • здатність визначати та описувати характеристики організації – 47,8%;
  • здатність керувати організацією та її підрозділами шляхом реалізації управлінських функцій – 60,8;
  • вміння оцінювати виконані роботи, забезпечувати їх якість та мотивувати персонал організації– 65,2%; 
  • вміння обирати та використовувати сучасні інструменти управління – 60,8% усіх респондентів.
  1. Учасники опитування одноголосно відповіли «Так» на питання щодо можливості вибору вибіркових освітніх компонентів. Навчально-науковий інститут міжнародної освіти та кафедра міжнародного бізнесу активно працюють над реалізацією права на академічну свободу здобувачів та можливістю формування ними індивідуальної освітньої траєкторії. Джерелами інформування здобувачів щодо вибіркових освітніх компонентів є: - платформа moodle – 28%; - офіційний сайт Університету – 28%; - координатори програми – 44%.
  2. На запитання чи зіштовхувалися здобувачі з проблемою необ’єктивного оцінювання з боку викладачів, 100% респондентів відповіли, що «НЕ зіштовхувалися».
  3. 91% усіх опитаних зазначили, що форми та критерії оцінювання є зрозумілими для них.
  4. На питання: «Чи вважаєте Ви достатніми заходи щодо дотримання академічної доброчесності (в т.ч. антиплагіат) на Вашій програмі?» – 100% респондентів надали позитивну відповідь.
  5. Також 100% опитаних задоволені отриманою консультативною, організаційною та соціальною підтримкою протягом періоду навчання в Університеті «КРОК». Особливу увагу обслуговуючий підрозділ ОП приділяє психо-емоційному стану студентів, а також соціалізації та інтеграції іноземних громадян в освітній простір.
  6. Розподіл думки здобувачів щодо засобів комунікації з ними: · електронна пошта (office 365) – 78%; · соціальні мережі (Instagram, Facebook etc) – 17%; · месенджери (What'sApp, Telegram, Viber etc) – 74%; · організаційні збори – 74%, -індивідуальні консультації – 26%.
  7. Респонденти зазначили, що освітнє середовище Університету повністю відповідає потребам та інтересам здобувачів освіти. Закладу вищої освіти вдалося створити безпечні умови навчання та праці, комфортної міжособистісної взаємодії, сприяючи емоційному благополуччю студентів та викладачів без будь-яких проявів насильства, расової та будь-якої іншої дискримінації та наявність достатніх ресурсів для їх запобігання.
  8. Навчально-науковий інститут міжнародної освіти працює над залученням здобувачів до міжнародної кредитної мобільності. Результатом такої роботи є відповідь 100% респондентів «Так» на питання про доступність програм міжнародної академічної мобільності для студентів ОП. За 2022-2023 рр. 6 здобувачів ОП було номіновано на участь у програмах академічної мобільності.
  9. Враження студентів щодо навчання на ОПП «Менеджмент (англійська мова навчання)» в Університеті «КРОК», побажання та пропозиції щодо вдосконалення освітньої програми (приклади):

It's very interesting to learn new subjects with new group.

My impression regarding the university and lectures in general is very good. I like what they teach us, each lecturer and share the knowledge they have. In a word, I am in a very good mood with everything.

No claims. Smart lecturers. Fully satisfied.

All is good.

Окрім регулярних анонімних опитувань, ННІМО та кафедра МБ щосеместрово проводять Організаційні збори, де обговорюють зі здобувачами актуальні питання, а також періодично переглядають зміст ОП. Так, в 2023 році було внесено до навчального плану ОП предмет «Іноземна мова», у зв’язку зі збільшенням кількості українських студентів на ОП та бажанням здобувачів підвищити рівень володіння англійською мовою. Команди ННІМО та кафедри МБ продовжують плідно працювати задля удосконалення освітньої програми та рівня надаваних послуг!

Оновлено: Понеділок, 08 січня 2024 16:10
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Результати опитування здобувачів щодо реалізації ОП «Менеджмент (англ. мова навчання)» в Університеті «КРОК» в 2023 році