Про академічну доброчесність для майбутніх фахівців з туризму — Університет «КРОК»

Новини та події

Про академічну доброчесність для майбутніх фахівців з туризму

16 червня 2022 Новини та події

Академічна доброчесність – це одне із ключових питань, на якому має базуватися навчальний процес, та якому необхідно приділяти особливу увагу у процесі підготовки майбутніх фахівців.

31 травня 2022 р. для студентів 1-3 курсів освітньої програми «Туризм» та студентів 4 курсу освітньої програми «Туристична діяльність» (спеціальність 242 «Туризм») проведена лекція на тему «Академічна доброчесність: сутність, основні принципи, значення у навчальному процесі». Спікером виступила Мігус Ірина Петрівна – доктор економічних наук, професор, проректор з наукової роботи Університету «КРОК».

Ірина Петрівна детально зупинилась на сутності академічної доброчесності, спираючись на законодавчу базу, розкрила принципи, на яких вона базується. Лектор детально зупинилась на порушеннях академічної доброчесності таких як: плагіат, хабарництво, списування, фальсифікація, самоплагіат, фабрикація. Особливу увагу було приділено саме плагіату, причинам його виникнення, видам, і головне – запобіганню!

Окремо розглядалося питання щодо академічної відповідальності, надавалися поради щодо дотримання академічної доброчесності та важливості таких якостей для кожного учасника освітнього процесу як: чесність, повага, відповідальність, справедливість, прозорість, сміливість, довіра.

Важливо, що у процесі заняття, зупинились на Кодексі академічної доброчесності Університету «КРОК». Зупинились на тому, яких правил мають дотримуватись здобувачі вищої освіти, що вважається порушенням академічної доброчесності. Студенти дізналися, якими питаннями опікується Комісія з питань захисту академічної доброчесності, до якої академічної відповідальності можуть бути притягнені здобувачі вищої освіти за порушення академічної доброчесності. Велику зацікавленість викликало Положення про перевірку академічних та наукових текстів на плагіат в Університеті «КРОК». Студенти з 2 курсу пишуть курсові роботи, а на 4 курсі мають написати та захистити диплом бакалавра. Тому дане питання було дуже актуальним.

Ірина Петрівна у процесі лекції ставила багато запитань, активно спілкувалась з аудиторією. Слід відмітити надзвичайну увагу та зацікавленість студентів. Особливо проявили активність студенти 3 курсу групи Тур-19 – Плисенко Павло та Музика Олег.

Подібні заняття є надзвичайно важливими у житті студентської спільноті!

Щиро дякуємо Мігус Ірині Петрівні за надзвичайний професіоналізм, глибину знань, педагогічний талант та запрошуємо до наступних зустрічей!

Щиро дякуємо усім студентам та викладачам за участь у заході!

Оновлено: Четвер, 16 червня 2022 12:57
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Про академічну доброчесність для майбутніх фахівців з туризму