Друга науково-практична конференція «Спадщина ЮНЕСКО та туризм» для студентів та молоді як науковий підсумок воєнного року — Університет «КРОК»

Новини та події

Друга науково-практична конференція «Спадщина ЮНЕСКО та туризм» для студентів та молоді як науковий підсумок воєнного року

31 грудня 2022 Новини та події

Наша країна переживає складні часи! Вперше під час війни ми провели ІІ науково-практичну конференцію «Спадщина ЮНЕСКО та туризм» для студентів та молоді. А питання охорони і збереження спадщини ЮНЕСКО стали актуальними, як ніколи, особливо на території нашої України.

Захід відбувся під кінець семестру – 21 листопада 2022 р. в режимі онлайн на платформі Teams. І не дивлячись на ракетні обстріли, критичну інфраструктуру, відсутність світла та зв’язку, захід все ж таки вдалося провести, і він був надзвичайно цікавий та насичений. Тому і не дивно, що протягом місяця обговорювались його результати, відбувався широкий обмін враженнями.
У конференції взяли участь 23 студента з навчальних закладів України, які надіслали тези: Університету «КРОК», Фахового коледжу Університету «КРОК», Академії праці, соціальних відносин і туризму, Київського університету культури, Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

Також вперше на конференцію ми запросили учнівську молодь, школи-партнери Університету «КРОК», впроваджуючи рішення резолюції нашої першої конференції по ЮНЕСКО, яка відбулась 7 грудня 2020 р.

Учасницею конференції, яка надіслала тези, стала Мельник Анна – учениця 10-Б класу Печерської гімназії №75 м. Києва. Також до конференції доєдналися у якості учасників-слухачів учні та педагогічна спільнота навчально-виховного комплексу № 176 імені Мігеля де Сервантеса Сааведри м. Києва та спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови № 85 м. Києва.

Конференція була організована і проведена кафедрою туризму та науково-педагогічною спільнотою Університету «КРОК», за участю Фахового коледжу нашого Університету та Департаменту довузівської підготовки. Співорганізаторами та активними учасниками конференції стали наші друзі-партнери та стейкхолдери: кафедра спеціальних туристичних дисциплін Академії праці, соціальних відносин і туризму, кафедра готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського університету культури, відділ міжнародного співробітництва Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», туроператор «Сакумс», туроператор «Каліпсо Україна», з якими у нас договір про співпрацю.

Відкрила захід Мелько Людмила Федорівна – завідувач кафедри туризму Університету «КРОК», яка привітала та представила учасників, і наголосила на важливості тематики конференції у такі складні часи.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись Літвін Наталія Миколаївна – перший проректор Університету «КРОК», Наконечна Наталія Василівна – проректор з науково-педагогічної роботи (корпоративне управління) Університету «КРОК».

З вітальним словом до учасників конференції звернулися наші друзі-партнери, співорганізатори заходу:
Антоненко Володимир Степанович – завідувач кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського університету культури;

Кашина Ганна Сергіївна – завідувач кафедри спеціальних туристичних дисциплін Академії праці, соціальних відносин і туризму.
Надіслала привітання на адресу конференції Єгорова Катерина Володимирівна – начальник відділу міжнародного співробітництва Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, членкиня Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

Надзвичайно професійними були виступи наших партнерів-практиків: Кузів Тараса – старшого менеджера туроператора «Сакумс» та Коробко Анастасії – топ-менеджера туроператора «Каліпсо Україна».
Пан Тарас поділився досвідом щодо розробки відповідних програм та турів із відвідуванням об’єктів ЮНЕСКО. Пані Анастасія розповіла про досвід роботи з іноземними туристами щодо відвідування об’єктів ЮНЕСКО на території України та представила розробку нового туристичного продукту щодо ознайомлення з об’єктами ЮНЕСКО у Пакистані та Бутані під час індивідуальних турів.
Надзвичайно змістовними були виступи студентів-учасників конференції всіх навчальних закладів. Протягом усього заходу піднімалися питання збереження культурної спадщини України під час війни.
Кафедру туризму представляли з доповідями студенти 3 та 4 курсів спеціальності «Туризм» та випускники-бакалаври: Нагайнікова Катерина, Кара Олексій, Кучерявий Євгеній, Плисенко Павло, Таран Вірсавія – наша випускниця.
Плисенко Павло також провів міні-майстер-клас з гончарства, як гончар, випускник анімаційної студії «Червона собака», художник, аніматор, що працює над скульптурою.
Фаховий коледж Університету «КРОК» представляли Зорькіна Надія, Рахно Олена.
Тези на адресу конференції, крім доповідачів, надіслали наші студенти спеціальності «Туризм»: Орел Яна, Подерня Аліна, Івасюк Олександр, Кумейко Артем, Шльончик Анатолій, Горіна Юля, Кнаус Дар’я, Жила Єлизавета – наша випускниця.
Надзвичайно активно брали участь у дискусії викладачі кафедри туризму: Уварова Ганна Шевкетівна – к.пед.н., доцент, заст. зав.кафедри, Сокол Тетяна Георгіївна – к.пед.н., доцент, Міхо Олена Іванівна – доцент.

Щиро дякуємо усім учасникам, студентам, співорганізаторам, колегам, партнерам, друзям за участь у конференції та щире партнерство!!!
Щиро дякуємо школам-партнерам! Щиро дякуємо науковим керівникам студентів: Антоненку Володимиру Степановичу, Козійчук Оксані Григорівні, Краснокутській Наталії Миколаївні, Мелько Людмилі Федорівні, Міхо Олені Іванівні, Рибак Ірині Вікторівні, Сніговський Оксані Володимирівні, Сокол Тетяні Георгіївні, Уваровій Ганні Шевкетівні!

Щиро дякуємо Літвін Наталії Миколаївні, Наконечній Наталії Василівні, Власенку Андрію Олексійовичу, Титаренко Наталії Вікторівні, Далявській Тетяні Петрівні, Рибак Ірині Вікторівні за активну участь в організації та проведенні конференції!!!

Щиро дякуємо команді кафедри туризму за організацію та проведення конференції: Мелько Людмилі Федорівні, Уваровій Ганні Шевкетівні, Сокол Тетяні Георгіївні, Петренко Марині Іванівні»!!!

Країна переживає складні часи! Але ми рухаємося вперед!
Зичимо усім успіхів!
Нехай Новий рік принесе Перемогу і Мир Україні!

***

Відгуки студентів про конференцію.

Орел Яна, Тур-20:
Дуже сподобалась підготовка всіх учасників, а саме виступ наших студентів, Нагайнікової Катерини та звичайно Кари Олексія і Плисенка Павла. Олексій досліджував цікаву тему, яка мені була до вподоби. Павло показував майстер-клас, який теж дуже вразив, було видно його захоплення та професійність.

Проценко Андрій, Тур-20:
Мені найбільше сподобалася презентація Плисенка Павла про унікальний світ гончарства. Я був вражений, коли почув про традиції косівської мальованої кераміки.

Нагайнікова Катерина, Тур-20:
Мені випала нагода у цьому році взяти участь в конференції та написати тези. Для мене це неймовірний досвід, навіть у такий складний час. Просто чудо, що з’явилось світло, я приєдналась та виступила. Навчилася відбирати цікаву та найважливішу інформацію з першоджерел та доцільно поєднувати у своїй розповіді. Подивилась чудовий майстер-клас від Паші Плисенка. Загалом враження чудові! Дякую за проведення такого заходу!

Кучерявий Євгеній, Тур-19:
Мої враження від наукової конференції дуже позитивні, це великий крок для професійного зростання у сфері туризму. На заході були присутні справжні фахівці з туризму, які ділилися цінною інформацією та знаннями.
Хочу виділити виступ представника туроператора  «Сакумс»Тараса Кузіва з темою  «Основні вектори дотичності при створенні туристичного продукту», мені сподобалось, я дізнався багато нового.

Цікавий виступ був пані Анастасії від «Каліпсо-Україна», де розповіли як іноземці бачать Україну, про те як будуються маршрути.
Ще були потужні презентації та доповіді студентів різних курсів, багато чого виділив собі на замітку, сподобався майстер-клас Плисенка Павла, який демонстрував усім свої навички та талант.
Загалом, я здобув дуже цікавий досвід. На науковій конференції була сильна та дружня атмосфера, де всі один одного підтримували та надихали

Оновлено: Субота, 31 грудня 2022 02:54
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Друга науково-практична конференція «Спадщина ЮНЕСКО та туризм» для студентів та молоді як науковий підсумок воєнного року