Майстер-клас із гончарства від Плисенка Павла – студента спеціальності «Туризм» — Університет «КРОК»

Новини та події

Майстер-клас із гончарства від Плисенка Павла – студента спеціальності «Туризм»

20 грудня 2021 Новини та події

Як гарно, що серед нашої туристичної кроківської спільноти, є справжній гончар! На початку грудня 2021 р., на завершення вивчення курсу «Спадщина ЮНЕСКО у туризмі», Плисенко Павло, студент 3 курсу спеціальності «Туризм» (група Тур-20), провів майстер-клас з гончарства.

Павло займається гончарством, як хобі, понад 10 років, він є випускником анімаційної студії «Червона собака», художником, аніматором, працює над скульптурою. Насамперед, слід зазначити, що Павло на попередній парі, підготував фінальний проект щодо гончарства, де представив гончарні вироби країн світу, які занесені до Репрезентативного списку «живої спадщини» ЮНЕСКО.

На майстер-класі Павло розказав про особливості гончарства, про стереотипи, які розвіяв, про ліплення, представив свою галерею у вигляді презентації. Було цікаво дізнатися, що Павло працює над міфологічною тематикою, створює фігурки тварин, іграшки для дітей, сувеніри, цікавиться виробництвом ножів із глини, вів спеціальний блог про виготовлення фігурок. Ми дізналися про важливу роль анатомічних форм у створенні скульптур. Потім Паша продемонстрував майстер-клас із створення квітки, розказував про особливості глини, інструментів для різьблення. Також, зупинились окремо, як можна гончарство популяризувати серед туристів.

Наш захід викликав неймовірний інтерес у студентів, була велика кількість запитань у одногрупників. Особливо щиро дякуємо Музика Олегу, Зелікову Денису!

Ось деякі відгуки студентів групи Тур-19 спеціальності «Туризм»:

«Можу сказати, що я приємно здивований тим, що Паша нам показав. Вражають такі люди, які з захопленням та професіональним підходом ставляться до своєї улюбленої справи» (Юрченко Владислав).

«Зустріч була дуже цікавою, і мені сподобалась. Вразило, що мій одногрупник займається дуже цікавою справою, та надалі хотіла б частіше відвідувати такі пари, дякую за такі майстер-класи!» (Сагач Ганна).

«Для всіх – це було приємним здивуванням (принаймні для мене). Незважаючи на вік та самонавчання, майстерність Паші й пізнання у гончарстві на досить високому рівні… Ми живемо в світі технологій. На жаль, діяльність наших пращурів забувається. Це треба вирішувати, популяризувати. Проводити виставки, майстер-класи, екскурсії, поступово збільшувати кількість зацікавлених верств населення (в тому числі й за кордоном) та виводити Україну на новий рівень розвитку туристичної індустрії» (Музика Олег).

Думка спікера – Плисенка Павла щодо майстер-класу:

«Мені було дуже приємно почути те, що всім сподобався мій майстер-клас. Я отримав дуже гарний досвід, який потім допоможе у майбутньому!».

Кафера туризму висловлює щиру вдячність Плисенку Павлу за надзвичайно креативний майстер-клас, професіоналізм, можливість поділитися досвід, закоханість у гончарство та туризм».

Щиро дякуємо Мелько Людмилі Федорівні, нашому викладачу курсу, завідувачу кафедри туризму, за чудову пару та втілення такої супер-ідеї!

Оновлено: Середа, 22 грудня 2021 19:19
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Майстер-клас із гончарства від Плисенка Павла – студента спеціальності «Туризм»