Міжнародна конференція «Медіація: Навчання та трансформація суспільства» — Університет «КРОК»

Новини та події

Міжнародна конференція «Медіація: Навчання та трансформація суспільства»

08 лютого 2022 Новини та події

24-26 січня 2022 року в Університеті «КРОК» відбулась Міжнародна конференція з поширення результатів проєкту ЄС Еразмус+ «Медіація: Навчання та трансформація суспільства». 

З вітальним словом конференцію відкрив Герой України, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, завідувач кафедри державно-правових дисциплін Університету «КРОК», Анатолій Француз.

Світлана Шитікова, Координатор Проєкту Національного ERASMUS+ офісу в Україні також привітала учасників заходу. Ян ван Звітен, ректор Нідерландської бізнес академії, виступив з доповіддю:«Як зробити медіацію успішною в Україні, базуючись на міжнародному досвіді». Дана Роне, доктор юридичних наук, доцент юридичного факультету Бізнес-університету Турібв (м. Рига, Латвія), присяжний адвокат, сертифікований медіатор, та Марія Мендез Рокасоліно, доктор юридичних наук, експерт медіації Університету Сан Антонію (Іспанія) доповнили огляд про розвиток медіації в країнах ЄС.

Доповіді про результати проєкту МЕДІАТС розпочала Ольга Карпова, виконавчий директор Бізнес Школи Університету «КРОК», яка презентувала «Підсумки реалізації програми «Магістр медіації та вирішення конфліктів» в Університеті «КРОК». Експерти Каразінської школи бізнесу Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Університету Хазар (Азербайджан), Державного університету Гянджа (Азербайджан), Державного університету Іллі (Грузія), Державного університету Батумі ім. Шота Руставелі (Грузія) розповіли про розвиток медіації в країнах Східної Європи, а також поділилися досвідом підготовки та реалізації програм з медіації і досягнень у промоції її цінностей.

Модерували захід Андрій Лотарєв, начальник управління міжнародного співробітництва Університету ☺КРОК» та Галина Богаченко, керівник проєктів та програм Управління міжнародного співробітництва.

На другий день заходу з промовою щодо розвитку медіації в Україні виступив Петро Пацурківський, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, член робочої групи від ЧНУ ім. Федьковича проекту Медіатс. До конференції долучились представники Національної асоціації медіації, Ліги медіаторів України, Асоціації сімейних медіаторів, Федерції медіаторів України. Спільнота медіаторів – Катерина Наровська, Наталія Мазаракі, Анна Зубачова, Світлана Стадник, Анжела Кричина. Вони поділилися інформацією про діяльність організацій, які пропонують послуги медіації, говорили про тренди, навчання та підвищення кваліфікації медіаторів, а також не оминули увагою прийнятий наприкінці минулого року Закон України «Про медіацію».

Після презентацій відбулася панельна дискусія та сесія запитань і відповідей. У другій половині дня пройшли майстер-класи європейських, українських, грузинських експертів. Третього дня Міжнародної конференції учасники продовжили обговорення та роботу в групах.

Запрошуємо переглянути відеоматеріали конференції за посиланнями:
Перший день
Другий день 

Дякуємо учасникам конференції за плідну роботу!

Оновлено: Вівторок, 08 лютого 2022 16:35
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Міжнародна конференція «Медіація: Навчання та трансформація суспільства»