Студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» відвідали Бабин Яр — Університет «КРОК»

Новини та події

Студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» відвідали Бабин Яр

17 жовтня 2018 Новини та події

11 жовтня 2018 року студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» відвідали Бабин Яр з нагоди Дня пам’яті трагедії Бабиного Яру (29-30 вересня 1941 р.).

Ця екскурсія для студентів 1 курсу спеціальності «Туризм» Університету «КРОК» вже стала традиційною. Наш незмінний екскурсовод – Клинченко Тетяна Володимирівна, кандидат історичних наук, етнокультуролог, яка багато років вивчала документи щодо трагедії Бабиного Яру та напередодні екскурсії провела для студентів наукову лекцію з цієї тематики.

29 вересня 2018 року виповнилося 77 років з початку однієї з найстрашніших трагедій в історії України та всього людства – фізичного знищення киян у Бабиному Яру, що розташований у Шевченківському районі міста Києва. Їй передував наказ гітлерівських окупаційних властей, згідно з яким всі євреї міста Києва і його околиць повинні були з'явитися в понеділок 29 вересня 1941 року до управи, що на розі Мельникової і Доктерівської (нинішня Дегтярівська) вулиць. За невиконання наказу киянам загрожував розстріл. Відповідно до документів у Бабиному Яру було знищено понад 100 тисяч осіб, серед яких були не тільки євреї, а й цигани, а також люди інших національностей; військовополонені, душевнохворі – пацієнти психіатричної лікарні ім. Павлова. Наприкінці літа – на початку осені 1943 року, щоб приховати сліди злочинів, силами військовополонених гітлерівці провели спалення трупів розстріляних.

Студенти мали змогу дізнатися про трагедію Бабиного Яру і ознайомилися із Сирецьким меморіальним комплексом. Екскурсовод розповів про період тимчасової окупації нашого міста німецько-фашистськими військами, про розстріли та все, що відбувалося в Києві та в Бабиному Яру в ті страшні роки. Юні туристи побачили місце масового знищення киян, пам'ятники на території меморіального комплексу (алею «Дорога Скорботи», пам’ятники Тетяні Маркус, Олені Телізі, пам'ятник радянським громадянам та військовополоненим солдатам і офіцерам Радянської Армії, розстріляним німецькими фашистами у Бабиному Яру, пам’ятний знак «Мінора», пам'ятник розстріляним у Бабиному Яру дітям та ін.).

Щиро дякуємо екскурсоводу Клинченко Тетяні Володимирівні за цікаву екскурсію та високий професіоналізм!

Щиро вдячні Гаврилюк Світлані Павлівні – доценту кафедри туризму та Ткаченко Марині – методисту кафедри туризму за організацію екскурсії!

Оновлено: Четвер, 18 жовтня 2018 09:05
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» відвідали Бабин Яр