Богдан Салій, аспірант Університету «КРОК», презентує дослідження на Apple Podcasts The Versatilist — Університет «КРОК»

Новини та події

Богдан Салій, аспірант Університету «КРОК», презентує дослідження на Apple Podcasts The Versatilist

04 листопада 2022 Новини та події

Як аспірант Університету «КРОК» я опублікував статтю «Using extended reality technology in education» в журналі «Economics, Finance and Management Review», Issue 2(10), 2022.

У рамках свого наукового дослідження я проаналізував перші практики використання інструментів і технологій розширеної реальності в освіті. Терміном розширена реальність (XR, extended reality) позначається комплекс технологій повного або часткового занурення у віртуальний світ, види поєднання фізичної і віртуальної реальності. Тобто, XR - це імерсивні технології, які об'єднують фізичний і віртуальний світи. Мене зацікавили можливості їх використання на всіх рівнях як в закладах формальної, так і неформальної освіти.

Після публікації цієї статті я отримав запрошення дати інтерв’ю і стати гостем передачі «The Versatilist» на Apple Podcasts. Автор і ведучий цього подкасту професор Партік О’Ші зі США (Patrick O'Shea, Professor at Appalachian State University, United States), підбирає для розмови цікавих дослідників та відомих науковців з різних сфер діяльності. Для мене таке запрошення стало несподіванкою з кількох причин – передусім, що статті аспірантів в наукових журналах читають і відслідковують публікації аж в США. Тут висловлюю глибоку повагу своєму науковому керівникові і головному редакторові журналу «Economics, Finance and Management Review» професору Ірині Петрівні Мігус, яка спонукала до дослідження та публікації статті. А, по друге, спілкування й обговорення наукових тем сьогодні можливо в різних форматах і кожен може долучитися.

Основним предметом розмови були матеріали, викладені в статті «Використання технології розширеної реальності в навчанні».

Її прочитати можна, перейшовши за покликанням.

Значна частина бесіди також була присвячена сучасним проблемам, рішеннями та можливим складностям масової імплементації XR в освітній процес.

Звичайно, Patrick O'Shea не залишив без уваги питання післявоєнної відбудови системи освіти України. Він ставив запитання щодо пріоритетів розвитку та можливостей освітньої інтеграції. Ми зійшлись на тому, що освіта залишатиметься пріоритетним напрямком для інвестицій, а процес відбудови освітньої інфраструктури в Україні дозволить впроваджувати найновіші технології в освітній процес.

Інтерв’ю було проведено за підтримки «Дослідницької мережі імерсивного навчання» («Immersive Learning Research Network»). Повне інтерв’ю можна прослухати в Apple Podcasts.

 

Богдан Салій
аспірант університету «КРОК»

Оновлено: П'ятниця, 04 листопада 2022 20:38
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Богдан Салій, аспірант Університету «КРОК», презентує дослідження на Apple Podcasts The Versatilist