Участь кафедри туризму у міжнародній конференції «Якість життя: здоров’я, туризм, клімат» (Бад Глайшенберг, Австрія) — Університет «КРОК»

Новини та події

Участь кафедри туризму у міжнародній конференції «Якість життя: здоров’я, туризм, клімат» (Бад Глайшенберг, Австрія)

25 жовтня 2023 Новини та події

10 – 13 жовтня 2023 року в місті Бад Глайшенберг, Австрія, відбулась міжнародна річна конференція Асоціації освіти та досліджень у сфері туризму та відпочинку «ATLAS» «Якість життя: здоров'я, туризм і клімат».

Глобальні зміни клімату, наслідки пандемії та війни, які наразі одночасно відбуваються в різних частинах світу зумовили високу актуальність наукової проблематики конференції та зібрали учасників наукової дискусії з усього світу – з Австрії, Австралії, Великої Британії, Індії, Нідерландів, Нової Зеландії, України, Чехії, Швеції та інших країн.

Україну, її наукову та туристичну спільноту та Університет «КРОК» на конференції представила Марія Растворова, кандидатка географічних наук, доцент кафедри туризму Університету економіки та права «КРОК». ЇЇ доповідь з назвою «Культурні маршрути та культурна спадщина під час війни: загрози, виклики, підходи та прогалини в дослідженнях» була присвячена надзвичайно актуальній тематиці для нашої держави – впливу російського військового вторгнення та повномасштабної війни, яку веде російська федерація проти України, на українську культурну спадщину, та героїчні зусилля задля її збереження з боку музейних установ, органів місцевої влади, організацій. Доповідь викликала активну наукову дискусію та підтримку України.

Це дослідження стало можливим завдяки синергії та співпраці, а також допомоги та наданої інформації з боку органів місцевої влади, професійних асоціацій, історико-культурних заповідників, музеїв та туристичних гідів, а саме:
Марині Радовій – начальниці Управління туризму та промоцій КМДА, Ярославі Гавриловій – заступниці начальника управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, Яніні Гавриловій – голові Асоціації екскурсоводів України, Наталії Лихицькій – науковій співробітниці Національного музею історії України, професору Ользі Богомолець, засновниці замку «Радомисль» та єдиного в Україні Музею Української Домашньої Ікони та Старожитностей XVII-XX ст. «Душа України», Катерині Підгурець – начальниці відділу міжнародної діяльності та туризму Володимирської міської ради, Ірині Ковальчук – директорці Володимирського туристично-інформаційного центру, Володимиру Стемковському – директору Володимир-Волинського історичного музею, Катерині Мойсіюк – начальниці Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради, Віктору Баюку – заступнику директора з наукової роботи управління Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку (Луцький замок), колективу «Дубенський замок – державний історико-культурний заповідник м. Дубно», Андрію Брижуку – заступнику директора «Острозького замку – державного історико-культурного заповідника м. Острога», Василю Стрільчуку – директору Бродівського історико-краєзнавчого музею, Ганні Кузбит – директорці Городоцького історико-краєзнавчого музею, Марії Бойко – гіду-екскурсоводу (Городоцьк), Ігорю Благовенко – гіду-екскурсоводу (Київ та Україна) та лауреату премії «Кращий екскурсовод міста Києва» (категорія «Дослідник») в 2021 році, Валерії Лавренко – заступниці директора з наукової роботи дирекції Національного історичного музею імені Дмитра Яворницького та доценту кафедри всесвітньої історії Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Володимиру Казакову – завідувачу кафедри туризму та економіки Криворізького державного університету туризму, найкращому туристичному гіду України 2021 року за версією проекту Ukraine Tourism Awards 2021 та ініціатору входження Кривого Рогу до маршруту Ради Європи «Європейська індустріальна спадщина».

Автор дослідження висловлює глибоку вдячність організаторам за запрошення та підтримку України, організаціям та особисто фахівцям, які взяли участь в дослідженні.

Разом ми працюємо над приверненням уваги до питань збереження культурної спадщини в умовах війни, нашої української історії та ідентичності, а також туристичного потенціалу!

Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Участь кафедри туризму у міжнародній конференції «Якість життя: здоров’я, туризм, клімат» (Бад Глайшенберг, Австрія)