Стежками Києва: студенти спеціальності «Туризм» продовжують вивчати екскурсійну справу — Університет «КРОК»

Новини та події

Стежками Києва: студенти спеціальності «Туризм» продовжують вивчати екскурсійну справу

23 листопада 2018 Новини та події

16 листопада 2018 року студенти 3 курсу спеціальності «Туризм» в рамках навчальної дисципліни «Туристичне краєзнавство» та програми «Школа професійного зростання для майбутніх фахівців з туризму» здійснили пішохідну екскурсію центральними вулицями Києва.

Екскурсію проводив Яценко Володимир Сергійович – географ, доцент кафедри туризму, кандидат педагогічних наук.

Екскурсія розпочалася біля Національного художнього музею, де знаходиться найбільше зібрання художніх творів, навіть є оригінали ХІІ–ХІІІ століття. Музей засновано у 1899 р., відкрито у 1904 р. Сама будівля спроектована Владиславом Городецьким, якого ще називають «київським Гауді».

Пройшлись по вулиці Михайла Грушевського, названій на честь видатного українського історика, громадського та політичного діяча. Не оминули увагою Національну парламентську бібліотеку, яка раніше мала назву «Національна бібліотека імені Ярослава Мудрого» та Національну філармонію України, яку побудували за проектом архітектора Володимира Ніколаєва.

У Києві є цікава вулиця Костьольна, де знаходиться Олександрівський костел, побудований на початку ХІХ століття, перший костел в Україні. Після цього ми вирушили до Михайлівського Золотоверхого монастиря та відвідали музей, присвячений монастирю, який був заснований у 1998 році.

Поряд з автентичними пам’ятками у музеї представлені предмети релігійного культу: хоругви, підсвічники, лампадки, курильниці, потири, хрести, твори іконопису та ін. Окремий розділ представляє варіанти проектних рішень реконструкції монастирського ансамблю, копії збережених мозаїк та фресок як високохудожніх взірців давньоруського мистецтва, ескізи відновлення розписів собору, фото- та кінолітопис відбудови.

Знайомство з експозицією завершується на оглядовому майданчику монастирської дзвіниці, звідки відкривається незабутня панорама Києва, де під великим дзвоном можна загадати бажання, яке обов’язково здійсниться.

Студенти, кафедра туризму висловлюють щиру вдячність Яценку Володимиру Сергійовичу за майстерно проведену екскурсію, глибокі знання та закоханість у Київ!

Статтю підготувала Гороховська Анастасія,
фото – Смоян Ерміне,

студенти 3 курсу спеціальності «Туризм»

Оновлено: Вівторок, 27 листопада 2018 11:20
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Стежками Києва: студенти спеціальності «Туризм» продовжують вивчати екскурсійну справу