Фаховий коледж – учасник Форуму Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні — Університет «КРОК»

Новини та події

Фаховий коледж – учасник Форуму Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні

06 червня 2023 Новини та події

02 червня 2023 року в Дипломатичній академії України ім.Г.Удовенка при МЗС відбувся Перший Форум Мережі Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні. Він відбувся під головуванням голови Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, першої заступниці міністра закордонних справ Еміне Джапарової та за участі заступника міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Євгена Кудрявця.

Захід був організований з нагоди відзначення 70-ї річниці заснування всесвітньої Мережі Асоційованих шкіл ЮНЕСКО. Форум зібрав близько 100 керівників та координаторів Асоційованих шкіл з різних регіонів країни, включаючи представників шкіл, постраждалих від російської агресії та тих, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях України.

Фаховий коледж долучився до Форуму в особі заступниці директора Коледжу, координаторки проєктів шкіл ЮНЕСКО в закладі освіти Ірини Рибак.

До учасників заходу з вітальним словом звернулася заступниця Генеральної директорки ЮНЕСКО з питань освіти Стефанія Джанніні, яка підкреслила важливість діяльності українських Асоційованих шкіл під час війни, а також запевнила у продовженні підтримки української сторони з боку ЮНЕСКО. Також, головою Нацкомісії було оголошено про підтримку 216-ю сесією Виконавчої ради ЮНЕСКО рішення про запровадження статусу Юного Амбасадора Асоційованих шкіл ЮНЕСКО. Особливу увагу приділили питанню реалізації спільного з німецькою стороною проєкту рекреації українських дітей в Німеччині. Крім того, під час Форуму Еміне Джапарова виступила з ініціативою утворення самоврядного органу Мережі – Ради Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні. Учасники Форуму окремо підкреслили важливість систематизації роботи Мережі, налагодження комунікації в середині Мережі, висвітлення діяльності шкіл в соціальних мережах та створенні потужного координаційного механізму.

Оновлено: Вівторок, 06 червня 2023 17:22
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Фаховий коледж – учасник Форуму Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні