Еко-мистецькі фестини (Еко-арт) «Мистецтво в етнобарвах України — Університет «КРОК»

Новини та події

Еко-мистецькі фестини (Еко-арт) «Мистецтво в етнобарвах України

21 травня 2021 Новини та події

За задумом організаторів Всеукраїнської «ЕКО+ЕТНО+АРТ» ініціативи: креативної НЕ конференції, вона поєднала у собі унікальні студії та активності, навіть справжні арт-простори створення реальної автентики. Це стало можливим завдяки реалізації еко-мистецьких фестин (майстерень з еко-арту), під час роботи яких відбувались культурні реконструкції автентичних ремесел українського народу.

Саме завдяки партнерам проєкту, ідея впровадження творчих майстерень стала можливою навіть в онлайн-форматі. Завдячуємо у реалізації студій з еко-арту партнерам проєкту, це: Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів) та Рожнівський ліцей «Гуцульщина» імені Ф. Погребенника Косівського району Івано-Франківської області. Учасники творчих студій під керівництвом натхненних майстрів та майстринь мали змогу відчути справжнє повернення «до джерел» народного мистецтва та пізнати красу традиційних промислів та мистецтв. Висловлюємо своє захоплення та сердечну вдячність чудових педагогам, фасилітаторам, менторам таких високодостойних мистецьких активностей.

Від чудових педагогів кафедри мистецтва Рожнівського ліцею «Гуцульщина» імені Ф. Погребенника Рожнівської сільської ради Косівського району Івано-Франківської області в рамках еко-мистецьких фестин працювало декілька майстерень. А саме майстерня з різьблення. Модератори: заступник директора з навчально-виховної роботи Рожнівського ліцею «Гуцульщина» імені Федора Погребенника, вчитель англійської мови, керівник проєктної та мистецької діяльності Ліцею, Оксана Євгенівна Крутофіст; спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист, Заслужений вчитель України, вчитель трудового навчання, технологій образотворчого мистецтва, керівник гуртка «Чарівний різець», Володимир Миколайович Крутофіст.

Менторами в творчому просторі майстерні з ткацтва та кераміки під час заходу були: учитель образотворчого мистецтва та технологій, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель, керівник гуртка «Рожнівські візерунки», Розалія Дмитрівна Боєчко; учитель образотворчого мистецтва та технологій, спеціаліст I кваліфікаційної категорії, старший учитель, керівник гуртка «Глиняне дерево», Юлія Дмитрівна Дибель.

Майстерні з писанкарства та Петриківського розпису представлені діяльністю чарівних майстринь Національного музею народної архітектури та побуту України (Пирогів). А саме – майстерня з писанкарства: науковий співробітник науково-дослідного відділу народного мистецтва та фольклору, Національного музею народної архітектури та побуту України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Вікторія Олександрівна Філь. Наставницею в майстерні з Петриківського розпису була народна майстриня, яка багато років захоплюється мистецтвом традиційних ремесел, приймає участь у музейних виставках України та виставках в Польщі, Болгарії, Білорусі, Лариса Абдулівна Мансурова.

Оновлено: Понеділок, 24 травня 2021 11:41
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Еко-мистецькі фестини (Еко-арт) «Мистецтво в етнобарвах України