У гостях літературної кав'ярні праправнук Т.Г. Шевченка — Університет «КРОК»

Новини та події

У гостях літературної кав'ярні праправнук Т.Г. Шевченка

09 березня 2021 Новини та події

4 березня 2021 року на честь 207-ї річниці з дня народження видатного українського письменника Тараса Григоровича Шевченка в читальній залі Університету відбулась зустріч на проєкті «Літературна кав'ярня».

Ведучими заходу стали Тицька Ольга Михайлівна та Степаненко Наталія В'ячеславівна – викладачки української філології. До події долучились студенти різних курсів і, на вшанування пам'яті Великого Кобзаря, декламували його найвідоміші поезії, демонстрували власні ілюстрації до його творів.

Адміністрація Коледжу підготувала сюрприз для учасників та відвідувачів заходу, запросивши на цей захід Лисенка Миколу Павловича – праправнука Тараса Григоровича Шевченка. Давній друг Коледжу презентував цікавий матеріал про Тараса Шевченка, розповів про невідомі факти біографії його родичів, про процес дослідження генеалогії, про нелегкий шлях другого видання книги «Коріння Шевченкового роду».

До речі, наш Коледж також долучився до збору коштів на цю книгу. І саме про 7 років дружби з Миколою Павловичем, про участь у зборі коштів на видання книги розповіла усім учасникам «Літературної кав'ярні» директорка Коледжу Людмила Петрівна Сумбаєва, яка з допомогою мережі інтернет знайшла інформацію ще в 2014 році про те, що в селі Шевченковому проживає праправнук Кобзаря! Всі охочі мали можливість поспілкуватися з Миколою Павловичем, поставити йому запитання і поділитися своїми враженнями від почутого.

Захід відбувся у щирій атмосфері, гості отримали багато вражень і позитивних емоцій. Щиро дякуємо Миколі Павловичу за те, що завжди з приємністю відгукується на наші пропозиції. А ще дякуємо за смачні яблучка з власного саду, якими гість поділився з кожним учасником зустрічі!

Дякуємо також усім, хто декламував поезії, адже кожного разу, слухаючи Шевченка, переконуєшся, що його слово «не вмре, не загине...» Воно є актуальним і сьогодні!

Пропонуємо переглянути фотозвіт

 

Літературна кав'ярня до 207 річниці від Дня народження Тараса ШевченкаУніверситет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Вівторок, 27 квітня 2021 16:45
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » У гостях літературної кав'ярні праправнук Т.Г. Шевченка