День туризму і 10-річчя кафедри туризму у буремний час — Університет «КРОК»

Новини та події

День туризму і 10-річчя кафедри туризму у буремний час

26 жовтня 2022 Новини та події

Вже місяць обговорюємо неймовірну зустріч, яка відбулася онлайн на кафедрі туризму!
Не дивлячись на небезпеку, на трагічні події на території нашої України, ми маємо плекати мужність, продовжувати навчатись і працювати, наближати перемогу своїми вчинками і незламною вірою!

Наша туристична кроківська спільнота все ж таки змогла зібратися 26 вересня 2022 р. на Круглий стіл «Туризм у моєму житті. Сучасні виклики та прогнози» з нагоди Всесвітнього дня туризму (27 вересня) та 10-річчя кафедри туризму онлайн на платформі Zoom. Туризм у моєму житті.

Туризм в Україні. Яким бути туризму у реаліях сьогодення?! Чим для мене є КРОК і кафедра туризму?! Що найбільше запам’яталося із студентського життя?!...

Ці та інші питання обговорювали студенти, випускники, партнери, стейкхолдери, працівники кафедри туризму та Університету «КРОК».

Мелько Людмила Федорівна – завідувач кафедри туризму, традиційно відкрила захід, щиро привітала всіх учасників та подякувала за участь!!!

З вітальним словом виступила Літвін Наталія Миколаївна – перший проректор Університету «КРОК», яка наголосила на важливості розвитку туризму, туристичної освіти, підкреслила значення кафедри туризму для популяризації туризму, його відродження після війни.

Сокол Тетяна Георгіївна – доцент кафедри туризму, яка представляє і нашу кафедру, і кафедру спеціальних туристичних дисциплін Академії праці, соціальних відносин і туризму (у нас спільний договір про співпрацю), зробила прекрасну доповідь з презентацією «Туризм в Україні на сучасному етапі», продемонструвавши статистичні показники по міжнародному туризму і в Україні, піднімаючи ключові проблеми, і розкриваючи значення різновидів туризму у майбутньому для становлення туризму в нашій країні.

На зустрічі був присутній почесний гість, наш давній друг, партнер, – Череп Микола Миколайович – директор агрооселі «Соколиний хутір», один з наших перших стейкхолдерів з 2014 р. Тема виступу «Соколиний хутір: сільський туризм у сучасних умовах». Пан Микола не тільки поділився своїм досвідом, але й висловив захоплення багаторічною професійною співпрацею з нашими Університетом.

Мелько Людмила Федорівна у прекрасних фотообразах та статистиці продемонструвала яскраву презентацію «Нам 10 років. Туристична освіта в Університеті «КРОК». Пані Людмила підкреслила важливість командної роботи у підготовці фахівців з туризму та подякувала всім учасниками багаторічного освітнього процесу за командний партнерський дух, професіоналізм, творчість, єдність!!!

Своїми думками щодо теми круглого столу поділилася Уварова Ганна Шевкетівна – доцент кафедри туризму, заст.завідувача кафедри, один з найбільш досвідчених і професійних спеціалістів у туристичній освіті в Україні. Пані Ганна підкреслила: «Проблеми народжують нові перемоги, які чекають нас скоро. Країна буде вільною, сильною, а туризм пріоритетною галуззю економіки. Але для цього потрібно прикласти багато зусиль….
А подорожі для мене – це життя….».

Неймовірний інтерес викликали виступи наших випускників під час «вільного мікрофону»!!!
Плиска Іванна – випускниця 2018 р., представляла нашу першу групу ТУР-14. Пані Іванна підкреслила, що КРОК надав знання, практичний досвід для реалізації себе у туристичній кампанії із круїзного туризму; передала вітання і слова любові від усієї групи! Слід зазначити, що міжнародний круїзний туризм потерпів від пандемії чи не найбільше, але Іванна сподівається на його відродження.

Другу групу, ТУР-15, представляли випускники 2019 р. Войтенко Марія та Щека Олександра. Пані Марія – староста групи сказала, що «сумує за туризмом, парами, кафедрою, КРОКом», поділилася своїм досвідом роботи в турпідприємстві «TUI», з гордістю і вдячністю сказала, що після нашої підготовки, її нерідно залишали замість адміністратора.

Пані Саша – наша гордість, яка з перших днів війни, як волонтер Червоного Хреста, перебувала в гарячих точках, спасаючи життя людей. Саша – постійний учасник наших кафедральних мандрівок, екстремалка, гірська туристка, закохана у подорожі і гори! Займається фото і відео зйомкою. Дуже віддана кафедрі і КРОКу!
Саша зазначила, що відкрила для себе унікальну природу Донеччини і побажала у майбутньому розвивати туризм.

Нашу третю групу випускників 2020 р. (ТУР-16) представили Смоян Ерміне, Гороховська-Лагодзінська Анастасія, Пономаренко Дмитро, наші випускники з дипломом з відзнакою. Пані Людмила Мелько підкреслила, що це була найдружніша група; саме з цією групою почав реалізовуватись проєкт «Цілюща сила Карпат» (із спільнотою «Активний відпочинок зі змістом», автор Шпилька Світлана), відбулась подорож за кордон («Уікенд: Будапешт-Відень» із туроператором «Сакумс»), та студентська екскурсія в екскурсійному трамваї, де студенти були екскурсоводами.

Пані Ерміне, яка є постійним учасником наших заходів, представила феєричну презентацію на тему круглого столу, поділилась власним досвідом щодо туристичної діяльності у підприємстві «Advant», якою вона займалась, починаючи зі студентських років, всіх захопила своєю креативністю і харизмою.

Пані Анастасія поділилась своїми думками щодо майбутнього туризму, як фахівець практик, яка під час війни, з туроператором «Сакумс», займалась оздоровленням українських дітей у Болгарії. Закохана в туризм і КРОК!

Пан Дмитро зазначив, що «студентські роки були незабутніми», що з нами почались його унікальні подорожі Україною, особливо на Гуцульщину, і запропонував повторити мандрівку в Карпати з випускниками. Дмитро протягом усіх років не забуває кафедру, бере участь у заходах, супроводжує їх технічне оснащення на волонтерських засадах! Він нагороджений найвищою нагородою Університету «Зірка КРОКу» у 2021 р. Групу ТУР-17, випуску 2021 р., представили на заході Жила Єлизавета та Донцова Тетяна, наші відмінниці-випускниці, учасниці багатьох заходів Жила Єлизавета – незмінна староста з 1 курсу, потужний організатор, працювала вже з 2 курсу на підприємстві «Very well cafe», продовжує брати участь у наших кафедральних практико-орієнтованих заходах, у т.ч. як спікер. Пані Ліза подякувала від усієї групи КРОКу, кафедрі, нашим викладачам за знання, потужну практику, величезну кількість мандрівок, екскурсій, за любов до туризму. Ліза у 2022 р. заслужено удостоєна найвищою нагородою Університету «Зірка КРОКу».

На захід завітали і випускники цього року групи ТУР-18: Таран Вірсавія, Хомінчук Владислав, Бовтун Альона, Мельниченко Крістіна. Таран Вірсавія висловила від усієї групи слова вдячності Університету і кафедрі за потужну роботу, відповідальність, глибоку мотивованість. Пані Вірсавія отримала диплом з відзнакою, закохана в туризм, мріє працювати саме в сфері туризму і сподівається на його відродження!

Студенти 2-4 курсів також гідно представили доповіді від своїх груп з яскравими презентаціями, де висловили думки щодо ролі туризму у своєму життя та розвитку туризму в Україні. Групу ТУР-21 (2 курс) представили Рогова Анастасія та Каролишин Мар’яна, групу ТУР-20 (3 курс) – Нагайнікова Катерина, Орел Яна, Шльончик Анатолій, групу ТУР-19 (4 курс) – Плисенко Павло. Просто молодці!!!

Також до заходу залучились і студенти 1 курсу, групи ТУР-22, ТУР-22дист., які були вражені його глибиною та краківською туристичною спільнотою.

Також на заході були присутні наші друзі, колеги, які закохані в туризм: Далявська Тетяна Петрівна – доцент кафедри міжнародних відносин і журналістики, головний менеджер інформаційних медіа Департаменту зв’язків з громадськістю та реклами, Іщенко Людмила Володимирівна – начальник секретаріату Приймальної комісії, Карлов Олександр Федорович – директор Центру розвитку кар’єри Університету «КРОК», Титаренко Наталія Вікторівна – директор Департаменту зв’язків з громадськістю та реклами, колеги, гості, студенти.
Всього у заході взяли участь понад 40 осіб.
Пан Микола Череп на останок зазначив: «Дякуємо, що ми є партнерами-однодумцями, командою, силою, яка об’єднує у своїй площині та у багатовекторному розвитку нашої рідної України».

Пані Людмила Мелько висловила слова подяки усім учасникам заходу!
Подібні заходи – це підведення певних підсумків потужної багаторічної діяльності кафедри туризму і всієї спільноти Університету «КРОК».
Дякуємо усім за пам’ять і слова вдячності!!! Всіх дуже любимо!!! Бажаємо всім здоров’я, Перемоги і Миру Україні!!!
Бажаємо Україні – стати потужним туристичний центром!

***

У той же день на кафедру завітали наші випускники: першої групи ТУР-14: Коваленко Олександра – староста групи (менеджер турагенції «Поїхали з нами»), Плиска Іванна; та групи ТУР-16: Гресь Тетяна, Смоян Ерміне.
Як радісно було бачити нашу гордість, наших випускниць! Всі успішні, креативні, закохані в туризм! Усіх любимо і бажаємо реалізації свого таланту на благо нашої рідної України!

***

Протягом місяця тривало обговорення виступів учасників Круглого столу. Найбільше студентів вразили наші успішні випускники, величезна кількість заходів кафедри туризму, любов кроківської туристичної спільноти до туризму!

Приклади відгуків студентів, учасників заходу.

Нагайнікова Катя, Тур-20:
«На круглому столі мені дуже сподобались відгуки випускників, як вони з любов'ю згадують студентські роки та, з яким захватом вони розповідали про КРОК та кафедру туризму. Також вразила розповідь про зародження кафедри туризму! Чудові фотокартки допомогли зрозуміти, що всі, хто навчався на спеціальності туризм був безмежно радий, що отримав освіту саме в нашому КРОЦі. Вдячна за можливість виступити».

Шльончик Анатолій, Тур-20:
«Дуже вражений відповідальністю студентів старших курсів. Було дуже цікаво побачити презентацію по тенденціях розвитку туризму в Україні. Сподіваюсь що наступні зустрічі будуть не менш цікаві та пізнавальні!».

Королишин Мар’яна, Тур-21:
«Вдячна за можливість не тільки відвідати даний захід, але й виступити на ньому та висловити свою думку. Було цікаво послухати всіх присутніх запрошених гостей, особливо випускників, які розказали про свій досвід в туризмі. Розповідь Черепа Миколи Миколайовича пробудила в мені цікавість до Качанівки і Соколиного хутора. Сподіваюсь, що після стількох розповідей, які почула про ці місця, також зможу відвідати їх!».

Крамаренко Микола, Тур-21:
«Велике дякую, за запрошення на круглий стіл, який відбувся у такий важливий для кафедри Туризму день – її десятиріччя. Ця зустріч була надзвичайно цікавою і змістовною. Я мав змогу почути і побачити наших друзів, колег і студентів, випускників Університету «КРОК». Кожен поділився своїми враженнями про Кафедру туризму і взагалі про Університет. Обговорили сучасні проблеми туризму і його перспективи в Україні. Дякую за таку чудову можливість бути присутнім на цьому заході».

Оновлено: Четвер, 27 жовтня 2022 12:30
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » День туризму і 10-річчя кафедри туризму у буремний час