Тиждень української писемності та мови — Університет «КРОК»

Новини та події

Тиждень української писемності та мови

14 листопада 2022 Новини та події

З 07 по 11 листопада 2022 року в Коледжі проходив Тиждень української писемності та мови, який для студентів підготувала голова Культурного комітету, очільниця проєкту «Літературна кав’ярня» Лазаренко Марина.

Під час Тижня української писемності та мови студенти Коледжу й Університету брали участь у відеомарафоні «Без мови – не створити нам держави». Учасники заходу декламували поезії про українську мову, наводили цитати з творів, ділилися власними міркуваннями про важливість мови в розбудові держави.

09 листопада, у День української писемності й мови, Коледж долучився до Радіодиктанту національної єдності. Для шанувальників свята Мови й національної культури це також був Етнодень: студенти, викладачі фотографувалися у вишиванках, в національному вбранні, щоб створити атмосферу єднання й любові до українських традицій.

До 11 листопада тривав конкурс есе «Український письменник мого часу». Першокурсники ділилися своїми враженнями про сучасну українську літературу, писали про найулюбленіших авторів: Ліну Костенко, Сергія Жадана, Юрія Андруховича, Любка Дереша, Юрія Іздрика та багатьох інших. Переможницею стала студентка групи ГРС-22-2 Джаватова Катерина, яка з натхненням і любов’ю написала есе про свого улюбленого українського поета Віктора Неборака.

Дякуємо всім, хто святкував разом із нами Тиждень української писемності та мови!

Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Тиждень української писемності та мови