«Наука може бути цікавою…» — Університет «КРОК»

Новини та події

«Наука може бути цікавою…»

28 листопада 2015 Новини та події

Листопад у Коледжі економіки, права та інформаційних технологій став місяцем наближення молоді до науки. Ось що кажуть про це самі студенти:

«На початку листопаду групи перших курсів КЕПІТy відвідали музей популярної науки і техніки «Експериментаніум» у супроводі своїх кураторів – Степаненко Наталії В’ячеславівни та Головко Світлани Анатоліївни. Музей позиціонує себе як науково-розважальний центр, у якому демонструються закони науки та явища навколишнього світу.

Сама концепція музею є унікальною, далекою від кліше – тут немає грізних «наглядачів», задачею яких є спостерігати за тим, щоб ніхто ні до чого не торкався, не заходив за огорожу тощо. У «Експериментаніумі» ти не тільки можеш, а й повинен простягнути руку, щоб ввімкнути, повернути, розкрутити, натиснути, потягти, штовхнути і на власні очі побачити, як працює той чи інший закон, про який йшлося на шкільних уроках. Більш того, кількість інтерактиву у всій триповерховій будівлі музею зашкалює – нудно бути просто не може.

Постійна експозиція музею присвячена таким розділам фізики, як механіка, оптика, електрика, магнетизм і акустика. В окремому залі представлені вражаючі експонати, тематикою яких є анатомія. Також у музеї ви знайдете різноманітні оптичні ілюзії та головоломки.

«Торкайся експонатів, експериментуй, проводь досліди!» − закликають в «Експериментаніумі». Саме завдяки цьому наука перестає бути нудною і до неї з'являється інтерес у молоді, яку, здавалося б, уже неможливо відірвати від їхніх гаджетів та примітивних ігор».

Студенти групи РПЗ-15

«16 листопада я та ще три студенти групи РПЗ-15 – Нікітін Володимир, Роменський Олександр та Ковальчук Дмитро – відвідали турнір з фізики в якості глядачів і для отримання досвіду під керівництвом Камінського Юрія Олеговича, нашого викладача з фізики.

Турнір мав декілька етапів. На одному з етапів показували приклади на практиці, а потім ставили окремі питання щодо дослідів. Усього було 6 дослідів.

Практичні приклади були цікавими, але набагато цікавішим було слухати пояснення команд. Один із найбільш яскравих прикладів – дослід, що показує дифракцію лазерного променю.

Найпростішим, але водночас таким, що найбільше запам’ятався, був дослід з кулькою у мертвій петлі. Дослід розрахований на розуміння закону зберігання енергії – це просто та захоплююче!

Також важливим етапом турніру були презентації на різноманітні теми з фізики, представлені командами.

Даний захід зацікавив нас. Після відвідування турніру ми зробили висновок, що дуже хотіли би взяти участь у подібних змаганнях в наступному році».

Юдаков Микита, група ОПСІК-15
Оновлено: Субота, 28 листопада 2015 18:05
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » «Наука може бути цікавою…»