Туризм: виклики й реалії в умовах війни. ІV Круглий стіл кафедри туризму — Університет «КРОК»

Новини та події

Туризм: виклики й реалії в умовах війни. ІV Круглий стіл кафедри туризму

27 червня 2022 Новини та події

Чи бути туризму у сучасних умовах? Чи взагалі можливий туристичний бізнес? Яким є наше туристичне майбутнє?

Ці та інші питання обговорювались на ІV науково-практичному Круглому столі «Практико-орієнтована підготовка фахівців з туризму як запорука відповідального бізнесу. Туризм: виклики й реалії в умовах війни», який відбувся 7 червня 2022 р. в Університеті «КРОК», організованого кафедрою туризму на платформі Zoom.

Учасниками заходу стали представники науково-педагогічної та туристичної спільнот Університету «КРОК», Академії праці соціальних відносин і туризму, Управління туризму та промоцій КМДА, Національного Києво-Печерський історико-культурного заповідника, «Київград-Тур», «Езотеричний туризм». Незмінними учасниками були здобувачі вищої освіти та випускники спеціальності «Туризм» нашого Університету. Всього взяли участь понад 60 осіб.

Захід традиційно відкрила Мелько Людмила Федорівна – завідувач кафедри туризму, яка наголосила на важливості зазначеної тематики, особливо у сучасних умовах.

З вітальним словом виступили Мігус Ірина Петрівна – проректор з наукової роботи, Наконечна Наталія Василівна – проректор з науково-педагогічної роботи (корпоративне управління) Університету «КРОК».

До учасників заходу звернулась Єгорова Катерина Володимирівна – начальник відділу міжнародного співробітництва НКПІКЗ, членкиня Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, яка наголосила на важливості збереження спадщини ЮНЕСКО у сучасних реаліях.

Вітальні слова на адресу заходу та його важливості надіслала Любіцева Ольга Олександрівна – завідувач кафедри країнознавства і туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

З ґрунтовною доповіддю на тему «Діяльність органів державної влади щодо розвитку туризму в умовах війни (на прикладі Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації)» виступила Растворова Марія Олександрівна – головний спеціаліст Управління туризму та промоцій КМДА, яка розгорнуто розповіла не тільки про напрями роботи у сучасних умовах, але й розказала про участь у міжнародній туристичній виставці ділового туризму «IMEX-2022», яка відбулась в кінці травня 2022 р. у Франкфурті-на-Майні.

Також спікером виступила наш багаторічний партнер, стейкхолдер Колток Лариса Анатоліївна – директорка турпідприємства «Київград-Тур» на тему ««Туризм відроджує, туризм надихає! Туризм – нескорений!!!», представивши різні можливості розвитку туризму, на власних прикладах і титанічній роботі.

Далі відбулась дискусія на теми: «Яким бути туризму у реаліях сьогодення?!», «Яким я бачу фахівця з туризму в сучасних умовах?!».

В ній взяли участь Сокол Тетяна Георгіївна, Міхо Олена Іванівна, Горохова Людмила Петрівна, представники кафедр туризму, Крамаренко Ганна («Езотеричний туризм»), Гороховська Анастасія – випускниця спеціальності «Туризм», здобувачі вищої освіти спеціальності «Туризм», серед яких найбільш активними були Мельниченко Крістіна, Плисенко Павло, Музика Олег, Таран Вірсавія, Крамаренко Микола та інші учасники.

Родзинкою заходу стало відкриття просвітницької туристичної експозиції «Спадщина ЮНЕСКО як скарб людства», з нагоди 30-річчя Університету «КРОК».

З експозицією учасників заходу познайомили студенти 1-4 курсів спеціальності «Туризм», провівши свої перші онлайн-екскурсії. Екскурсоводами виступили: Матко Юлія, Нагайнікова Катерина, Орел Яна, Рогова Анастасія, Таран Вірсавія.

Вітаємо наших екскурсоводів!!!

Наприкінці відбувся обмін думками, де студенти зробили єдиний незмінний висновок: «Туризму – Бути!!

Дякуємо усім учасникам, гостям, спікерам, колегам, партнерам, випускникам та студентам за активну участь у нашому Круглому столі, віру в Перемогу та Любов до Туризму!!!

* * *

Захід для кафедри туризму вже став традиційним. Він об’єднує науковців, педагогів, практиків, стейкхолдерів, майбутніх фахівців з туризму, усіх, кому не байдужі питання туристичного майбутнього нашої країни.

 

Оновлено: Вівторок, 28 червня 2022 11:54
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Туризм: виклики й реалії в умовах війни. ІV Круглий стіл кафедри туризму