Думка потенційних роботодавців (стейкхолдерів) ОНП «Економіка» з підготовки докторів філософії (PhD) щодо змісту та перспектив програми — Університет «КРОК»

Новини та події

Думка потенційних роботодавців (стейкхолдерів) ОНП «Економіка» з підготовки докторів філософії (PhD) щодо змісту та перспектив програми

17 березня 2023 Новини та події

У березні 2023 року відбулось опитування потенційних роботодавців (стейкхолдерів) освітньо-наукової програми (ОНП) з підготовки докторів філософії (PhD) з економіки (051 «Економіка»). У підготовці опитування взяли участь дві кафедри Університету - кафедра теоретичної та прикладної економіки та кафедра національної економіки та фінансів. Власне опитування здійснено багаторічним та надійним партнером Університету - Асоціацією фахівців ринку нерухомості (ріелтерів) України.

Думка стейкхолдерів є важливим складником в оцінювання якості освітніх програм та в обгрунтуванні доцільних змін в змісті та формах організації освітнього процесу.

Члени Асоціації фахівців ринку нерухомості (ріелтерів) України є представниками малого та середнього бізнесу. Саме цей бізнес у всіх економіках світу є основним рушієм прогресивних змін та основним джерелом створення додаткових робочих місць. Тому думка опитаних має особливу цінність.

Що показало опитування? Переважна більшість опитаних підприємців (87,5%) визнала необхідність для практичної діяльності оволодіння навичками аналізу економічних процесів, а саме: динаміки цін та курсів валют, змін у зайнятості та доходах населення. А 65,2% опитаних зазначили, що вони при наймі на роботу надали би перевагу працівникові вищої кваліфікації, який володіє інструментарієм економічного аналізу. Більшість (52,2%) опитаних підприємців дали позитивну оцінку набору дисциплін ОНП «Економіка», що формують, так звану обовязкову частину освітньої програми. Водночас, 625% респондентів позитивно оцінили вибіркову частину програми, в складі якої аспірантам пропонуються такі дисципліни, як «Блокчейн технології в економіці», «ІТ-економіка», «Управління вартістю компанії», «Лідерство та HR-менеджмент в економіці» тощо. Показовим є те, що більшість опитаних (61%) визнали, що найважливішою рисою сучасного дослідника є не стільки загальна ерудиція, спеціальні знання та володіння сучасними технологіями, скільки вміння комунікувати та взаємодіяти.

Майже 84% респондентів визнали важливість міжнародної співпраці (залучення іноземних фахівців до викладання, участь у міжнародних проєктах тощо) у підготовці науковців. Організаторів освітньої програми з підготовки докторів філософії з економіки Університету «КРОК» може надихати те, що 30% опитаних однозначно відповіли «так» на питання про можливість свої участі в програмі в якості здобувачів, а ще майже 17,4% відповіли «скоріше так, ніж ні» щодо можливості такої участі.

Робимо на основі аналізу результатів опитування висновок про загальне позитивне ставлення потенційних роботодавців (стейкхолдерів) щодо змісту програми підготовки PhD з економіки в Університеті «КРОК» та щодо готовності її підтримувати.

Оновлено: П'ятниця, 17 березня 2023 22:17
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Думка потенційних роботодавців (стейкхолдерів) ОНП «Економіка» з підготовки докторів філософії (PhD) щодо змісту та перспектив програми