Відзначаємо 150 років від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки — Університет «КРОК»

Новини та події

Відзначаємо 150 років від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки

25 лютого 2021 Новини та події

Сьогодні світова спільнота та вся країна відзначає 150 років від дня народження видатної доньки Прометея Лесі Українки. Наша спільнота також долучилася до заходів вшанування пам’яті славетної поетеси.

26 січня відбувся конкурс читців поезії, у якому взяли участь студенти різних спеціальностей:

  • Рахно Олена, група ГРС2/20к;
  • Висоцька Єва, група Пр1/20к;
  • Шевкун Софія, група Фін1/19к;
  • Маринчик Анастасія, група Фін/20к;
  • Табунова Єлизавета, група Ма2/20к;
  • Крутій Марина, група ЕК/20к;
  • Бандура-Фабицька Марія, група ГРС2/20к. 

Члени журі, а саме: Луценко Діана (студентка 4 курсу, володарка гран-прі міського конкурсу читців поезії Лесі Українки 2018 року, яка, до речі, й готувала конкурсанток); Янчарук Валентин (заступник голови Студентської ради Коледжу, керівник мистецької студії «Арт-КЕПІТ»); Тицька Ольга Михайлівна (викладачка української мови та літератури) та Рибак Ірина Вікторівна (заступниця директора Коледжу з наукової та методичної роботи) мали приємність почути чудові поезії у виконанні учасників.

Вибрати переможця конкурсу було складно, але на спільну думку членів журі, призове місце в цьому поетичному змаганні розділили студентка групи Ек/20к Крутій Марина та студентка Фін/20к Маринчик Анастасія.

Декламаторки презентували наш Коледж на міському конкурсі читців поезії Лесі Українки, який щорічно проводиться Музеєм видатних діячів української культури і мистецтва.

Наші конкурсантки отримали високу оцінку журі конкурсу, що із захопленням сприйняли оригінальну режисуру авторів мистецької роботи. Зокрема, під час підведення підсумків конкурсу, за словами члена журі, доцента Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Василя Вітра: «Була зроблена мізансцена і ми бачимо дзеркало, крізь яке можна потрапити в світ інший, це як рубіжжя двох світів, де ми побачили кольорову фарбу, контакти з тим іншим, потойбічним. Дякуємо за такий творчий пошук і такі цікаві творчі знахідки!».

Вітаємо мистецьку команду з високою оцінкою і надзвичайно пишаємося їх здобутками!

Оновлено: Вівторок, 27 квітня 2021 16:45
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Відзначаємо 150 років від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки