Роль юристів у запобіганні корупції — Університет «КРОК»

Новини та події

Роль юристів у запобіганні корупції

29 квітня 2024 Новини та події

24 квітня 2024 року на базі Університету «КРОК» в читальній залі бібліотеки відбувся Міжнародний круглий стіл «Роль юристів у запобіганні корупції».

Захід проходив у двох форматах - офлайн та онлайн, орієнтований на студентське середовище з метою визначення важливості юридичної професії та роль юристів у антикорупційній політиці України та країнах Європейського Союзу.

В залі були присутні науково-педагогічні працівники Університету «КРОК», студенти та аспіранти, онлайн долучились близько 50 осіб з інших закладів вищої освіти, громадські діячі та науковці.

З вітальними словами виступили Француз Анатолій Йосипович, Герой України, проректор з науково-педагогічної роботи Університету «КРОК», доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України,

Наконечна Наталія Василівна, проректор з науково-педагогічної роботи Університету «КРОК», кандидат психологічних наук, доцент, Уповноважена з антикорупційної діяльності Університету,

Степаненко Наталія В’ячеславівна, декан юридичного факультету, Університету «КРОК», доцент, доцент кафедри теорії та історії держави і права, доктор філософії в галузі «Право».

Модератор круглого столу Однолько Інна Валентинівна, доцент кафедри державно-правових дисциплін секція кримінально-правових дисциплін, Університету «КРОК», кандидат юридичних наук, доцент, засновниця спільноти «Women UA against corruption» долучала до дискусії студентів та виступила з доповіддю «Роль жінок в антикорупційній політиці під час війни».

На заході власне професійне бачення щодо юридичної освіти у Словаччині висловив Йозеф Затько, Президент Європейського Інституту подальшої безперервної освіти EIDV (Словацька Республіка), почесний доктор, почесний професор LLM, MBA, засновник і президент міжнародної організації у боротьбі з організованою злочинністю та тероризмом в Словаччині, засновник Східноєвропейської агенції розвитку EEDA, Член міжнародної асоціації журналістів, Член міжнародної поліцейської асоціації.

Юзікова Наталія Семенівна, доктор юридичних наук, професор кафедри адміністративного і кримінального права Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара долучилась з важливою темою сьогодення «Світові моделі запобігання корупції».

У Міжнародному круглому столі взяли також участь практики з державних інституцій та сфери бізнесу. Так, Оксана Стеблинська, помічниця судді ВАКС, кандидат юридичних наук, доцент, членкиня Правління Правничої асоціації «ДОБРОСУД» представила сучасну модель «Місія української жінки у запобіганні корупції»;

Артем Хаванов, керівник віддіду комплаєнсу та боротьби з корупцією, експерт з регулювання банку «Укрексімбанк» запропонував дієвий підхід при розгляді питань «Етика, прозорість, антикорупційний комплаєнс».

Анастасія Чистякова, адвокат у кримінальному праві та процесі у сфері White-Collar Crime, кандидат юридичних наук надала практичні поради у площині функціонування Інституту викривачів у доповіді «Викривачі. Як працює цей інститут в Україні».

Горбаченко Олександра, асистент кафедри державно-правових дисциплін, викладач Фахового коледжу, доповідь на тему «Військова допомога Україні країнами ЄС: проблемні питання»

Круглий стіл тривав більше 2 годин, бо актуальність теми та важливість для майбутніх юристів надзвичайна. Студенти активно долучались до дискусії, ставили практичні запитання спікерам і висловлювали власне бачення становлення юридичної системи у післявоєнний період.

Щиро дякуємо керівництву Університету «КРОК», викладачам, студентам, а також спікерам та гостям заходу!

Оновлено: Понеділок, 29 квітня 2024 15:47
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Роль юристів у запобіганні корупції