Традиційна українська весна: варто відчути душею її натхнення — Університет «КРОК»

Новини та події

Традиційна українська весна: варто відчути душею її натхнення

17 березня 2021 Новини та події

Початок весни у традиційних уявленнях українського народу – це початок нового життя, відродження природи.

Адже справжній прихід весни пов'язувався з появою перших птахів, що несуть на крилах весну та літо, а в образі птахів прилітають душі новонароджених та пращурів.

Саме тому як березень у народному календарі сповнений обрядовості та ритуалів. Величезна їх різноманітність була спрямована на те, щоб якнайкраще зустріти весну та провести зиму, адже починалося Новоліття.

Приблизним початком весни вважався день преподобної мучениці Євдокії, або Явдохи (14 березня). Її образ – це образ весни, гарної молодої дівчини, її закликають дівчата піснями-веснянками, її зустрічають діти з дарами – солодким печивом у вигляді пташок.

Невід’ємною частинкою зустрічі весни є Масниця (Масляна), коли кожен має змогу посмакувати смачнючими сонячними млинцями, поспівати веснянок, долучитись до обрядовостей.

Отже, співоча та млинцева терапія, свіже весняне повітря, спів весняних пташок – це чудова антивірусна програма та ідеальний рецепт чудового настрою та самопочуття цієї пори року.

У сукупності ці духовні барви початку весни якнайкраще відобразила команда мистенцького фотопроєкту «Душа українського народу: від витоків до сьогодення», а простір навколо – чарівний світ народної культури у музеї під відкритим небом – Національному музеї народної архітектури та побуту України «Пирогів».

Оновлено: Вівторок, 23 березня 2021 10:47
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Традиційна українська весна: варто відчути душею її натхнення