Студенти спеціальності «Туризм» вивчають спадщину ЮНЕСКО — Університет «КРОК»

Новини та події

Студенти спеціальності «Туризм» вивчають спадщину ЮНЕСКО

02 листопада 2017 Новини та події

У жовтні 2017 року студенти ІІІ курсу спеціальності «Туризм» разом із Мелько Людмилою Федорівною, завідувачем кафедри туризму, відвідали Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник (НКПІКЗ), з яким Університет «КРОК» має давні дружні й партнерські зв’язки. 

Наші студенти щороку відвідують заповідник, але це була незвичайна екскурсія.

Студенти вивчають спецкурс «Всесвітня спадщина ЮНЕСКО у туризмі», тому майбутнім фахівцям з туризму було дуже корисно познайомитися з професіоналами, які опікуються саме питаннями охоронної діяльності.

Традиційно була проведена екскурсія територією Верхньої лаври. Але цього разу вона була практико-орієнтованою (для майбутніх фахівців з туризму), і провела її провідний науковий співробітник науково-дослідного відділу історії та археології Нікітенко Мар’яна Михайлівна, яка продемонструвала професіоналізм і глибокі знання щодо історико-культурних особливостей заповідника.

Також студенти завітали до Музею мікромініатюр Миколи Сядристого, де експонуються найменші у світі експонати, а іноді – і цілі композиції: «Троянда» (у зрізі волосини), «Караван верблюдів» (у вушку голки), «Кобзар» Тараса Шевченка (найменша у світі книга), «Підкована блоха» та ін. Музей просто вразив своєю унікальністю!

Важливою подією для студентів стала участь у круглому столі «Києво-Печерська лавра як об’єкт ЮНЕСКО» із працівниками відділу міжнародного співробітництва: Єгоровою Катериною Володимирівною – начальником відділу, членом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, та Недзельською Дариною Юріївною – фахівцем відділу, національним координатором з питань періодичних звітів щодо виконання положень Конвенції про охорону всесвітньої природної та культурної спадщини.

На заході піднімалися питання щодо історії прийняття Конвенції, специфіки охорони всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, проблем, які виникають сьогодні з природоохоронними об’єктами в Україні.

Студенти надзвичайно активно цікавилися проектами НКПІКЗ для молоді і висловили бажання взяти в них участь. Учасники круглого столу активно обмінялися думками щодо шляхів подальшої співпраці між НКПІКЗ та Університетом «КРОК» (кафедрою туризму, департаментом довузівської підготовки, КЕПІТом).

Студенти були вражені глибиною професіоналізму працівників відділу міжнародного співробітництва, їхньою закоханістю у справу! Щиро дякуємо керівництву, працівникам Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника за професійно проведений захід, за відкритість до освітян, молоді, а також за співпрацю, багаторічну дружбу і щире партнерство!

Оновлено: Четвер, 02 листопада 2017 21:15
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Студенти спеціальності «Туризм» вивчають спадщину ЮНЕСКО