Дякуємо за підтримку Національному музею народної архітектури та побуту України — Університет «КРОК»

Новини та події

Дякуємо за підтримку Національному музею народної архітектури та побуту України

09 лютого 2021 Новини та події

Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів) –архітектурно-ландшафтний комплекс національного значення. Це – музей просто неба, де представлені всі історико-етнографічні регіони України. Історія улюбленого Пирогово розпочалась 6 лютого 1969 року. Відтоді Пирогів – улюблена локація, натхненний простір для киян та гостей столиці.

Музей – це справжня перлина української автентики. Адже на території скансену встановлено близько 300 пам’яток народного будівництва XVI-XX ст. Традиційні житлові і господарські комплекси включають в себе хати, комори, криниці та інші атрибути давнього українського села. Фонди музею нараховують близько 100 тис. найрізноманітніших експонатів: народний одяг, тканину, меблі, знаряддя праці, вироби гончарів, бондарів, теслів, столярів, ковалів, народний живопис та розпис, музичні інструменти, дитячу іграшку тощо.

Головним предметом турбот чудового колективу музею, його однодумців є відродження та розвиток народних ремесел, відновлення давніх традицій, опікування архітектурною спадщиною та збереження національної історичної пам’яті. Тому як ніде, саме у просторах ціього величезного скансену можна без машини часу перенестися у світ традиційної української обрядовості, звичаїв, народної автентики, фольклору. Так, традиційним стало проведення народних свят: від Різдва та Колодія, до Андрія і зустрічі зі Святим Миколаєм. На території музею діє «Творча майстерня», де будь-хто зможе навчитися виготовляти вироби народного мистецтва: від витинанки до ложки. Взагалі Пирогів став по праву центром, що об’єднує навколо себе носіїв унікальних знань автентичних мистецтв, виробництв, технологій.

Фаховий коледж Університету «КРОК» висловлює вдячність всьому колективу Музею за звитяжну щоденну працю. І щасливі, що окрасою мистецького фотопроєкту «Українська душа: від витоків до сьогодення» став Національний музей народної архітектури та побуту України. Сердечно дякуємо за підтримку проєкту особисто Генеральному директорові музею пані Оксані Теодозіївні Старак-Повякель. Бажаємо успіхів та процвітання! Дуже сподіваємося та плідну співпрацю.

Оновлено: Вівторок, 09 лютого 2021 12:39
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Дякуємо за підтримку Національному музею народної архітектури та побуту України