Осінні зустрічі студентської КН-спільноти — Університет «КРОК»

Новини та події

Осінні зустрічі студентської КН-спільноти

17 листопада 2021 Новини та події

Золота осінь принесла здобувачам спеціальності «Комп’ютерні науки» нові зустрічі у неформальному форматі «у гостях» студентської КН-спільноти. Їх ініціатор, Євген Симоновський, наразі навчається на третьому курсі. Історія цих зустрічей така. У вимушеному дистанційному режимі навчання і життя в цілому дуже не вистачає «живого» спілкування. Добре, що є Moodle, Teams, Discord, Skype або TeamSpeak, проте так хочеться позбавитись відчуття відірваності від життя університету, інституту, кафедри! Це ж не Coursera, врешті решт! Виникла ідея живих зустрічей, крім спілкування на студентському форумі «КРОК-КН», і здобувачі взялись до дії. Визначили актив, запросили охочих з усіх курсів. Запланували зустрічі, сподіваючись, що студентська співпраця піде на корить освітній траєкторії і, взагалі, збагатить досвід університетських років. Так і сталося!

Дві нещодавні зустрічі видались багатими на розмови, ідеї, ігри... Обговорювали навчальні курси, нюанси викладання, зміни у навчальному плані, ділилися знаннями, радились, як краще штудіювати програмування, які книги, сайти та курси пройти. Консультували один одного зі складних тем, завдань. Ділились успіхами у хобі, пригощаючись принесеними смаколиками. Вирішили об'єднатись у невелику музичну групу, грати на гітарі та фортепіано, позмагатись у карткових фокусах. Наступного разу охочих зустрітись було вже більше. На цей раз обговорювали складнощі працевлаштування, алгоритми проходження співбесіди, нюанси C#, інформованість щодо подій в університеті та зворотній зв’язок про життя здобувачів, можливість створення єдиного простору для усієї актуальної для здобувачів інформації, проблемні ситуації в гуртожитку, низьку відвідуваність занять, кіберспорт, досвід захисту магістерської роботи у здобувачів спеціальності «Психологія» та навіть питання, що виникають у комісій під час акредитації. Крім розмов, вчилися грі на гітарі та фортепіано, грали у настільні ігри дженга, мікадо, активіті, карткові ігри, змагались в катанні на самокатах, навіть влаштували концерт. Вдалися до психологічного опитувальника, торкнулись особистих психологічних складнощів. Комусь вдалося усвідомити свою проблему, побачивши її з іншого боку, а дехто став більш відкритими, почав ділитися своїми переживаннями, і, подолавши страхи, став ближчим до спільноти.

На тепер ядро студентської КН-спільноти утворюють Павло Туз, Юрій Пономаренко, Надія Червона, Данило Грязнов, Дмитро Вергун, Роман Харук, Євгеній Колесников, Олександр Печкур, Олександра Лигіна, Євгеній та Олена Симоновські, їх донечка Iрина. Вони представляють різні покоління здобувачів. Не вистачає поки що випускників. Їх та усіх охочих хлопці й дівчата запрошують до спілкування, навіть почали обдумувати застосування для цього телеграм-бота.

Яскравий приклад мотивованої, цілеспрямованої соціальної взаємодії здобувачів, яка допомагає їм поширювати цінності академічної спільноти, забезпечує сприятливе психологічне середовище, підтримує культуру якості навчання. Це позитивний досвід, яким хочеться ділитися!

Оновлено: Середа, 17 листопада 2021 11:50
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Осінні зустрічі студентської КН-спільноти