День української писемності та мови — Університет «КРОК»

Новини та події

День української писемності та мови

23 листопада 2020 Новини та події

Щороку 9 листопада країна відзначає День української писемності та мови. Це державне свято було започатковано 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».

У цей день відбувається багато різноманітних заходів, спрямованих на підтримку і популяризацію рідної мови, проводяться конкурси з української мови ім. Петра Яцика...

І хоча цьогоріч карантин вніс свої корективи, проте він не завадив студентам Фахового коледжу Університету «КРОК» під керівництвом Голови культурного комітету Студентської ради Коледжу Клименко Ольги взяти участь у творчих змаганнях. Охочі мали можливість випробувати себе у двох конкурсах: написати есе «Відповідальність українців за долю своєї мови» та взяти участь у відеоконкурсі декламаторів поезії.

До складу журі другого конкурсу входили: студентка 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа», володарка гран-прі конкурсу читців поезії Лесі Українки 2018 року Луценко Діана; студентка 3 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа», номінантка конкурсу читців поезії зарубіжної літератури серед коледжів міста Києва у 2019 року Анісімова Анна; студентка 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа», володарка ІІІ місця міського конкурсу читців поезії Лесі Українки 2020 року Дорощук Крістіна.

Творчі роботи оцінювали викладачка української мови Тицька Ольга Михайлівна та голова циклової комісії з мовних дисциплін Степаненко Наталія В'ячеславівна. Наші студенти, як і завжди, показали себе творчими і непересічними особистостями. Вибір у журі був хоча й не легкий, але приємний від гордості, що сучасна молодь розуміє і поважає рідну мову.

Тож, щиро вітаємо Ковальську Анастасію з перемогою. Антоненко Ольгу та Ільїну Марію, котрі вибороли друге місце і Примак Анастасію, яка посіла 3 місце.

Як сказав відомий поет і філософ Р. В. Емерсон: «Мова – це місто, для побудови якого кожна людська істота принесла камінь» і ми дякуємо всім, хто виявив небайдужість і долучився до розбудови нашого спільного «міста», яким є Україна. Щиро пишаємося Вами!

Оновлено: Вівторок, 27 квітня 2021 16:46
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » День української писемності та мови