Основні результати опитування першокурсників спеціальності КН — Університет «КРОК»

Новини та події

Основні результати опитування першокурсників спеціальності КН

12 листопада 2021 Новини та події

Нещодавно відбулося планове опитування здобувачів першого курсу спеціальності «Комп’ютерні науки».

Традиційно опитування спрямовано виявити не тільки мотивацію здобувачів навчатись саме в Університеті «КРОК», а і їх особисті очікування щодо певних результатів навчання, бачення освітнього середовища навчання.

Переважна кількість першокурсників бажають отримати в КРОці знання та практичні навички (програмування та ін.), актуальні для ринку праці. Майже всі мають занепокоєння та категорично бажають уникнути корупції, поганих відносин у групі та з викладачами, соціальної та матеріальної нерівності, бажають чесного, справедливого оцінювання.

Щодо вимог до освітньої програми (ОП), здобувачі очікують покращення знань з HTML, CSS, JavaScript, основ ІТ-бізнесу, англійської мови, математики. Приємним є той факт, що крім формування жорстких скілів, вони бажають «Стати більш відкритими до інших (комунікація)», «навчитися працювати в команді». А це найактуальніші компетенції як для сучасних ІТ-компаній, розподілених команд ІТ-проєктів, так і для стандарту вищої освіти даної спеціальності.

Цього разу опитувальник включав також і тест на розуміння незнайомого тексту. Прохідний бар’єр подолало тільки 50% здобувачів, що на 10% нижче середнього показника порівняно з результатами по Інституту в цілому за попередній рік. Цей факт має бути врахований викладачами освітньої програми при виборі методів та засобів навчання, архітектури освітніх компонентів. Так само, як і факт, що середній бал першокурсників цього року вище, ніж у минулих навчальних роках.

Щодо результатів опитування, то можна зробити такі підсумки: 1. Абітурієнти здобувають інформацію про університет та більше довіряють інтернет-ресурсам: сайту Університету «КРОК» та сторінці університету в Instagram, рейтингу ЗВО, а також порадам друзів/знайомих/батьків.

Щодо вимог до освітньої програми, то було зазначено: «Покращення знань HTML, CSS, JavaScript, основ ІТ-бізнесу, англійської мови, математики», «Стати більш відкритим до інших (комунікація)», «працювати в команді». Хоч це і не безпосередньо пов'язано з ОП, але дотичне до цього поняття.

Оновлено: П'ятниця, 12 листопада 2021 10:20
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Основні результати опитування першокурсників спеціальності КН