Візит до музею — Університет «КРОК»

Новини та події

Візит до музею

11 грудня 2015 Новини та події

4 грудня 2015 року активісти Студентської ради (21 студент) побували в Музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків з екскурсією, де переглянули Західноєвропейську колекцію.

Студенти познайомилися з меморіальним кабінетом колекціонерів, мистецтвом Стародавнього світу, європейським мистецтвом епох Середньовіччя і Відродження 13–16 ст., мистецтвом Італії 15–16 і 16–18 ст., мистецтвом Нідерландів, Фландрії та Голландії 15–17 ст., Іспанії 15–17 ст. і Франції 16–18 ст., європейським декоративним мистецтвом епохи рококо, візантійськими іконами 6–13 ст.

Музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків знаходиться в одному з центральних кварталів Києва, на вулиці Терещенківській, і був відомий раніше як Київський музей західного та східного мистецтва. Це найбільша скарбниця зарубіжного мистецтва в Україні, а унікальні зібрання та окремі її твори забезпечили музею визнання далеко за межами країни.

Ядром колекції стало приватне зібрання видатних українських меценатів кінця 19 – початку 20 століть Богдана Івановича та Варвари Миколаївни Ханенків. Протягом кількох десятиліть вони формували свою колекцію, яка, безумовно, стала проявом особистого смаку власників.  Богдан Іванович і Варвара Миколаївна належали до тієї категорії колекціонерів, які були захищені від зовнішнього впливу: збирали те, що відповідало їхнім поглядам і відчуттям, але ніколи зі снобізму. 

Уже на початку 20 століття колекція була високо оцінена в середовищі знавців і визнана кращою серед нових приватних колекцій того часу. Своє враження про музей Ханенків залишив авторитетний краєзнавець і художник Георгій Лукомський: «За характером, а також за шедеврами музей витримує порівняння з найбільшими колекціями Дурново, Утеман, Олів, князя Шереметьєва, княгині Шувалової, князя Бобринського, Хитрово і Боткіна. Це найбільша і найцінніша художня колекція на Україні».

І нині Музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків свідчить про видатні заслуги його засновників та їхній значний внесок у колекціонерську та музейну справу.

Оновлено: П'ятниця, 11 грудня 2015 17:22
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Візит до музею