Засідання круглого столу на тему: «Державна політика у сфері захисту прав дитини в умовах війни в Україні» — Університет «КРОК»

Новини та події

Засідання круглого столу на тему: «Державна політика у сфері захисту прав дитини в умовах війни в Україні»

01 березня 2023 Новини та події

28 лютого 2023 року в Університеті «КРОК» відбулося засідання круглого столу на тему: «Державна політика у сфері захисту прав дитини в умовах війни в Україні» за участю запрошеної гості радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’ї Герасимчук.

Зі вступним словом виступив Француз Анатолій Йосипович — проректор з науково-педагогічної роботи (юридична освіта), Герой України, заслужений юрист, доктор юридичних наук, професор.

Питання депортації, злочини проти дітей під час війни, вбивства дітей, незаконне усиновлення, геноцид української нації — те, про що необхідно обговорювати та діяти не лише на державному рівні, а й «кричати» на міжнародному рівні... Для нашого закладу саме в період воєнного стану великою честю стала зустріч з Дар’єю Герасимчук — радницею-уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, яка розповіла про роботу в умовах воєнного стану, зокрема про діяльність Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану, про портал «Діти війни», чат-бот «Дитина не сама», але найбільше запали в душу усіх учасників круглого столу історії про нелегкий шлях повернення депортованих дітей на батьківщину. Тема складна, але ми маємо про неї говорити.

Україна робить усе можливе, але, на жаль, цього недостатньо… Звичні інструменти дипломатії не діють, вимоги міжнародного гуманітарного права на агресора не діють, тому єдиного механізму не існує. За кожен зі злочинів доведеться розплачуватись. Дякуємо тим, хто бореться сьогодні на усіх фронтах заради нашої Перемоги! Слава Україні! Слава ЗСУ!

Оновлено: Четвер, 02 березня 2023 21:30
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Засідання круглого столу на тему: «Державна політика у сфері захисту прав дитини в умовах війни в Україні»