Міжнародний науково-практичний семінар «Інтернаціоналізація вищої освіти в Україні: європейський контекст і вітчизняні практики» — Університет «КРОК»

Новини та події

Міжнародний науково-практичний семінар «Інтернаціоналізація вищої освіти в Україні: європейський контекст і вітчизняні практики»

22 грудня 2021 Новини та події

У жовтні 2021 року відбувся міжнародний науково-практичний семінар «Інтернаціоналізація вищої освіти в Україні: європейський контекст і вітчизняні практики», організований Українським державним центром міжнародної освіти за участі та підтримки Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, Національного Еразмус+ офісу в Україні, МБФ «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», факультету Artes Liberales Варшавського університету та громадської організації «Інноваційний університет».

Андрій Лотарєв, начальник управління міжнародного співробітництва Університету «КРОК» виступив з презентацією проєктів Еразмус+ з розбудови потенціалу вищої освіти, які реалізовує Університет: «Медіація: Навчання та трансформація суспільства» MEDIATS, «Інтеграція та адаптація іноземних студентів» INTERADIS, «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату» CLIMAN, «Інтеграція дуальної вищої освіти в Молдові та Україні» COOPERA, а також поділився важливими рекомендаціями їх впровадження.

Під час семінару обговорювалися такі питання:

  1. Інтернаціоналізація української освіти і науки: виклики і перспективи.
  2. Роль міжнародної діяльності та співробітництва у майбутньому України.
  3. Досвід реалізації програм міжнародної освіти в українських університетах.
  4. Міжкультурні та освітні центри як інструмент побудови сталого партнерства.

Зокрема, під час першого панельного засідання виступили такі експерти: Представниця Національного Еразмус+ офісу в Україні Жанна Таланова презентувала Програму ЄС Erasmus+ як інструмент інтернаціоналізації для розбудови якості освіти, її основні новації на 2021-2027 рр., а також надала рекомендації щодо участі українських закладів освіти у міжнародних проєктах.

Щодо добрих практик і нових інструментів в освіті міжнародних студентів в Україні виступила Олена Шаповалова, директорка Українського державного центру міжнародної освіти при Міністерстві освіти і науки України.

Наталія Стукало, заступниця голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, охарактеризувала роль інтернаціоналізації в забезпеченні якості вищої освіти.

У заході взяли участь близько 80 представників закладів вищої освіти, наукових установ, професійних та громадських об’єднань, зокрема команди проєктів Програми Еразмус+.

Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Міжнародний науково-практичний семінар «Інтернаціоналізація вищої освіти в Україні: європейський контекст і вітчизняні практики»