Захист виробничої практики студентів освітньої програми «Туризм» — Університет «КРОК»

Новини та події

Захист виробничої практики студентів освітньої програми «Туризм»

25 квітня 2023 Новини та події

Виробнича практика – важлива складова професійної підготовки майбутніх фахівців сфери туризму. 

20 квітня 2023 року відбувся захист виробничої практики для студентів 4 курсу (група ТУР-19) освітньої програми «Туризм» (спеціальність 242 «Туризм»).

Не дивлячись на військову агресію на території України, студенти 4 курсу з 6 березня по 16 квітня 2023 року пройшли виробничу практику на туристичних підприємствах України. У зв’язку із зовнішніми викликами практика проходила в режимах офлайн та онлайн, кожен виходив із своїх можливостей.

Студенти проходили виробничу практику на підприємствах Києва та України, серед яких: Управління туризму та промоцій Київської міської ради (КМДА), «Сакумс», «Каліпсо Україна», «Київград-Тур», «Сузір’я Карпат», «Магеллан», «Friends&Family Travel», «Поїхали з нами», «TUI» та ін. Місце проходження практики організовувала кафедра туризму, але місце практики могло обиратися також студентом самостійно, при умові погодження з кафедрою та підписання договору.

Студенти познайомилися з діяльністю туристичних підприємств та організацій і пройшли паралельно курси у системі неформальної освіти (на вибір), серед яких: онлайн курси на платформі Prometheus (основні та вибіркові) та ін.

На захисті прекрасні презентації і виступи продемонстрували Кара Олексій, Кучерявий Євгеній, Коваленко Олег та Попов Павло, які проходили практику на базі Управління туризму та промоцій Київської міської ради (КМДА) і отримали позитивні письмові відгуки. До речі, це вперше наші студенти проходили практику в Управлінні і надзвичайно позитивно себе зарекомендували.

Плисенко Павло, Кравченко Вікторія, Горіна Юлія представили результати практики на базі нашого партнера туроператора «Каліпсо Україна», де вони відвідували і школу для молодого фахівця. Куратором практики був наш багаторічний друг і партнер – Коробко Анастасія Олександрівна, топ-менеджер підприємства, яка особисто навчає і контролю виконання завдань, не дивлячись на величезну зайнятість.

Кравченко Вікторія представила презентацію про проходження практики на базі наша давнього партнера – турпідприємства Київград-Тур, і розповіла про величезний вклад у її навчання Колток Лариси Анатоліївни – директора турпідприємства, яка передавала власний практичний досвід, і вкладала в це багато сил.

Леурда Інна та Гома Дар’я представили презентацію про проходження практики на базі турпідприємства «Сузір’я Карпат» і підкреслили, наскільки важливо бачити вочевидь професіоналів та їх працю, особливо молодих людей, які є прикладом для них.

Гарні виступи та презентації представили Хвалинський Іван, Сивашенко Юлія, Зеліков Денис, Шкромида Валентина та ін.

Цілий шквал позитивних емоцій викликали курси неформальної освіти на платформі Prometheus. Особливо студенти відзначили наступні курси: Туроперейтинг для керівників, Туроперейтинг для персоналу, Міський туризм, Оздоровчий та медичний туризм та ін.

Захист практики приймали співробітники кафедри туризму: Мелько Людмила Федорівна – завідувач, та керівники практики: Гаврилюк Світлана Павлівна – к.е.н., доцент та Міхо Олена Іванівна – доцент. На захисті була присутня Петренко Марина Іванівна – провідний методист кафедри туризму.

Виробнича практика надзвичайно посилює мотивацію до професії, до туристичної діяльності. Як цікаво було спостерігати, наскільки наші студенти покращили професійні компетентності, особистісні здобутки. Як приємно було бачити, що в них горять очі від захоплення туризмом, і є оптимізм у його максимальному відродженні.

Щиро дякуємо усім колегам, які прийняли студентів на виробничу практику у такі складні часи!

Щиро дякуємо нашим друзям, партнерам за щире співробітництво і величезний професіоналізм: Управлінню туризму та проморцій КМДА на чолі з Мариною Радовою, туроператору «Сакумс», особливо Притолюк Жанні та Притолюк Мар’яні, туроператору «Каліпсо Україна», особливо Коробко Анастасії, турпідприємству «Київград-Тур» на чолі з Ларисою Колток!

Дякуємо усім студентам, які відповідально поставились до практичної підготовки, та бажаємо професійних успіхів!

Щиро дякуємо усім керівникам та організаторам виробничої практики!

***

Із відгуків студентів про виробничу практику 2023 р. (4 курс, група ТУР-19, ОПП «Туризм», спеціальність «Туризм»):
Кравчук Вікторія:

«Дізналася навіть більше ніж очікувала, адже з особистих історій директора Колток Лариси Анатоліївни, я взяла багато для себе, всі недоліки та переваги роботи. Безмежно вдячна за таку можливіть, а саме проходження виробничої практики в туристичному підприємстві «Київград-Тур».

Кравченко Валерія: «Практика в туроператорі "Каліпсо Україна" стала для мене незабутнім досвідом. З першого дня я відчула, що це місце, де я зможу розвиватися, отримувати нові знання та навички в галузі туризму. Мені дуже сподобалося створювати туристичні маршрути. Практика допомогла мені зрозуміти всі аспекти роботи та підготуватися до майбутньої кар'єри в сфері туризму. Хочу ще раз висловити свою вдячність всьому колективу "Каліпсо Україна" за їх професіоналізм, гостинність та чудовий досвід, який я отримала під час своєї практики. Я безумовно рекомендую студентам, які хочуть розвиватися в галузі туризму, проходити практику саме тут».

Гома Дар’я: «Для мене виробнича практика на підприємстві «Сузір’я Карпат» дозволила збільшити рівень розуміння процесів та професійних задач, що виникають у туристичному бізнесі. Також вона дала можливість відкрити нові горизонти та отримати цінний досвід роботи в команді. Під час практики було отримано багато цікавої інформації про виробництво турпродукту та його реалізацію, що в майбутньому дозволить розробляти та вдосконалювати власні проєкти в галузі туризму».

Леурда Інна: «Практика на турпідприємстві «Сузір’я Карпат» пройшла більш ніж успішно. Я неймовірно рада, що змогла познайомитись з новими талановитими та прекрасними професіоналами своєї справи. Зрозуміла, що багато чого в туристичній справі може залежати від родини, а саме її підтримки. Також потрібно вірити в себе та наполегливо рухатись до мети. Також, трішки краще змогла зрозуміти політику керівника компанії та визначила для себе головні аспекти успішної маркетингової стратегії підприємства. Загалом, практикою задоволена на всі 1000%».

Плисенко Павло: «Одним з найцікавіших момент з практики було проходження онлайн курсів на платформі Prometheus, а також онлайн навчання з компанією «Каліпсо Україна». Кожен з етапів навчання був сформований спеціально, щоб ви змогли проникнутись сферою діяльності туризму, і зрозуміти як саме вона працює. Каліпсо навчила мене, як саме створюються туристичні продукти, як прораховуються усі деталі та ціна. Також компанія мене вразила своїм величезним вибором країн на місць щодо турів, від Європи, Азії, Африки, до самої Антарктиди».

Сивашенко Юлія: «При походженні практики на туристичному підприємстві «ФОП Сільченко Владислав Геннадійович» я отримала великий багаж знань та дуже цінний досвід щодо роботи у колективі, а також з клієнтами. Мені була надана можливість взяти участь у плануванні екскурсій та створення маршрутів подорожі по нашому неперевершеному місті Києві. Ці знання я буду використовувати надалі у житті, коли буду працювати за фахом після отримання диплому у нашому чудовому Університеті «КРОК». Також, у мене була нагода дослідити конкурентів даного підприємства на туристичному ринку, виділи їх переваги та недоліки. Навіть була нагода розрахувати показники фінансово-господарської діяльності туристичного підприємства. Мені дуже сподобалася практика, я в захваті від отриманого досвіду!»

Горіна Юля: «Під час проходження виробничої практики ознайомилась з туроператором "Каліпсо Україна", напрямками діяльності, познайомилась з їхньою командою, яка ділилась своїм досвідом у школі туризму. Сподобалось, виконувати завдання щодо створення туру та його калькуляції. Важливо, що після виконання завдань пані Анастасія Коробко детально аналізувала мої роботи. Також, під час практики я пройшла три онлайн курси, які були цікавими і змістовними, у них сподобалось що після кожного відео були тести, які закріплюють почуте».

Хвалинський Іван: «Практика в турпідприємстві «TUI» мені дуже сподобалась, вона дала змогу побачити, як працює туристичне підприємство з середини, навчила мене працювати в команді, надала змогу спробувати себе в цій сфері».

Відгуки студентів про практику в Управлінні туризму та промоцій Київської міської ради (КМДА)
Кара Олексій: «Виробнича практика залишила у мене позитивні емоції. Цікаво було отримати досвід офісної роботи, який допоміг створити розуміння про мою майбутню професію».

Коваленко Олег: «Для мене проходження практики було незабутнім досвідом, який залишив глибокий слід у моєму професійному розвитку. Під час практики я мав можливість застосувати теоретичні знання, які здобув у процесі навчання, і відчути, як вони перетворюються на реальний результат; ще під час практики я навчився працювати в команді та взаємодіяти з колегами».

Кучерявий Євгеній: «Під час виробничої практики я дізнався багато чого корисного та цікавого. Наприклад, як працює Управління зсередини, його організаційні функції та різні аспекти. Я отримав практичні навички, які допоможуть мені у майбутньому за моєю спеціальністю. Також побачив на власні очі, як працює державне регулювання галузі туризму в місті Києві. Найбільше сподобався дружній та згуртований колектив, приємна атмосфера і спосіб комунікації з керівниками практики. Загальні мої враження позитивні, тому що практика є важливою складовою підготовки фахівців туристичної сфери!»

 

 

Оновлено: Понеділок, 24 квітня 2023 21:55
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Захист виробничої практики студентів освітньої програми «Туризм»