Онлайн-форум у Коледжі: реалізація знань «in praсtice» як P.S. академічного стажування у США — Університет «КРОК»

Новини та події

Онлайн-форум у Коледжі: реалізація знань «in praсtice» як P.S. академічного стажування у США

27 червня 2022 Новини та події

24 червня 2022 року у Фаховому коледжі Університету «КРОК» відбувся онлайн-форум «Кейси особистісного успіху: досвід, поради і мотивація».

Символічною та значимою стала участь у Форумі менторів – координаторів академічних програм стажування для освітньої спільноти від уряду Сполучних Штатів в Україні.

До активної участі наживо долучилась пані Вєра Терновська, фахівець з питань освіти Посольства Сполучених Штатів в Україні, яка доєдналась онлайн до форуму. Надзвичайно позитивно та жваво відбувався взаємний діалог пані Вєри зі спікерами – директоркою Коледжу Людмилою Сумбаєвою та випускником Коледжу, студентом Університету Вадимом Валігуном. Пані Вєра наголосила на важливості особистої мотивації та лідерських здібностей, на важливості нетворкінгу й старанності потенційних учасників програм стажування. Зауважила, що ті унікальні знання й досвід, який здобуто у стажуванні стане надзвичайно важливим для сьогодення України.

Також дуже мотивуюче у своєму відеозверненні висловилась пані Вілма Еліза Фуентес, координаторка Програми «Адміністрування в системі коледжів США», науковиця в галузі політичних наук, професорка, асистентка Віце-президента з академічних питань Коледжу Санта Фе (штат Флорида, Сполучені Штати). Нижче наводимо в перекладі ключові витримки з відеозвернення пані Вілми:

«Я можу вас запевнити, що ми у Сполучених Штатах відчуваємо вашу мужність, хоробрість та наполегливість під час цього жахливого військового вторгнення Росії. Будьте сильними! Ви надихаєте нас бути сильними і вірити у ваше яскраве майбутнє, віримо, що ви будете переможцями!

Тому сьогодні ми тут, щоб відзначити особисті успіхи та особисті історії. Дозвольте мені поділитися деякими. Я почну зі своєї історії, яка розпочалась в 2015 році. У мене була можливість вперше відвідати вашу прекрасну країну – Київ, Харків, Полтава та Львів. Спочатку було лячно, тому що це була нова країна, нова частина світу. Але наприкінці моєї подорожі, я закохалася в Україну, у все, що пов’язане з нею. І відтоді, у мене була можливість зустрічати багато представників українських закладів освіти та їх студентів у моєму коледжі у Флориді. Ваша директорка – Людмила Сумбаєва завітала до Флориди у 2018 році. Тому моя подорож до України і її візит до США дуже визначні! Десять років тому ми з Людмилою не були знайомі особисто.

І я очікувала, що, можливо, вона теж трохи боялася приїжджати до США. Але ми зросли як особистості, як професіонали відтоді. І ми використовуємо наші особисті можливості, щоб відкривати їх для інших, щоб дізнатися більше про Сполучені Штати, про освітню систему, нашу культуру, наших людей. І я, в свою чергу, використала останні сім років, щоб розповісти представникам факультетів та студентам нашого коледжу про Україну. Я досі пам’ятаю одну з моїх подорожей до Івано-Франківська, де один професор подивився на мене і промовив – «Ви перша Американка, яку ми побачили!». Ну що ж, я знаю багато американців, хто десять років тому не знав, що таке Україна. І чесно кажучи плутали Україну з Росією. Сьогодні це вже не так! Сьогодні усі у Сполучених Штатах знають, де Україна. Кожен знає трішки про її історію, культуру та людей, і ми всі знаємо, що ви не росіяни! Ми всі на вашому боці: наш уряд, наші люди, цей момент боротьби! Ми віримо у вашу перемогу, будемо підтримувати вас на кожному кроці емоційно та фінансово. Будьте сильними! Тож зараз наприкінці навчального року, дуже складного року. Я сподіваюсь, що ви всі буде думати про майбутнє, свої мрії, чого ви хочете досягти в цьому майбутньому, які нові мови будете вивчати, відкривати нові культури. Чи будете ви готові подолати свої страхи, щоб боротися за те, у що вірите і розпочати нові подорожі. Я сподіваюся, що дружба і співпраця між нашими двома народами і країнами будуть продовжувати зростати і зміцнюватися в майбутньому.

Тож фокусуйтесь на майбутньому, вірте у свої перемоги».

Сердечно дякуємо пані Вєрі та пані Вілмі за особистий взірцевий приклад натхненної та мотивуючої підтримки українській освітній спільноті. Дякуємо уряду Сполучених Штатів за допомогу, партнерство й практичну реалізацію гасла «Stand with Ukraine»!

Оновлено: Вівторок, 28 червня 2022 12:23
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Онлайн-форум у Коледжі: реалізація знань «in praсtice» як P.S. академічного стажування у США