Аудіо-візуальна виставка «Normal`NO» — Університет «КРОК»

Новини та події

Аудіо-візуальна виставка «Normal`NO»

02 жовтня 2023 Новини та події

16 вересня 2023 року у резиденції Botkyrka Konsthall, що знаходиться в Стокгольмі, відбулося відкриття аудіо-візуальної виставки «Normal`NO» в якій взяла участь Зірка КРОКу, випускниця, а нині співробітниця Університету «КРОК» – Наконечна Анастасія.

Основна мета, представленого на виставці твору, полягає в озвучуванні неочевидних проблем та загроз для європейського глядача, з якими щоденно стикаються цивільні під час війни в Україні. А за допомогою аудіо-візуального контенту, який був створений зі звуків міста та думок людей, познайомити відвідувачів зі внутрішнім станом українців, позбавляючи перших нав’язанної ілюзії та безпеки, яку створює російська пропаганда за кордоном.

Цей твір об’єднав до співпраці митців з України та Німеччини для роботи над мультимедійним проєктом, який демонструє, як звичайні люди роблять усе можливе, щоб адаптуватися до переважаючих обставин, стикаючись з новими викликами, окрім повсякденних проблем.

Дотримання звичних домашніх справ, турбота про членів сім’ї, одруження, відвідування ресторанів і кафе, навчання, робота, волонтерство, можуть різко обірватися через повітряну тривогу та обстріли з повітря, моря та суши. Тиша, страх, відсутність планів, очікування, залежність від обставин, вибух і знову тиша – ось справжнє лице війни з яким цивільне населення може зустрітися у любу секунду.

Нова норма включає в себе відсутність побутових зручностей (електроенергії, питної та технічної води), звичка прокидатися серед ночі від сигналу повітряної тривоги, синдром FOMO і залежність від оновлення новинної стрічки, перебування в укриттях під час можливих обстрілів балістичними, крилатими ракетами або дронами, створюючи стан постійної депривації сну та глибокого почуття хвилювання. Це ніби ви застрягли в нескінченному ескалаторі, який рухається в напрямках поза вашим контролем, і який може раптово зупинитися або повернути назад. А коли небезпека минає, то ви знову повертаєтеся до «нормального» життя.

Також, висловлюється велика вдячність Вокальній студії «VOSK», студентам та співробітникам Університету «КРОК», які долучилися до створення аудіо частини проєкту, а саме: Валентину Янчаруку, Аліні Мацьовитій, Аліні Півак, Анастасії Червак, Анастасії Дробиній та Вікторії Кочмарук

Бажаючі познайомитися з проєктом більше детально можуть перейти за посиланням

 

 

Оновлено: Середа, 18 жовтня 2023 14:25
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Аудіо-візуальна виставка «Normal`NO»