Президентська поїздка студентів Університету та Коледжу 2023 — Університет «КРОК»

Новини та події

Президентська поїздка студентів Університету та Коледжу 2023

31 травня 2023 Новини та події

26 та 27 травня 2023 року Студентська рада, Театр танцю Університету «КРОК» «K-Dance», найактивніші студенти Університету та Коледжу відвідали місто Полтава та відомі місця Полтавської області в Президентській поїздці. Протягом подорожі студенти почули багато історичних подій періоду України-Русі та Гетьманщини від гіда-екскурсовода Володимира. А саме про: заснування Києва, Полтавську битву 1709 року, походження родинного герба Івана Мазепи, життя письменника Миколи Гоголя, боротьбу за визволення від Російської імперії та багато іншого.

Першою зупинкою була екскурсія в Миргороді де побачили пам'ятник Миколі Гоголю, скульптурні інсталяції персонажів з його повісті «Вечори на хуторі поблизу Диканьки» та почули про лікувальні властивості ґрунтової води регіону.

Далі студенти відвідали садибу Миколи Гоголя в селі Василівка поблизу Диканьки. Де було показано дуже автентичні речі життя того часу: документи, печаті, меблі, картини, на яких часто з'являється міжнародна тоді Французька мова.

Крайньою того дня була екскурсія у музеї гончарства в селі Опішня, де розташовані глиняні скульптури митців не лише України, а й світу. Студенти побачили традиційні печі, інструменти та матеріали за допомогою яких, роблять глиняний посуд та інші вироби, а також взяли участь у виготовленні таких.

Другий день поїздки почався з огляду міста Полтава, його круглої центральної площі, величних адміністративних будівель, Хрестовоздвиженського монастиря та пам'ятника Івану Котляревському. Вже опісля студенти відвідали приватний завод з виробництва пива, де побачили всі процеси його створення, від вибору солоду й води до його бродіння у великих металевих танках. Також вони взяли участь у виготовленні галушок і їх дегустації.

Протягом цих двох днів студенти брали участь у традиційному квесті Університету «Таємний друг», де кожен жеребкуванням витягнув собі одного й мав подарувати йому невеличкий подарунок на власний розсуд з натяком на себе.Це перетворилося в справжню «агентурну діяльність» та подарунки в неочікуваних місцях подорожі.

Кожен хто поїхав є вдячним організаторам за таку: «неймовірну подорож, де все було на вищому рівні» як писали студенти в чаті вже коли були в Києві. Студентська рада запрошує брати участь в організації крутих неформальних заходів кожного студента КРОКу, щоб наступного року саме ТИ міг поїхати в Президентську екскурсію.

 

 
 

 

Оновлено: Середа, 31 травня 2023 16:03
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Президентська поїздка студентів Університету та Коледжу 2023