Студенти спеціальності «Туризм» відвідали ресторан «HayLoft» — Університет «КРОК»

Новини та події

Студенти спеціальності «Туризм» відвідали ресторан «HayLoft»

27 жовтня 2018 Новини та події

23 жовтня 2018 року студенти 4-го курсу спеціальності «Туризм» разом з викладачем кафедри туризму Романовою М.І. у рамках вивчення дисципліни «Організація ресторанного господарства» відвідали нове концептуальне місце в самому серці парку ВДНГ ресторан «HayLoft», що в перекладі з англійської означає «Сінник».

Відвідини розпочались з традиційної для такого типу навчання зустрічі з фахівцем з ресторанного бізнесу, а саме менеджером (ресторатором) пані Оленою, яка працює в цій сфері впродовж останніх 10 років та володіє певними знаннями і досвідом у створенні та розвитку ресторанного бізнесу, чим залюбки поділилася з нашими студентами.

Менеджер (ресторатор) розповіла цікаві факти про створення саме цього ресторану, наголосивши, що він є одним із 4 ресторанів, розміщених по місту Києву. Крім того, він є одним із наймолодших (працює лише один рік), але на цей час уже має своїх постійних клієнтів та завдяки позитивним відгукам розширює свою аудиторію.

Інтер'єр закладу розроблявся з нуля Юлією Латишевою і Оленою Брянцевою. Основний акцент ресторану «HayLoft» – це натуральність у всьому. Сама конструкція ресторану – карпатський фільфарок або колиба, яка виготовляється з натурального дерев'яного зрубу і побудована з урахуванням найсучасніших дизайнерських тенденцій. Усі елементи декору виготовлялися вручну і втілили в собі ідеальне поєднання каменю, скла, сіна та натурального дерева. Столи оформлені у вигляді сот, наповнених сіном і сухими квітами, що надає приміщенню додаткового затишку і внутрішнього тепла. Основний зал ресторану вміщує 50-60 гостей. Приміщення має форму кола.

Під час розмови зі студентами пані Олена поділилася перспективними планами розвитку ресторану, а також професійними секретами, які є дуже важливими для навчання студентів та розуміння дисципліни на практиці. Такими, що можуть сприяти розвитку ресторанного бізнесу, шляхів завоювання інтересу певної аудиторії. Пані Олена наголосила ще й на специфіці роботи персоналу ресторану. Вона зазначила, що важливою складовою хорошого сервісу є саме кваліфікований, привітний обслуговуючий персонал, який працює з гостем на рівні «Friendly service», що в перекладі з англійської означає «ввічливе обслуговування» та є фішкою цього закладу. Пані Олена також розповіла й про інші особливості ресторану, що дозволяють залучати клієнтів не тільки гарною кухнею, а й незвичайною атмосферою.

Студенти під час зустрічі довідалися про тонкощі ресторанного бізнесу, змогли на власні очі пересвідчитися, як влаштований ресторан, ознайомилися з його дизайнерським рішенням, що поєднує в собі стиль та затишок.

Студентам екскурсія до ресторану «HayLoft» надзвичайно сподобалася, залишилося багато позитивних вражень, починаючи від інтер’єру закладу та закінчуючи його фішками, цікавими ідеями з обслуговування та ін. Було ще багато важливої інформації з приводу ведення ресторанного бізнесу, яку наші студенти з цікавістю прослухали та освоїли.

Студенти та кафедра туризму щиро дякують керівництву і працівникам ресторану «HayLoft» за гостинність та професіоналізм, а Романовій Марії Ігорівні – за організацію екскурсії!

Статтю підготувала студентка 4 курсу спеціальності «Туризм» Резнік Марія

 

 

 

Оновлено: Вівторок, 30 жовтня 2018 08:56
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Студенти спеціальності «Туризм» відвідали ресторан «HayLoft»